Wyprzedaż Skody modeli z 2013 r.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

damian1975, Człowieku po tej goloneczce nic już mi nie wleje się w kiszki :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Info pojawilo sie dzis w innym watku, ale tutaj bedzie chyba lepiej widoczne.

Skoda rozpoczela oficjalnie w koncu wyprzedaz modeli z 2013 r.

znizki to:

Superb fl - 15000 zł
    Roomster - 14000 zl
    Yeti przed fl - 10700 zl
    Rapid liftback - 10300 zl
    Rapid hatchback - 9700 zl
    Octavia - 6900 zl
    Fabia - 6500 zl
    Citigo - 4000 zl

No wiec jak ktos ma ochote - to teraz szybko do salonow zanim wykupia te sztuki co zostaly :-)

ps. i tknela mnie genialna mysl - przeciez skoro co rok sa wyprzedaze, to auto trzeba kupowac w pazdzierniku/listopadzie - tak, zeby dotarlo do dealera na przelomie roku kiedy kupujemy auto i nowego roku i po prostu dealer powinien wtedy nam to auto ostatecznie sprzedac po nizszej cenie - wlasnie uwzgledniajacej znizke od importera... serio - sam dealer na tym przeciez nic nie traci, bo znizka z promocji jest od importera.
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• DJ MŁODY
      RS
      • 2007
      • 5975
      • Octavia II (1Z3)

liczy się data zamówienia od importera a nie data sprowadzenia na podwórko do ASO :wink:
      i to jest ta różnica najlepiej brać styczeń - luty i to z pilnowaniem chyba ze bierzesz podstawiona wersje bez dodatków to marzec ale przypilnowany marzec to najlepsza oferta :wink:
      pozdrawiam Adam
      Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez DJ MŁODY
        liczy się data zamówienia od importera a nie data sprowadzenia na podwórko do ASO :wink:
        i to jest ta różnica najlepiej brać styczeń - luty i to z pilnowaniem chyba ze bierzesz podstawiona wersje bez dodatków to marzec ale przypilnowany marzec to najlepsza oferta :wink:
        DJ MLODY - a mozesz troszke wyjasnic, co to znaczy? Czy to ma znaczyc, ze aby byla ta znizka to moge nawet auto zamowic 31 grudnia i nawet jak wyprodukuja w marcu czy kwietniu to dostane znizke wyprzedazy za rocznik? Przeciez to juz bedzie rocznik produkcji 2014...? To chyba niezmozliwe.

wiec co to znaczy co napisales?

co to znaczy tez ze najlpiej brac w styczniu-lutym? Zamawiac? Kupowac z placu co stoi czy co? Bo wiadomo, ze modele z promocji wyprzedazy rocznika z reguly szybko schodza, wiec kto pierwszy ten lepszy...
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• DJ MŁODY
          RS
          • 2007
          • 5975
          • Octavia II (1Z3)

żle mnie zrozumiałeś

zwykły handlowiec w ASO - liczy się dzień w którym złożyłeś zamówienie w ASO ( i na ten dzień wszelkie rabaty - upusty) a nie dzień odbioru

zaprzyjaźniony handlowiec - miałem tak przy Fabi brałem również po rabacie, obniżkach Fabia II FL podpisałem zamówienie a gdy przyszedłem wpłacić zaliczkę po kilku dniach dostałem jeszcze 1 tys w dół :wink:

styczeń - luty - a w marcu to jeż wypychają na chama stary rocznik ( modelowo stary )

natomiast gdy brałem octavie to podczas rozmowy - zamówienia w grudniu było powiedziane ze autko ma być wyprodukowane po nowym roku i tak mam autko wyprodukowane i zarejestrowane w tym samym roku :wink:

chociaż powiem że miałem stracha ze autko poskładają mi z części przeznaczonych na zapasy magazynowe ale czym bardziej rozbieram octavke do modelingu to okazuje się że Czesi potrafią złożyć autko ...
          pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• Prim
            L&K
            • 2013
            • 1040
            • Audi

liczy się dzień w którym złożyłeś zamówienie w ASO ( i na ten dzień wszelkie rabaty - upusty) a nie dzień odbioru
            nieprawda - zniżki liczą się w dniu zafakturowania samochodu w ASO. Np. mój samochód jest już od 2 tygodni w ASO, a faktura będzie wystawiona w tym tygodniu, żeby objęła zniżki wyprzedażowe.....

