AUDI A3 LIMOUSINE

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • progressowy
    Rider
    • 2008
    • 453

Od marca posiadam A3 limuzyna z silnikiem 1.4TFSI w kolorze białym amalfi. Zapłaciłem 95tys.
    Auto dobrze wykonane,ciche,komfortowe. Silnik wbrew pozorom wystarczajacy,zadowalajacy sie zużyciem(realnym) paliwa od 4 do 10l/100km. Bagaznik spory lecz ograniczony dostęp(limuzyna). Srodek w stylu młodzieżowym, fotele wygodne. Ilość miejsca porownywalna z O1. Jeśli ktoś ma konkretne pytanka, z chęcią odpowiem.
    Z wyglądu jestem najbardziej zadowolony
    Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

Zamieszczone przez progressowy
      Od marca posiadam A3 limuzyna z silnikiem 1.4TFSI w kolorze białym amalfi. Zapłaciłem 95tys.
      Auto dobrze wykonane,ciche,komfortowe. Silnik wbrew pozorom wystarczajacy,zadowalajacy sie zużyciem(realnym) paliwa od 4 do 10l/100km. Bagaznik spory lecz ograniczony dostęp(limuzyna). Srodek w stylu młodzieżowym, fotele wygodne. Ilość miejsca porownywalna z O1. Jeśli ktoś ma konkretne pytanka, z chęcią odpowiem.
      Z wyglądu jestem najbardziej zadowolony
      Jak tam z rabatami w Audi? Jakieś dodatkowe rabaty dla grup zawodowych?
      Jak z ilością miejsca z tyłu dla dzieci/dorosłych?
      Jakość wykonania dużo lepsza niż w Octavii lub Golfie?

Komentarz

• progressowy
        Rider
        • 2008
        • 453

Jak tam z rabatami w Audi? Jakieś dodatkowe rabaty dla grup zawodowych?
        Jak z ilością miejsca z tyłu dla dzieci/dorosłych?
        Jakość wykonania dużo lepsza niż w Octavii lub Golfie?[/quote][shadow=red:e07d8fbafc][/shadow:e07d8fbafc]

U mnie był rabat za rocznik 2013 i urwana mała końcówka. Dostałem 2 komplety dywaników oraz chlapacze. Co do innych upustów nie wiem.
        Jednakże zakup audi u Grobla odradzam. Prawdopodobnie nawet na sewisie mnie tam nie zobaczą.
        Na tylnej kanapie sporo miejsca,ale dla 2 osób. Mało miejsca na nogi przy mocno wysuniętych przednich fotelach. Co skutkuje częstym kopaniem i rysowaniem tynej części oparć. Miejsca z tyłu tyle co w 01. Z przodu nie ma braku miejsca. Nasza rodzinka to 2+1 zatem w zupełności starcza.
        Porównując jakość do poprzednich aut oceniam dobrze. Mankamenty to podatna na zarysowania szybka licznika i panel środkowy(koło przycisku hamulca).
        Do baku wchodzi na maksa 53l,na którym można spokojnie przejechac 900-1000km

Komentarz

• ukuk
          Rider
          • 2010
          • 699

...1000 km... z 1,4 tsi 122 KM?

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Kolega ma chyba ten nowszy 125KM lub 150KM z odlaczalnymi cylindrami.

Tak jak diesel 1.6 ma 110KM

Silniki jak w O3
            Spritmonitor.de

Komentarz

• ukuk
              Rider
              • 2010
              • 699

No ale spalanie wydaje mi sie podejrzane delikatnie mowiac. Mi tam jak narazie w 122 konnym golfie wychodzi 700 km zasiegu z przewaga spokojnej trasy.

Komentarz

• Chris11
                RS
                • 2011
                • 1587

Ja mając 1.8TSI na kołach 225 przejeżdżałem ponad 700km, więc ten 1.4 musi pić mniej... ale czy aż 1000km?

Komentarz

• ukuk
                  Rider
                  • 2010
                  • 699

^^ w O3?

----

A teraz w 1.4 jak wychodzi?

Komentarz

• Chris11
                    RS
                    • 2011
                    • 1587

Nie, w OII, ale jestem w stanie się założyć, że w OIII osiągnąłbym jeszcze niższy wynik.

Komentarz

• ukuk
                      Rider
                      • 2010
                      • 699

OII miala chyba wiekszy bak?

