Niemcy zawsze byli mistrzami propagandy :?
Wałki ADAC
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBhubi_pl, tak ciągnąc temat fotelików dla dzieci to jakie w tej chwili uważane za dość "bezpieczne " w przedziale od 15-36 z isofixem ?
W tej grupie wagowej ważne żeby pas górny przechodził pośrodku ramienia, nie na szyi i nie zsuwał się. Ponadto, dolna częśc pasa musi przechodzić po miednicy dziecka, nie brzuchu.
Ponadto ważny jest profil kanapy/oparcia...
Jako rada "na odległość" to koniecznie stosuj pełny fotel, żadne same podkładki.
pzdr
hubiMr Haldex - jak umiem to zawsze pomogę.
www.awdcarparts.com
Komentarz
-
-
hubi_pl, nie myślałem o podkładce nawet tylko o pełnym i z isofixem koniecznie ze względu na stabilność mocowania. Wizualnie wchodzą w grę Romer Kidfix XP i bardziej ku temu się skłaniam Fotelik dziecięcy Recaro Monza Nova 2 Seatfix. Masz jakieś inne typy do polecenia. Isofix wymagany, ale bez przegięcia cenowego.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBhubi_pl, nie myślałem o podkładce nawet tylko o pełnym i z isofixem koniecznie ze względu na stabilność mocowania. Wizualnie wchodzą w grę Romer Kidfix XP i bardziej ku temu się skłaniam Fotelik dziecięcy Recaro Monza Nova 2 Seatfix. Masz jakieś inne typy do polecenia. Isofix wymagany, ale bez przegięcia cenowego.
Co do Twoich typów, Romer jest bardzo fajnym fotelikiem i jego stawiałbym wyżej w klasyfikacji niż Recaro. Duży plus za brak "podłokietników" - rozwiązanie, prekursorem tego był BeSafe w modelu iZi Up. Zapobiega to błędowi przebiegu pasa. Jak dziecko będzie się bawić pasem, albo pas będzie źle zapięty (a często się to zdarza), to jest ryzyko uszkodzenia narządów wewnętrznych, gdy pas dolny uciśnie jamę brzuszną podczas wypadku, czy też silniejszego hamowania.
Tak jak pisałem wyżej - ocena tych foteli nie uwzględnia dopasowania do Twojego dziecka
hubiMr Haldex - jak umiem to zawsze pomogę.
www.awdcarparts.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01leszekmw, rzeczywiście, co innego napisałem , o czym innym myślałem, teraz zauważyłem, miało być "made in Korea"
Kolegów Japończyków serdecznie przepraszam :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSleszekmw napisał/a:
fakt jvc , hitachi sony to był badziew straszny ,
tyko to nie Korea, a Japan
Zamieszczone przez tomek evoWyroby Japońskie tez były swego czasu synonimem taniego dziadostwa.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBhubi_pl, nie myślałem o podkładce nawet tylko o pełnym i z isofixem koniecznie ze względu na stabilność mocowania. ...Isofix wymagany, ale bez przegięcia cenowego.
Z tego co pamiętam to ISOfix jest i tak tylko do 18kg a potem trzeba przymocować fotelik pasami.
Sprawdz to sobie np. w katalogu BeSafe - jest informacja o typach mocowań tylem/przodem iso/pasyalgi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez algiZamieszczone przez AdamBhubi_pl, nie myślałem o podkładce nawet tylko o pełnym i z isofixem koniecznie ze względu na stabilność mocowania. ...Isofix wymagany, ale bez przegięcia cenowego.
Sprawdz to sobie np. w katalogu BeSafe - jest informacja o typach mocowań tylem/przodem iso/pasy
VAG i BeSafe
Maksymalne obciążenie złącz ISOfix to 33KG, tak więc -15 na fotelik, zostaje 18kg i tu masz rację, ale...dotyczy to foteli z uprzężą wewnętrzną. W przedziale 15-36 dziecko zapinane jest pasem samochodowym który przytrzymuje dziecko, oraz fotel.
Zamieszczone przez AdamBalgi, foteliki które podałem w zakresie 15-36 kg mocujesz na isofix+ pasy.
pzdr
HubertMr Haldex - jak umiem to zawsze pomogę.
www.awdcarparts.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez algiDzięki za wyjaśnienie.
Źle zinterpretowałem katalog...a właściwie dobrze ale do "poprzednich" fotelików. ..tych drugich po nosidełku bo tymi się obecnie interesuję.Mr Haldex - jak umiem to zawsze pomogę.
www.awdcarparts.com
Komentarz
-
Komentarz