RS dCi - francuska torpeda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tooctavka
    Classic
    • 2005
    • 35

Panowie - uprzedzam, ze pojawi sie post scriptum w O/T, Krupina.

Mysle, ze ma do tego prawo, gdyz Jabar zrobil z niego jakąś plotkarę rozpowszechniającą zaslyszane zza winkla bzdety.

Oczywiscie tak nie jest - gdyz na tyle znam "mojego brata", ze wiem, ze w ten sposob nie postepuje. I wlasnie przed chwilą mi to potwierdzil.

Poza tym chyba dobrze bedzie tez poznac prawdę, nawet jesli jest ona O/T w O/T - skoro juz pojawil sie tmat
  • bernardo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1083

Renault pochwaliło się mocnym i szybkim megane z doładowanym dieslem. To prawdziwy sportowiec z dwoma nastawami podwozia do wyboru. Jedno twardsze od drugiego.

Auto będzie dostępne tylko na specjalne zamówienie. W zamian dostarczą karoserię z szerokim gardzielem w zderzaku i na 18-calowych kołach. Do wyboru w wersji 3- lub 5-drzwiowej.

Napęd? Dwulitrowe dCi ma moc 175 KM i 360 Nm momentu już od 2000 obr./min. To wystarcza, by popędzić do "setki" w 8,3 sekundy. Przejechanie kilometra ze startu zatrzymanego trwa niecałe 30 sekund. Zabawa kończy się przy 220 km/h. Średnie spalanie - 6,5 l/100 km.

Jazda? Wstrząsająca. Już standardowe zawieszenie "Sport" jest twarde jak skała. Jednak specjaliści z Renault Sport mają coś bardziej hardcorowego - opcjonalny nastaw "Cup". W tej specyfikacji ESP daje się odłączyć, a zawieszenie jest o 37 procent sztywniejsze od "seryjnego".
    Czy są już chętni?

[dziennik.pl] link
    aczkolwiek...
    NajtFukinPatrol North-West
    Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
    WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005