[ Dodano: Sro 01 Sty, 14 17:26 ]
            PS. co z podwyżkami O3 w 2014? Bieżący cennik bez zmian... Nie chciałbym złośliwie gratulować kolegom, którzy zamawiali samochody w grudniu dopłacając xxx PLN w ramach podwyżek za produkcję w 2014r ....
            Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Octavianos
              L&K
              • 2010
              • 1130

Czas łowów zacząć - trochę modeli bynajmniej u mnie na placu jest - Octavie III przeważnie Combi, pojedyncze Fabie 5d, nawet sporo Yeti - szczególnie po FL, Rapidy SB (całkowity brak limo), kilka Roomsterów 1.4 MPI, zero sztuk Citigo.
              Jakby co zapraszam, lecz zaznaczam, że mogę odpowiadać na zapytania z opóźnieniem - ze względu na nawał pracy w obecnych dniach...
              W razie co - tel. 61 878 2010 Skodex Krotoski-Cichy Poznań, ul. Unii Lubelskiej 5, pytajcie o Dominika 8)

[ Dodano: Sro 01 Sty, 14 17:30 ]
              Zamieszczone przez Prim
              liczy się dzień w którym złożyłeś zamówienie w ASO ( i na ten dzień wszelkie rabaty - upusty) a nie dzień odbioru
              nieprawda - zniżki liczą się w dniu zafakturowania samochodu w ASO. Np. mój samochód jest już od 2 tygodni w ASO, a faktura będzie wystawiona w tym tygodniu, żeby objęła zniżki wyprzedażowe.....

[ Dodano: Sro 01 Sty, 14 17:26 ]
              PS. co z podwyżkami O3 w 2014? Bieżący cennik bez zmian... Nie chciałbym złośliwie gratulować kolegom, którzy zamawiali samochody w grudniu dopłacając xxx PLN w ramach podwyżek za produkcję w 2014r ....
              kiedy zamawiałeś auto? Liczy się data zamówienia, żeby otrzymać upust wyprzedażowy musiałbyś złożyć zamówienie na auto (wolne z placu) najwcześniej jutro u dealera. Auta klienckie zamówione kiedykolwiek nigdy nie kwalifikują się na wyprzedaż - jest to logiczne. Wyprzedaż dotyczy aut wolnych na magazynie, które nie mają przypisanego klienta.
              SIMPLY CLEVER
              Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• feels3
                Rider
                • 2013
                • 348

Zamieszczone przez Octavianos
                kiedy zamawiałeś auto? Liczy się data zamówienia, żeby otrzymać upust wyprzedażowy musiałbyś złożyć zamówienie na auto (wolne z placu) najwcześniej jutro u dealera. Auta klienckie zamówione kiedykolwiek nigdy nie kwalifikują się na wyprzedaż - jest to logiczne. Wyprzedaż dotyczy aut wolnych na magazynie, które nie mają przypisanego klienta.
                Trochę mnie to zaniepokoiło. Sam złozyłem zamówienie na auto, wpłaciłem zaliczkę i w styczniu umówiony jestem na odbiór auta wraz upustem na rocznik 2013 i teraz nie wiem co myśleć.

Komentarz

• Prim
                  L&K
                  • 2013
                  • 1040
                  • Audi

Octavianos, zamówiłem auto we wrześniu - przyjechało 2 tyg. temu do dealera. Ustaliliśmy, że dealer potraktuje auto jako samochód z placu i zafakturuje je jak pojawią się oficjalne wyprzedaże....

