A co z Audi - też przecież są TDI ?
Skoda Octavia czy VW Golf
Zwiń
X
-
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
-
-
Zawsze jakieś różnice muszą być. Golf nie może być taki sam jak Octavia czy na odwrót Zwłaszcza, że jeden i drugi podpisuje się pod VAGiem.
Przy wyborze miałbym dylemat, ale raczej OIII.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Czarna_LK, Ale jak napisali ceny tej wersji zbytnio sie nie różnią tak że można się zastanowićhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
2.0-16v Michał, Te zastanowienie to nie było że ja.Pisałem o innych potencjalnych klientach.Ja też bym wybrał skode i to combi w dieslu.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Te auta sa kierowane do dwoch roznych odbiorcow,
jak juz, to o3 powinno byc porownywane z jetta, ale wtedy o3 wygrywa na dzien dobry materialami we wnetrzu
Sam przez chwile myslalem o g7, ale po tym jak zobaczylem bagaznik i ilosc miejsca na tylnym siedzeniu, to nawet sie nie zdecydowalem na jazde probna.Black magic
Komentarz
-
-
greg505, Wystarczy porówniać długość,roztaw osi by wiedzieć gdzie więcej miejsca.O bagażniku już nie wspomnehttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Jak ktoś potrzebuje ładnie wyglądającego kompakta do wożenia siebie i dziewczyny, to raczej wybierze Golfa - i będzie to dobry wybór.
Jak ktoś potrzebuje kampakta do wożenia siebie, żony i dwójki dzieci, to skieruje się raczej w stronę Octavii - i to też będzie dobry wybór.
Kategoryczne stwierdzenie "że po prostu" Golf lub Octavia jest lepsza jest nierozsądne...
Wszystko zależy od tego, kto czego potrzebuje i do czego będzie ten samochód wykorzystywał...
Komentarz
-
-
mabbb
-
Agamek12, na jakich parkingach?...przecież generalnie standardowe miejsce parkingowe musi mieć standardową długość, żeby i corsa i superb się zmieściły na długość. Chyba, że mowa o parkingu = nieoznakowany chodnik na jakiejś ulicy, gdzie każdy się wpycha. Jedyny plus widoczność lepsza w tył, jak nie ma czujników cofania, bo auto kończy się mniej więcej z szybą tylną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Agamek12, na jakich parkingach?...przecież generalnie standardowe miejsce parkingowe musi mieć standardową długość, żeby i corsa i superb się zmieściły na długość. Chyba, że mowa o parkingu = nieoznakowany chodnik na jakiejś ulicy, gdzie każdy się wpycha. Jedyny plus widoczność lepsza w tył, jak nie ma czujników cofania, bo auto kończy się mniej więcej z szybą tylną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Jak ktoś potrzebuje ładnie wyglądającego kompakta do wożenia siebie i dziewczyny, to raczej wybierze Golfa - i będzie to dobry wybór.
Jak ktoś potrzebuje kampakta do wożenia siebie, żony i dwójki dzieci, to skieruje się raczej w stronę Octavii - i to też będzie dobry wybór.
Kategoryczne stwierdzenie "że po prostu" Golf lub Octavia jest lepsza jest nierozsądne...
Wszystko zależy od tego, kto czego potrzebuje i do czego będzie ten samochód wykorzystywał...
Ja mam G7, jeździłem O3 (miałem o2) i nie da się tego ujednolicić.. a ty to b. dobrze podsumowałeś !
Pytanie powinno być postawione czy mając O3 lub G7 kupiłbyś go jeszcze raz! jeśli miałeś więcej aut niż np. fabia.. bo to jest średnie porównanie .. jednak jeśli ktoś np. pracuje w firmie z flotą i tam ma możliwość pośmigać O3 i G7 to jest wynik miarodajny..
Czy ja bym kupił 2x G7 ?? NIE.. czemu ? Bo Superb go miażdży... pod każdym względem prócz trakcji..(kanapa)G7 sportowe zawieszenie.
Czy kupiłbym go aby pośmigać z Panienką? (niestety mam Żonę ;/) tak świetny wózek..
Czy będąc mistrzem kropelki mając 5 km do przedszkola (silnik 1,4TSI) kupiłbym go - a przed zakupem ktoś by mi powiedział że 5,5l to wynik prosty do osiągnięcia- wyśmiałbym go ale to prawda.. dlatego albo masz fajne wykończenie .. albo duże auto .. O3 nie kupiłbym z jednego prostego powodu .. w tej cenie masz S2 .. a jeśli mówimy o miejscu to O3 na tylnej kanapie w porównaniu do S2 jest licha.. choć z zewnątrz auta na pierwszy rzut oka różniące się niewiele..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez andriu21tg.. O3 nie kupiłbym z jednego prostego powodu .. w tej cenie masz S2 .. a jeśli mówimy o miejscu to O3 na tylnej kanapie w porównaniu do S2 jest licha..
Pamietam jak konfigurowalem swoje o3 elegance, to cena koncowa byla prawie identyczna do s2 1.8 elegance.Black magic
Komentarz
-
-
Kwestia wprawy:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
i żony...
Nie jeździliscie przez pol Polski nad Baltyk maluchem? Ludziom sie w glowach poprzewracalo od dobrobytu
200 dodatkowych litrów i troche więcej miejsca z tyłu - to jedyna przewaga Octavii. Słowa, że Golf to tylko dla singli albo dla 2 osób są mocno przesadzone.
Ktoś tu też twierdził, że 35W xenony Golfa są takie same jak 25W w Rapidzie...
Komentarz
-
Komentarz