Aston Martin sprzedany

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Aston Martin sprzedany

===Tomy===, To są wyjątki od reguły. Ludzie "nienormalni" w swojej zajawce, itp...

Normalny czlowiek jak sobie kupuje terenowke jako podstawowe swoje auto, to nie po to, zeby nim jezdzic po okopach.

Zamieszczone przez ===Tomy===
    Widzisz Mikrus, miałeś kiedyś terenówkę?
    Widzis Tomy, posrednio, ale mialem.
    Mial moj ojciec i przejezdzilem nią troche tysiecy km.

Dlatego wiem, ze takie auto jest dla mnie bezsensu. Latałem sobie tym czesto np. po sniegu, bokami, itp. podobne akcje, ale w teren nie mialbym serca wjechac.
    Moze dlatego, ze generalnie mam tak wpojony szcunek do posiadanych przedmiotow (nawet przysponsorowanych przez rodziców), ze nie mialbym serca go katować.

Pomijam oczywiscie zajawkowiczów, dla ktorych zabawa w piachu i blocie daje tyle frajdy, ze są w stanie przebolec ewentualne uszkodzenia, itd.
    Wszystko kwestią updobań...

Zamieszczone przez ===Tomy===
    Jak się ma kasę to w bańce ma się zadrapania i ubrudzenia
    Sorry, ale nie wiem o czym piszesz.
    W bańce, to ma sie zadrapania i ubrudzenia, jak sie ma w niej pusto - niezaleznie od posiadanego stanu konta... :?
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Aston Martin sprzedany

David Richards kupuje brytyjską markę od Forda.

Ford sprzedał ekskluzywną markę Aston Martin – podały dzisiaj zachodnie media, potwierdzając nasze wcześniejsze spekulacje. Nabywcą ma być grupa inwestorów z USA i Środkowego Wschodu z Davidem Richardsem na czele. Wartość transakcji Financial Times szacuje na 450 mln brytyjskich funtów, tj. ponad 2,5 miliarda złotych. Nie wiadomo jaki procent udziałów Ford postanowił zatrzymać dla siebie.

Założona w 1913 roku marka Aston Martin należała do koncernu Ford od 1994 roku, a dokładniej do grupy luksusowych marek tego koncernu – Premier Automotive Group (PAG), obejmującej także: Jaguara, Land Rovera i Volvo. W minionym roku Aston Martin zanotował rekordową sprzedaż 4,5 tys. sztuk samochodów.

David Richards jest właścicielem firmy Prodrive, specjalizującej się m.in. w przygotowywaniu samochodów rajdowych (przez lata współpracował z Subaru) i wyścigowych – od 3 lat prowadził fabryczny zespół Aston Martin Le Mans. Otrzymał także prawo do wystawienia w przyszłym roku 12. zespołu Formuły 1. W czasie relacji z Rajdowych Mistrzostw Świata na Eurosporcie można oglądać przygotowane przez jego firmę animacje, pokazujące różnice w sposobie jazdy kierowców.

[autocentrum.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Ford w ubiegłym roku stracił 12,7 mld dolarów, General Motors jeszcze więcej.
      Straty notuje na rynku amerykańskim (gdzie wykańczają go Japończycy), bo w Europie ma się dobrze.
      Największą kulą u nogi tych producentów są rozdmuchane świadczenia socjalne i emerytalne dla pracowników.

Komentarz

Pracuję...