Poza tym zeby przejechac 1000 km to auto musialoby palic SREDNIO 5L/100 - i bylaby to jazda do wypalenia rezerwy. Sorry ale to jakies bajki. Moze na tempomacie przez 1000km przy predkosci 90 km/h taki wynik jest do uzyskania... ale realnie?
                      Generalnie ten smieszny zabawkowy bak uwazam za chyba najwieksza porazke calkej tej MQB bandy W poprzednim dieslu mialem 72 lity + gratisy jak sie dotankowalo. 1200 km bylo latwiej przejechac niz teraz 800. Az sie lezka w oku kreci

Komentarz

• progressowy
                        Rider
                        • 2008
                        • 453

Da się przejechać 1000km. Pod warunkiem spokojnej jazdy oraz upchanego w baku paliwa pod korek. Co nie zmienia faktu,że bak jest za mały. I za każdym razem nikt nie bedzie ciurkiem upychał paliwa. Ja akurat miałem okazje tankować w Rosji po 35.5rur za litr,toteż wcisnałem ile się da. Na kompie 10km zasięgu było. Weszło 53l.
                        Przy ostrej jezdzie i nie upchanym paliwie w baku szybko zapala się rezerwa.
                        Ktoś pytał o rodzaj silnika,to jest ten nowszy,zmieniony 125KM. Obecnie mam najechane 12000km, komp nie kasowany od nowości wskazuje srednie zużycie 6,0l.
                        Reasumując pali podobnie co 1,9PD.

Mam takie pytanko odnośnie serwisowania. Z pewnych względów nie chce auta serwisować tam gdzie kupiłem czyli u Grobla w Gdańsku.
                        Czy mogę np serwisować w aso skody postek w Elblągu? Czy mają oni ten cały system elektronicznej książki oraz czy nie stracę gwarancji i gwarancji mobilej?

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Da się przejechać 1000km. Pod warunkiem spokojnej jazdy oraz upchanego w baku paliwa pod korek. Co nie zmienia faktu,że bak jest za mały. I za każdym razem nikt nie bedzie ciurkiem upychał paliwa. Ja akurat miałem okazje tankować w Rosji po 35.5rur za litr,toteż wcisnałem ile się da. Na kompie 10km zasięgu było. Weszło 53l.
                          Przy ostrej jezdzie i nie upchanym paliwie w baku szybko zapala się rezerwa.
                          Ktoś pytał o rodzaj silnika,to jest ten nowszy,zmieniony 125KM. Obecnie mam najechane 12000km, komp nie kasowany od nowości wskazuje srednie zużycie 6,0l.
                          Reasumując pali podobnie co 1,9PD.

Mam takie pytanko odnośnie serwisowania. Z pewnych względów nie chce auta serwisować tam gdzie kupiłem czyli u Grobla w Gdańsku.
                          Czy mogę np serwisować w aso skody postek w Elblągu? Czy mają oni ten cały system elektronicznej książki oraz czy nie stracę gwarancji i gwarancji mobilej?
                          mozesz serwisowac w 3miescie w:
                          VW Benepol Sopot (maja tez serwis Audi)
                          VW Plichta Gdansk Zadupie (czyli ul. Lubowidzka - przy obwodnicy) (wydaje mi sie, ze tam tez widzialem, ze maja serwis Audi).

ps. mi w serwisie Audi Fota-Groblewski robili Octavie jak mialem szkode z AC (reflektor, blotnik) i zrobili bardzo ladnie. Tyle, ze skasowali sobie PZU na kwote prawie 9000 zlotych...
                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Obecnie mam najechane 12000km, komp nie kasowany od nowości wskazuje srednie zużycie 6,0l.
                            Komp tak dlugo nie pamieta raczej. Po 10kkm pewnie zaczyna na nowo, albo po 100h jazdy.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• ukuk
                              Rider
                              • 2010
                              • 699

No to mi w G7 kombi jednostka 122 konna wypracowala spalanie 6.9 - 7.0 od poczatku czyli jakis troche ponad 2000 km. Jazda raczej delikatna, bez przekraczania 3 tys - 3,5 tys obrotow. Proporcje 65 - 35 % dla trasy.

Komentarz

• progressowy
                                Rider
                                • 2008
                                • 453

Raczej pamięta. Na wyświetlaczu spalanie długodystansowe 12000km srednia 6,0l. Godzin nie pamiętam dokładnie(musiałbym zerknać) ile ale na pewno dużo więcej niż 100.
                                Na co bym miał kłamać. Ale to najmniej ważne.
                                Jak się przycisnie to 10 spali.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Teraz wpisz dla takich ciekawskich jak ja srednia predkosc z tych 12kkm

35-40km/h ?? Glownie trasa niezbyt szybko ??
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• progressowy
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 453

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Teraz wpisz dla takich ciekawskich jak ja srednia predkosc z tych 12kkm

35-40km/h ?? Glownie trasa niezbyt szybko ??
                                    Jutro zerknę to wpiszę dokładnie. Przebieg nie kasowany od momentu wyjazdu z fabryki bo się pokrywa. Toteż będzie dużo godzin i niska średnia prędkość.
                                    Robiłem kilka dłuższych tras Malbork-Poznań, Malbork-Łódz,a także codziennie wozi dziecko do szkoły- krótka trasa. Oraz co 2-3 dni Malbork-Elbląg. Jeden wielki plus to nigdy nie stałem w wiekszym korku. Kilka razy pocisnąłem ponad 200km/h(po dotarciu) i to na dystansie ok 100km nonstoper.
                                    A tak to raczej spokojna, zgodna z przepisami jazda rodzinna.