[ Dodano: Sro 01 Sty, 14 19:05 ]
                  to jest logiczne - kupuje samochód (dealer wystawia fv) w trakcie wyprzedaży.... nie płaciłem zaliczek, nie wpłacałem żadnych pieniędzy... łaski mi nie robi.. zawsze mogę podziękować i zostawić go z samochodem zamówionym wg moich wytycznych...
                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• bl
                    Rider
                    • 2009
                    • 389
                    • BMW
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                    Wyprzedaż dotyczy aut wolnych na magazynie, które nie mają przypisanego klienta.
                    Kluczem w wypowiedzi kolegi Octavianos jest powyzsze stwierdzenie.
                    Jezeli juz salon przypisal auto do klienta to importer nie udzieli rabatu, natomiast jesli w systemie auto jest "bezpanskie" wtedy jest traktowane jako auto z placu, mimo ze bylo przeciez zamowione pod konktretna konfiguracje klienta i rabat jak najbardziej bedzie odjety od ceny.

Komentarz

• Prim
                      L&K
                      • 2013
                      • 1040
                      • Audi

bl, true - jestem tego pewien. Opisuje "swój" przypadek
                      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez Prim
                        bl, true - jestem tego pewien. Opisuje "swój" przypadek
                        To chyba dotyczy Twojego przypadku . Ktoś nie dopilnował i nie wziął zaliczki albo masz taki układ :wink:
                        Bo jak dla mnie to trochę bez sensu jest aby dealer układał cenę w dniu odbioru a nie zamówienia. To jest możliwe gdy są jakieś wewnętrzne "instrukcje" od importera- ciche , że można coś dodatkowo od siebie zrobić z ceną na odbiory w XII czy i/II bo wtedy i tak będa upusty i dealer w ramach "gestu" coś dorzuci z tej puli po cichu żebyś potem aż tak nie złościł się. Bo to co piszesz dla mnie to trochę nie bardzo. Auto zamawiane jest w danym dniu przez klienta i kalkulowana jest cena na dzień zamówienia. I to auto już ma cenę i jest pod klienta składane. Zaliczka wpłacona i zamówienie do realizacji.
                        A teoretycznie co jeśli okaże się że zamówiona sztuka zejdzie gdy dealer wprowadzi podwyżki? Wim,z ę to mało prawdopodobne ale teoretycznie - było takie zainteresowanie przy sporych upustach wyprzedażą, że zeszło co miało zejść w XI/XII i dealer rabaty wycofał a nawet i jakieś grosze podniósł cenę? Dopłacisz przy odbiorze? No bo powinieneś idąc tą samą logiką. :wink:
                        Ofertę robi się i towar sprzedaje wg ceny/rabatów na dzień zamówienia a nie odbioru (chyba że to ten sam dzień bo bierzesz z palcu) bo zarówno może być potem taniej ale i drożej - to dotyczy handlu w ogóle.

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Jest inna opcja. Zamowic dziwna wersje i po dwoch miesiacach zrezygnowac Potem isc jeszcze raz w styczniu i ugrac rabat + znizke :twisted:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• DJ MŁODY
                            RS
                            • 2007
                            • 5975
                            • Octavia II (1Z3)

Alonzo_,

" Auto zamawiane jest w danym dniu przez klienta i kalkulowana jest cena na dzień zamówienia. I to auto już ma cenę i jest pod klienta składane. Zaliczka wpłacona i zamówienie do realizacji. "

Prim,

jeśli masz taki układ z handlowcem - salonem to tylko się
                            pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• danielcio
                              Drive
                              • 2007
                              • 84
                              • Superb II combi (3T5)

Wyprzedaże samochodów z rocznika 2013 dotyczą każdego samochodu nawet jak jest zamówione przez klienta i opisane w systemie
                              DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                              INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                              [email protected]

Komentarz

• Chris11
                                RS
                                • 2011
                                • 1587

Zamieszczone przez Maicroft
                                Jest inna opcja. Zamowic dziwna wersje i po dwoch miesiacach zrezygnowac Potem isc jeszcze raz w styczniu i ugrac rabat + znizke :twisted:
                                Wychodzi na to, że jest to sensowna opcja. :]

Komentarz

• mac_aaron
                                  Elegance
                                  • 2012
                                  • 984
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez danielcio
                                  Wyprzedaże samochodów z rocznika 2013 dotyczą każdego samochodu nawet jak jest zamówione przez klienta i opisane w systemie
                                  A czy dotyczy też auta zamówionego w 2013 z produkcją styczeń 2014?

