Leopard Coupe wkrótce - polskie coupe!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

neck99, Turbinka juz wczesniej walila olejem, w sumie mi to dziwnie wyglada, ale kumpel mechanik mowi ze przewody sa zle uszczelnione i dlatego wszystko tak wyglada - mnie to dziwi - no ale to raczej nie ma wiele wspolnego z tym slabszym przyspieszeniem w tym przypadku.
    ale glownie chodzi mi o to czy sam przeplywomierz moze miec wplyw, czy moze miec inne parametry, czy on nie ma nic do gadania bo komputer nim steruje ?
    a z tym oryginalem... to widzisz, wszystko zalezy jak trafisz - ja juz zrobilem wiekszy przebieg na podrobie, a swojego czasu jak szukalem oryginalu bosha to byl on strasznie drogi ;-/
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Dwuosobowy roadster Leopard, od dwóch lat produkowany przez firmę Leopard Automobile Mielec Sp. z o.o., już niedługo oferowany będzie również w wersji nadwoziowej Coupe.

Leopard posiada aluminiową konstrukcję, a stylowe, dwuosobowe wnętrze to absolutne mistrzostwo kunsztu rzemieślniczego. Udowadnia, że ponadczasowe proporcje nigdy nie będą przestarzałe. Swoje doświadczenie wykorzystał tu mistrz siodlarz. Unikalna tapicerka została wykonana ręcznie ze skóry przeznaczonej do wyrobu siodeł jeździeckich.

Pod maską samochodu znajduje się aluminiowa jednostka V8 405 KM, która współpracując z 6-biegową skrzynią manualną pozwala kierowcy rozpędzić się od 0 do 100 km/h w czasie 4 sekund. Ośmiocylindrowy motor dysponuje maksymalnym momentem obrotowym 542 Nm przy 4400 obr./min. Samochód rozwija maksymalną prędkość 250 km/h (ograniczona elektronicznie).

Galeria zdjęć aktualnie produkowanego Loparda: tutaj

i artykuł o nim: link

Można też poczytać o nim na stronie producenta: tutaj
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...