Witam. Proszę o pomoc. Mam problem kupiłem Octavię (1.9 tdi 110KM 2004). Pierwszy problem to dźwignia zmiany biegów. W pozycji „luz” jest bardzo sztywna „nie wraca” trzeba przesuwać ją używając nieco siły np. jak odchylę ją w prawo to tak pozostaje. Drugi problem to wspomaganie jest strasznie „słabe”. Czy tak jest w tych modelach, czy jest może możliwość regulacji siły wspomagania? Proszę o pomoc, wskazówki. Z góry dziękuję.
300 KM w VW Golfie
Zwiń
X
-
300 KM w VW Golfie
Nie tak dawno na klapie bagażnika Golfa pojawił sie napis R32 co oznacza posiadanie jednostki napędowej o ponad standardowych parametrach.
Szpiedzy donoszą, że pod maską specjalnej wersji Golfa oznaczonej R36 ma znaleźć się jeszcze mocniejszy, bo aż 300 konny silnik. Silnik ten niedawno zadebiutował w Passacie R36.
V6 o pojemności 3.6 l z maksymalnym momentem obrotowym 350 Nm w samochodzie lżejszym od Passata pozwoli osiągnąć do setki zapewne wynik poniżej 5,6 sekund (tyle osiąga Passat R36).
Z racji, że motor ten wymaga dodatkowego chłodzenia, Golf R36 otrzyma jeszcze większe wloty powietrza w przednim zderzaku. Osłona chłodnicy zostanie także nieznacznie zmodyfikowana, aby pomieścić dodatkowy osprzęt.
Przenoszenie mocy ma zapewnić stały napęd na cztery koła oraz precyzyjna skrzynia biegów DSG.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
Zamieszczone przez TymonHm...ja słyszałem że bedzie miał 250KMO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
Komentarz