LS-Pawa, co na to gwarancja :?:
Nowa Fabia III...
Zwiń
X
-
Chris11, ale może to być podciągnięte pod "element stylistyczny", tym bardziej że nie jest ori i często montowany samodzielnie. Wiele marek tak to rozpatruje i może być problem z gwarancją na lakier, blachy itd...Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Nie wiem czy było, ja w każdym razie nie pisałem, ale dzisiaj widziałem F3 combi. Kurcze jakie ładne auto, bije O3 i S3 na głowę. Widziałem w wersji srebrnej chyba Style i wreszcie bryła jest zwarta, dynamiczna jak na kombi. Wygląda jak A3 sportsback, a nie zwykłe kombii jak O3 czy S3 z przyklejonym kufrem. Lepiej wygląda od zwykłej F3.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Bylem z kolega w ASO Gdansk Skody zbadac Fabie I po sp. zmarlym prof. (auto ma 12 lat i 39.800 km przebiegu...) bo kolega kupic chcial (i po badaniu kupil) od pani Profesorowej.
Badanie trwalo absurdalnie dlugo - ponad 2 godziny, kosztowalo tez niemalo - chyba ok. 315 zl czy cos takiego. W kazdym razie wdalem sie w dyskusje z panem z serwisu - zapytalem go o Rapida - jak to im sie sprawuje bo sie zastanawiam czy w pewnym momencie Ojciec by sie na taki podstawowy model nie przesiadl. I zamiast uslyszec ohy i ahy (albo ochy i achy) na temat Rapida... to uslyszalem, ze to model z ktorym maja najwiecej problemow i zglaszanych spraw w ramach gwarancji. Facet powiedzial, ze zamiast Rapida lepiej Fabie kombi... ze jest o wiele lepiej zrobiona... Nie wiem czy to prawda, czy kompletna bzdura - ale pan zrobil mi ponad 10 minutowy miniwyklad na ten temat...
ps. zgadzam sie ze Fabka kombi wyglada fajnie, ale zeby pisac ze lepiej niz S2 kombi...? Oj to spory grzech... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Enriquez, Mi się podoba bardziej niż O3 w kombi. Przód jest fajny i wygląda zadziornie, tył też OK, a całość dopełnia krótki przedział bagażowy, przez to bryła jest zwarta jak w A3 Sportsbacku. Wzorniczo, na prawdę strzał w 10. Kwestia wykonania wnętrza i mniejszej przestrzeni i poręczności przy wsiadaniu i wysiadaniu za kierownicy to inna sprawa. Jak ktoś myśli nad takim małym autem to lepsza F3 combi niż Rapid.
A jak chce większe to wiadomo, żę F3 nie weźmie.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezTrzeba jednak przyznać, że ta nowa Fabka wygląda o niebo lepiej od tej starej i od Rapida, ale bez przesady - są w Skodzie ładniejsze samochody.
[ Dodano: Nie 29 Mar, 15 23:11 ]
Zamieszczone przez ruwadoMoże mechanik wie co mówi.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
perfex, Fakt, z zewnątrz urodziwa F2 nie jest, ale za to wygodniejsza wewnątrz. Nie walisz głową przy wysiadaniu, nie walisz kolanami o kierownicę, i ogólnie przestrzeni więcej i tak jakby lepiej widać, bo odnoszę wrażenie, że w F2 wyżej sie siedzi. Coś za coś.
Dla nie dużego kierowcy 175 i chudego 75-80kg będzie jak znalazł. Większemu lepiej w F2 będzie.
Ale sam wygląd zewnętrzny F3 jest mocno na plus. Mi się podoba, chociaż nie kupie. :P
PS. Niedługo 10-lecie bytności na forum.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Ostatnio miałem okazję jechać niemal 1000km Fabią III 1.2TSI 90KM Ambition w wersji kombi (podróż z Warszawy do Wilna i powrót).
Spalanie przy spokojnej jeździe w granicach 5l (litewskie drogi, prędkość do 110km/h, brak dynamicznego wyprzedzania), jadąc 130-150km/h i wyprzedzając z gazem w podłodze spalanie wzrasta do 7,3l - dane z MFA (na odcinku Warszawa->Suwałki auto spaliło realnie 20l benzynki).
Zbieranie się całkiem przyzwoite (szczególnie w porównaniu z Fabią II 1.6TDI 75km). Osiągnięta prędkość maksymalna (według licznika) to 195km/h.
Jest bardzo cicha!: na postoju wcale nie słychać silnika, w trasie więcej hałasu robi wiatr owiewający karoserię. Przy 100km/h obroty nieco wyższe niż 2krpm (sorry: nie zarejestrowałem dokładnie).
Fotele średnio wygodne: po 300km boli zadek. Brak automatycznego podnoszenia/opuszczania szyb.
Wnętrze robi znacznie lepsze wrażenie niż Rapid Ambition - tu zdecydowanie mniej przeszkadza "plastikowość" wnętrza.
Bardzo fajny bagażnik: spory, z kilkoma półkami/schowkami.
Właściwie nie widzę w tym aucie większych wad: przynajmniej z perspektywy przednich foteli.
Reasumując: podoba mi się ten samochód. Mógłbym nim jeździć (mimo srebrnej barwy i nadwozia typu kombi).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokA mnie ten samochód kompletnie nie urzekł. (...)
Z resztą takie jak poprzednie dwie generacje Skody Fabii (a miałem okazję jeździć F1 1.9SDI, F1 1.4TDI 70KM, F2 1.4TDI 70KM, F2 1.6TDI 75KM, f2 1.6TDI 90KM)...
Za serce nie chwytają, ale jeździ się nimi bardzo przyzwoicie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez Agamek12Za serce nie chwytają, ale jeździ się nimi bardzo przyzwoicie.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez Agamek12Za serce nie chwytają, ale jeździ się nimi bardzo przyzwoicie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez "AgamekBo chcą nowe, w miarę tanie auto?Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Ja uważam, że na tle poprzednich generacji, F3 jest nieźle wyposażonym i ładnym autkiem. Nie jeździłem nią, więc na temat właściwości jezdnych się nie wypowiem. Gdybym przed zakupem auta stawał teraz, a nie 1,5 roku temu, silnie zastanawiałbym się nad F. A tak miałem do wyboru Polo w kosmicznej cenie (przy moim konfigu) i przeciętnym wyglądzie wnętrza, albo dokładając de facto niewiele więcej fajną wersję Octy Wprawdzie nie żałuje zakupu O3, ale sporo kasy zostałoby w kieszeni, a z tyłu i tak wożę powietrze. F3 w stosunku do Rapida to niebo a ziemia.
Komentarz
-
Komentarz