Dziś zaskoczył mnie start-stop. Odpalam rano autko w temperaturze otoczenia ok0 stopni. Pierwsze skrzyżowanie po 1 km i już na swiatłach kiedy czekałem wyłączył silnik sobie mimo,że temperatura chłodziwa nie zdążyła się nagrzać. Czyżby miał taki zapas energii,a może jakieś inne warunki działania tego systemu są w niskich temperaturach. Jak jest u Was?

Komentarz

• ukuk
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 699

Ja bym to wylaczyl na stale najchetniej - Tez mi gasi silnik na pierwszych swiatlach. W dodatku robi tak nawet po jezdzie ekspresowka. Strasznie irytujace, bo jakos nie wierze ze takie zabawy beda zdrowe dla samego co chwile na zimno odpalanego silnika jak i dla turbiny pozbawianej doplywu swiezego oleju zaraz po zjechaniu z ekspresowki (mimo ze jest tam niby dodatkowe chlodzenie wodne).

Ile pali przy 200?

Komentarz

• progressowy
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 453

12-15 mówię o chwilowym. Byłem bardziej skupiony na drodze. V-maks licznikowe ma w granicy 220.

Czy ktoś się orientuje czy można jakoś ustawić,aby niedomknięte szyby domykały się same po zamknięciu auta? To, że przytrzymać przycisk zamykania na kluczyku to wiem i się domykają. Ale wolałbym, aby automatycznie się domykały po zamknięciu. Np w O1 z 2008r zamykały sie same po zamknięciu.

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

ukuk, Przeciez to da sie wylaczyc/przestawic tak zeby bylo dobrze.
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• progressowy
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 453

Dla ciekawskich :wink: 11730km, 247h, 46km/h, 6,0l/100km

Komentarz

• kniazuk
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 79

Witam,
                                              jak skończę obecny leasing może wybiorę właśnie A3 w wersji 1.4 TSi w wersji sedan.
                                              Pytania:
                                              - czy kupiłbyś to auto jeszcze raz?
                                              - jakość materiałów wewnątrz w porównaniu z O2;
                                              - jakość wykonania?
                                              - jak głośne jest auto wewnątrz;
                                              - ile kosztuje ubezpieczenie?
                                              - prawdziwe zużycie benzyny - jakie?
                                              - przeglądy - jaki koszt?
                                              Dzięki z góry za odpowiedź.
                                              Pozdrawiam,
                                              IGK

Komentarz

• progressowy
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 453

Zamieszczone przez kniazuk
                                                Witam,
                                                jak skończę obecny leasing może wybiorę właśnie A3 w wersji 1.4 TSi w wersji sedan.
                                                Pytania:
                                                - czy kupiłbyś to auto jeszcze raz?
                                                - jakość materiałów wewnątrz w porównaniu z O2;
                                                - jakość wykonania?
                                                - jak głośne jest auto wewnątrz;
                                                - ile kosztuje ubezpieczenie?
                                                - prawdziwe zużycie benzyny - jakie?
                                                - przeglądy - jaki koszt?
                                                Dzięki z góry za odpowiedź.
                                                Tak, kupiłbym je jeszcze raz. Ale dorzucił bym skórkę,automatyczną skrzynie,składane elektrycznie lusterka-tego mi brak. Auto jest piękne i daje frajdę z jazdy.
                                                Jakość materiałów bardzo dobra. Nie ma co porównywać z O2.
                                                Cichutko wewnatrz. Slychac silnik jak sie depnie,ale to przyjemne dla ucha,zero szumow,drgań,skrzypień.
                                                Pełne AC 3.000zł w pakiecie TUW dla rolnikow.
                                                Co do kosztów serwisu, nie wiem bo nic sie nie dzieje. Przegląd z olejem do 30000km lub do 2 lat.
                                                Realne spalanie od 5 do 7 litrow-średnio.

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Ale wiesz co to tak jakbys porownal Golfa 7 do Golfa 5, albo swoje A3 8V porownal do poprzedniego 8P. Tez bedzie lipa :lol:
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• gebek
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1214

Zamieszczone przez Maicroft
                                                    Ale wiesz co to tak jakbys porownal Golfa 7 do Golfa 5, albo swoje A3 8V porownal do poprzedniego 8P. Tez bedzie lipa :lol:
                                                    No nie wiem...poprzednie A3 3D mialo slawetne boczki,az do samej ''podlogi''obite/miekkie.
                                                    To obecne,jak w O2/O3 ma miekka tylko gore...reszta w dol to plastik landszaft :szeroki_usmiech .
                                                    Ale deska ma swietna,choc troche pusta....ale to juz kwestia gustu
                                                    Tato,tato...czy to auto jest chore?
                                                    Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                                                    Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

Pracuję...