no i git
Mamy króla wszystkich GTI - Golf GTI W12-650
Zwiń
X
-
Mamy króla wszystkich GTI - Golf GTI W12-650
Koronacja była błyskawiczna. Volkswagen stworzył golfa wszech czasów. Mocnego i szerokiego jak nigdy dotąd - z centralnie ustawionym silnikiem… 12-cylindrowym podwójnie doładowanym! Poznajcie jego wysokość GTI W12-650.
Pod białą szatą, za plecami kierowcy pracuje 6-litrowe monstrum z biturbo złożone z dwóch silników V6 - stąd W12. Moc to bezwzględne 650 KM i 750 Nm momentu obrotowego. To wystarcza by sprint do "setki" zaliczyć w 3,7 sekundy. Zabawa ma skończyć się przy 325 km/h.
Taki wysiłek potrzebuje pełnego oddechu, dlatego karoseria jest podziurawiona wlotami, a dyfuzory i spoilery oklejają samochód. Każdy z nich ma inne zadanie - jeden chwyta powietrze, by dotlenić silnik, inny dociska przód, a inny pilnuje stateczności tylnej osi.
Niezwykły golf bryluje na jednym z największych europejskich zlotów tuningowych - GTI Treffen am Worthersee w Austrii.
[dziennik.pl link]O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
lec
ja pierdziele, al przod mi sie kojarzy z uśmiechem Crazy Frog'a
masakra. zajebisty, brak słów....
Komentarz
-
Zamieszczone przez Antek_ambBardzo mi się podoba ! Chętnie bym takiego kupił (chodzi mi o wygląd) a co do silnika to na nasze warunki wolę Tdi
[ Dodano: Pią 18 Maj, 07 12:43 ]
Zamieszczone przez daneczek76Cena jaka cena :diabelski_usmiech auto rewelkaByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz