160 KM w Altea XL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

160 KM w Altea XL

Będzie problem. Próbowałem kiedyś w konfiguracji 2xGraco Junior+taki dla mniejszego dziecka (a więc ciut masywniejszy) na środku. Przesuwając boczne foteliki maksymalnie do drzwi spowodujesz, że oparcia fotelików będą skręcone pod kątem 25 stopni, bo oparcie kanapy jest tak, a nie inaczej wyprofilowane, dodatkowo siedzisko swoim kształtem spowoduje przechenie fotelika ku środkowi (będzie to wyglądało tak / | \). Mimo to w środku nie zostanie na tyle dużo miejsca, żeby spokojnie wcisnąć trzeci ciutkę masywniejszy i (2-3cm) szerszy. O wygodzie dzieciaków siedzących po bokach można w zasadzie zapomnieć. To moje zdanie i moja ocena na podstawie własnoręcznie przeprowadzonej próby. Dla mnie to było zaskakujące...
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

160 KM w Altea XL

Altea XL jest pierwszym z modeli Seata, w którym zastosowano nowy silnik benzynowy 1,8 l o mocy 160 KM.

Turbodoładowana jednostka napędowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa (TFSI) ma maksymalny moment obrotowy wynoszący 250 Nm dostępny w zakresie od 1500 do 4200 obr./min.

Altea XL 1.8 TFSI osiąga prędkość 210 km/h, a od 0 do 100 km/h przyspiesza w 8,6 sekundy. Zużycie paliwa w mieście wynosi 10,5 l/100 km, a w trasie 6,2 l/100 km.

Samochód dostępny będzie tylko w wersji wyposażenia Sport-up, zawierającej takie elementy jak 17-calowe obręcze kół, podwójną chromowaną końcówkę układu wydechowego, skórzaną tapicerkę. Zawieszenie auta jest usztywnione o 25 proc. w stosunku do tego w innych wersjach, dzięki czemu Altea pewniej prowadzi się przy wyższych prędkościach.

[motofakty.pl link]
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

coraz bardziej podobaja mi sie te doladowane benzyniaki o niezbyt duzej pojemnosci.
      dla mnie to niezla alternatywa dla diesla, ktory tez przeciez swoje wady ma, gdybym teraz musial zmieniac auto to niewykluczone ze zasmierdzialoby najprawdopodobniej jakims 1.4TFSI DSG 170KM
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• NEOrADEk
        L&K
        • 2005
        • 1469

Zamieszczone przez szkoda
        gdybym teraz musial zmieniac auto to niewykluczone ze zasmierdzialoby najprawdopodobniej jakims 1.4TFSI DSG 170KM
        Poszło w Seaty to za chwile i w czesi będą montowane.
        O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
        "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...