Active Driving Assist - ofensywa technologiczna Subaru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Odłączałem po kolei, zamieniałem. Nie było iskry na trzecim cylindrze, potem na drugim (jak zamieniłem) Więc cewki są w porządku. Tylko nie mam pojęcia, dlaczego nie ma błędów. Czy to nie sugeruje wiązki?
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Firmie Subaru nie wystarczyła genewska prezentacja pierwszego na świecie silnika diesla typu boxer, dlatego koncern ujawnia tajemnice najnowszego systemu bezpieczeństwa.

Active Driving Assist (ADA) wykorzystuje dwie skierowane w przód kamery oraz radar w celu wykrycia niebezpieczeństw na drodze. W krytycznych sytuacjach, system może nawet uruchomić hamulce. Kolejną nowością układu ADA jest sterowany radarem temopomat oraz system monitorujący pozycję samochodu na drodze. W razie przekroczenia linii oddzielającej dwa pasy ruchu, urządzenie uruchomi dźwiękowy sygnał ostrzegawczy. Technologia jest na razie w fazie projektu, jednak w niedalekiej przyszłości system zostanie zastosowany w ekskluzywnych modelach Subaru.

2.0-litrowy silnik wysokoprężny typu boxer zadebiutuje w lutym przyszłego roku w modelach Legacy i Outback.

[mototarget.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...