Fiat 500 Abarth, czyli 'pocket rocket' po włosku!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

MARTINI BIANCO z moja Iwonka sacze ..zdrówko OCP
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Automedia opublikowała pierwsze zdjęcia szpiegowskie Fiata 500 Abarth wykonane podczas testów na Nurburgring. Choć sprzedaż ruszy dopiero na początku 2008 roku, już teraz warto zacząć odkładać pieniądze na tą kieszonkową rakietę z ognistym, włoskim temperamentem.

Nazwa Abarth pojawiła się po raz pierwszy w latach 50. na Fiacie 595 Abarth, a kontynuacją tradycji będzie najnowszy model 500. Projektanci postanowili nawiązać do stylu retro, dlatego zastosowali poszerzone nadkola, liczne spoilery i nakładki oraz duże obręcze aluminiowe. Nowy hot hatch będzie oferowany w specjalnej wersji pokrytej białym lakierem z czerwonymi pasami po bokach oraz oryginalnymi oznaczeniami Abarth - podobnie jak jego protoplasta. Wnętrze utrzymane będzie w podobnym stylu z dwutonową kolorystyką i sportowymi siedzeniami.

Pod maską znajdzie się turbodoładowany silnik benzynowy T-JET o pojemności 1.4-litra. Moc 150KM pozwala na przyspieszenie od 0 do 100 km/h w mniej niż 8 sekund oraz na rozwinięcie prędkości maksymalnej ponad 208 km/h. Uzupełnieniem pakietu będzie większy rozstaw kół, obniżone i utwardzone zawieszenie oraz wzmocnione hamulce.

Więcej fotek można zobaczyć tutaj: link

[mototarget.pl link]
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

hehe - fajny - na tym zdjęciu jest chyba SpiderMan Edition

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Wyglada jak jakas mala kicha

Zdecydowanie bardziej podoba mi sie C2 w wersji VTS w silniku 1.6 125KM Ten Fiacior jakis taki ... brzydki :P
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• jlupino
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 362

Wg mnie za mały jak na taką moc,jak kogos poniesie to moze byc niebezpiecznie.Wygląd tez jakis taki nieciekawy.A VTS jest rzeczywiscie ciekawszy,nawet jak jest troche słabszy.Cena z pewnoscią bedzie oscylowała w granicach 50tys albo lepiej.
          Jaro

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

paf, U nas po Bielsku takich obklejonych jezdzi na peczki. Wlosi co przyjedzie nowy transport to przywoza mniej tasmy na nich

Hmm, mala rakieta moze to i bedzie, ale spalanie to bedzie godne silnika 2.0TFSI z Octavi :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

Maicroft, spalanie spalaniem, ale ... kto mi zagwarantuje bezpieczenstwo w takiej malej puszce? Auto osobowe do uzytku cywilnego pomimo mocy wsadzonej do fury, powinno takze miec tzw blokade na chwilowa niepoczytalnosc kierowcy, watpie zeby 150 KM mi takie cos gwarantowalo w takiej malutkiej puszce

Wybieram wiec ... Octavie 2.0 TFSI, przynajmniej jak walne, to wiem ze buda wytrzyma.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

misiek^wro, Kilka sztuk juz sie skasowalo na rozne sposoby i kierowcy wysiadali o wlasnych silach. A kasowane byly z tego co wiem na rozne sposoby, w tym jeden drugiemu zaparkowal w zadek, bo jadacemu z przodu przy predkosci mocno autostradowej zabraklo paliwa :twisted:

Troche smiesznie za to, wyglada to auto na kolach 17" bo moze przy kupnie to bedzie zabawne, ale za jakies 3-4 lata koszt opon bedzie jak 1/3 ceny tego auta :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• paf
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3140

nie wiem czy ja tego czegoś wczoraj nie widziałem na A4 w kierunku Krakowa w rejonach 19:40 - takie małe czerwone i na czarno poobklejane :wink:

DODANE
                  Zamieszczone przez Maicroft
                  paf, U nas po Bielsku takich obklejonych jezdzi na peczki. Wlosi co przyjedzie nowy transport to przywoza mniej tasmy na nich
                  dopiero teraz to doczytałem czyli to jednak to

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Maicroft juz teraz mam zabawe, gdy widze jakies mega stare auto, warte raptem 7-8k posadzone na felach z nowymi oponami co wartosc ich jest wieksza niz wartosc samochodu :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

paf, Wroclaw-Katowice dosc czesto, bo jezdza 3 zmiany kierowcow to mozna ich spotkac Jak w kierunku Krakowa okolo 19:40 to wracala 2 zmiana do Bielska
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zamieszczone przez misiek^wro
                        Maicroft juz teraz mam zabawe, gdy widze jakies mega stare auto, warte raptem 7-8k posadzone na felach z nowymi oponami co wartosc ich jest wieksza niz wartosc samochodu :diabelski_usmiech
                        No i co w tym zabawnego?
                        Lepsze to niz Audi A6 na Barumach - ostatnio takie widzialem... :?
                        Albo Mesio na doszczetnie zajechanych w Reichu uzywanych kichach, bo wlascicielowi zal dupe sciska, jak ma wydac 1000 PLN na opone w rozmiarze 18".

A tak a propos Twoich "przemyslen", to podejrzewam, ze to auto jest bezpieczniejsze niz np. O1.
                        Poza tym ono nie jest brzydkie, tylko co najwyzej Tobie sie nie podoba. Bo np. mi podoba sie i to nawet bardzo, co przeczy Twojej tezie, ze jest brzydkie...

A co do mocy, w malej puszcze, to znam wiele aut, ktore maja jeszcze wiekszy "wspolczynnik niebezpiecznosci" i co z tego?
                        Debil sie zabije nawet w Czinkłechento 700cm3, wiec nie widze zwiazku.
                        TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Zamieszczone przez MiKruS
                          Debil sie zabije nawet w Czinkłechento 700cm3, wiec nie widze zwiazku.
                          Trudniej mu bedzie sie zabic w czyms wiekszym, ale co racja to racja, dla chcacego nic trudnego :diabelski_usmiech

A tak a propos Twoich "przemyslen", to podejrzewam, ze to auto jest bezpieczniejsze niz np. O1.
                          Czy ja wiem. Male to takie, jak tir w pupke puknie moze byc nie ciekawie :roll:

Poza tym ono nie jest brzydkie, tylko co najwyzej Tobie sie nie podoba. Bo np. mi podoba sie i to nawet bardzo, co przeczy Twojej tezie, ze jest brzydkie...
                          Sa gusta i gusciki, ja pisalem tylko i wylacznie o mojej opinii, Tobie sie ma prawo nie podobac C2 i ja to uszanuje :P

A tak poza tym wszystkim to ... poczekamy zobaczymy jak to cudo wyglada i jak jezdzi.

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

misiek^wro, Ja tez szanuje to, ze Tobie sie nie podoba 500-ka. Nie sposodbal mi sie tylko sposob wyrazenia tego, ktory bardziej przypominal krytykanctwo niz krytyke.

Ale widze, ze sie opamietales, wiec PEACE.

Pozdrawiam
                            TDI 205PS

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

MiKruS, spoko

Napisalem to z jezykiem, jak typowa przekora Po prostu nie lubie czerwonych aut w dodatku pooklejanych :diabelski_usmiech Innym sie podobaja mi nie. Aczkolwiek pewnie taki czarny Abarth ... takim bym nie pogardzil :twisted:

Jednak preferuje wieksze auta.

Komentarz

Pracuję...