Komentarz

• Prim
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1040
                                    • Audi

danielcio, nareszcie autorytet przemówił - dzięki Daniel )
                                    Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• polrob
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 535
                                      • Superb III (3V3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

No to teraz koledzy przedstawiciele Skody nieźle pojechaliście. Pracujecie w tej samej branży a dwa różne zdania. To jak jest w końcu ostatecznie, samochód który ma klienta i stał na placu jest z tym upustem czy nie.
                                      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• danielcio
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 84
                                        • Superb II combi (3T5)

Oczywiście że może mieć (kwestia dealera czy Ci da) ważne aby nie było wystawionej faktury na niego tak jak pisałem dotyczy rocznika 2013 jak zamawiasz 2014 to już z nowym cennikiem sprawa jest oczywista
                                        DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                                        INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                                        [email protected]

Komentarz

• Alonzo_
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2460
                                          • Hyundai

Czyli skoda rządzi się swoimi prawami.....ale jeśli tak to wskazówka na ten rok dla kupców , którzy będą zamawiać auto w drugim półroczu br - zamówić np w październiku i zażyczyć sobie aby odbiór był w styczniu kolejnego roku bo np wtedy będzie się kasę miało..... i odbierze sie z kolejnymi upustami
                                          Takie cuda już nie tylko w Erze. :wink:

Komentarz

• Prim
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1040
                                            • Audi

Po prostu...

Ale to jest okupione pewnymi wyrzeczeniami. Ja np. czekam na samochód od połowy września, w salonie stoi juz 3 tygodnie. Ale uważam ze za dodatkowe 5k warto ( 6900-1900 juz uwzględnione w wyjściowej kwocie) 3 tygodnie poczekać tym bardziej ze zarejestruje w 2014 bo i miałem czym jeździć...
                                            Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• malgosk
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 148

Właśnie czekam na odbiór Superb-a wyprodukowanego w 2013, a którego zakichane pepiczki nie potrafią przez 2 tygodnie do Polski dowieźć. Zobaczymy, na ile to jest prawdziwa opcja.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• polrob
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 535
                                                • Superb III (3V3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Moim zdanie to fatalny układ patrząc na interesy przedstawiciela - Skody Auto (spora strata finansowa) bo wydaje mi się że przynajmniej na 2-3 tygodnie przed końcem roku nikt nie chce odbierać nowej skody, jak zaraz może dostać fajny rabat. Jeśli chodzi o kupującego to jest to świetna informacja z drugiej strony samochód rocznikowo już roczny i jak ktoś nie planuje nim długo jeździć to dużo na tym nie zyska bo w naszym kraju nadal ludzie bardziej patrzą na rok produkcji niż datę rejestracji.
                                                jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Prim
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1040
                                                  • Audi

Zamieszczone przez polrob
                                                  z drugiej strony samochód rocznikowo już roczny i jak ktoś nie planuje nim długo jeździć to dużo na tym nie zyska bo w naszym kraju nadal ludzie bardziej patrzą na rok produkcji niż datę rejestracji.
                                                  a to jest kolejny minus kupowania samochodu na przełomie roku i/lub zamawiania pod koniec roku. Nie zrobiłem tego z premedytacją - tak wyszło nie przypuszczałem, że będę czekał na samochód ponad 3 miesiące. Teraz odbierając samochód pod koniec roku/przełom odbieram samochód tak jak piszesz polrob, rocznikowo - roczny, wiec nikt mi łaski nie robi że obowiązują mnie ceny w wyprzedaży rocznika....
                                                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

Pracuję...