MARTINI BIANCO z moja Iwonka sacze ..zdrówko OCP
Fiat 500 Abarth, czyli 'pocket rocket' po włosku!
Zwiń
X
-
Fiat 500 Abarth, czyli 'pocket rocket' po włosku!
Automedia opublikowała pierwsze zdjęcia szpiegowskie Fiata 500 Abarth wykonane podczas testów na Nurburgring. Choć sprzedaż ruszy dopiero na początku 2008 roku, już teraz warto zacząć odkładać pieniądze na tą kieszonkową rakietę z ognistym, włoskim temperamentem.
Nazwa Abarth pojawiła się po raz pierwszy w latach 50. na Fiacie 595 Abarth, a kontynuacją tradycji będzie najnowszy model 500. Projektanci postanowili nawiązać do stylu retro, dlatego zastosowali poszerzone nadkola, liczne spoilery i nakładki oraz duże obręcze aluminiowe. Nowy hot hatch będzie oferowany w specjalnej wersji pokrytej białym lakierem z czerwonymi pasami po bokach oraz oryginalnymi oznaczeniami Abarth - podobnie jak jego protoplasta. Wnętrze utrzymane będzie w podobnym stylu z dwutonową kolorystyką i sportowymi siedzeniami.
Pod maską znajdzie się turbodoładowany silnik benzynowy T-JET o pojemności 1.4-litra. Moc 150KM pozwala na przyspieszenie od 0 do 100 km/h w mniej niż 8 sekund oraz na rozwinięcie prędkości maksymalnej ponad 208 km/h. Uzupełnieniem pakietu będzie większy rozstaw kół, obniżone i utwardzone zawieszenie oraz wzmocnione hamulce.
Więcej fotek można zobaczyć tutaj: link
[mototarget.pl link]Załączone plikiO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
Wyglada jak jakas mala kicha
Zdecydowanie bardziej podoba mi sie C2 w wersji VTS w silniku 1.6 125KM Ten Fiacior jakis taki ... brzydki :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Maicroft, spalanie spalaniem, ale ... kto mi zagwarantuje bezpieczenstwo w takiej malej puszce? Auto osobowe do uzytku cywilnego pomimo mocy wsadzonej do fury, powinno takze miec tzw blokade na chwilowa niepoczytalnosc kierowcy, watpie zeby 150 KM mi takie cos gwarantowalo w takiej malutkiej puszce
Wybieram wiec ... Octavie 2.0 TFSI, przynajmniej jak walne, to wiem ze buda wytrzyma.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, Kilka sztuk juz sie skasowalo na rozne sposoby i kierowcy wysiadali o wlasnych silach. A kasowane byly z tego co wiem na rozne sposoby, w tym jeden drugiemu zaparkowal w zadek, bo jadacemu z przodu przy predkosci mocno autostradowej zabraklo paliwa :twisted:
Troche smiesznie za to, wyglada to auto na kolach 17" bo moze przy kupnie to bedzie zabawne, ale za jakies 3-4 lata koszt opon bedzie jak 1/3 ceny tego auta :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
nie wiem czy ja tego czegoś wczoraj nie widziałem na A4 w kierunku Krakowa w rejonach 19:40 - takie małe czerwone i na czarno poobklejane :wink:
DODANE
Zamieszczone przez Maicroftpaf, U nas po Bielsku takich obklejonych jezdzi na peczki. Wlosi co przyjedzie nowy transport to przywoza mniej tasmy na nich
Komentarz
-
-
Maicroft juz teraz mam zabawe, gdy widze jakies mega stare auto, warte raptem 7-8k posadzone na felach z nowymi oponami co wartosc ich jest wieksza niz wartosc samochodu :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMaicroft juz teraz mam zabawe, gdy widze jakies mega stare auto, warte raptem 7-8k posadzone na felach z nowymi oponami co wartosc ich jest wieksza niz wartosc samochodu :diabelski_usmiech
Lepsze to niz Audi A6 na Barumach - ostatnio takie widzialem... :?
Albo Mesio na doszczetnie zajechanych w Reichu uzywanych kichach, bo wlascicielowi zal dupe sciska, jak ma wydac 1000 PLN na opone w rozmiarze 18".
A tak a propos Twoich "przemyslen", to podejrzewam, ze to auto jest bezpieczniejsze niz np. O1.
Poza tym ono nie jest brzydkie, tylko co najwyzej Tobie sie nie podoba. Bo np. mi podoba sie i to nawet bardzo, co przeczy Twojej tezie, ze jest brzydkie...
A co do mocy, w malej puszcze, to znam wiele aut, ktore maja jeszcze wiekszy "wspolczynnik niebezpiecznosci" i co z tego?
Debil sie zabije nawet w Czinkłechento 700cm3, wiec nie widze zwiazku.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSDebil sie zabije nawet w Czinkłechento 700cm3, wiec nie widze zwiazku.
Zamieszczone przez MiKruSA tak a propos Twoich "przemyslen", to podejrzewam, ze to auto jest bezpieczniejsze niz np. O1.
Zamieszczone przez MiKruSPoza tym ono nie jest brzydkie, tylko co najwyzej Tobie sie nie podoba. Bo np. mi podoba sie i to nawet bardzo, co przeczy Twojej tezie, ze jest brzydkie...
A tak poza tym wszystkim to ... poczekamy zobaczymy jak to cudo wyglada i jak jezdzi.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
MiKruS, spoko
Napisalem to z jezykiem, jak typowa przekora Po prostu nie lubie czerwonych aut w dodatku pooklejanych :diabelski_usmiech Innym sie podobaja mi nie. Aczkolwiek pewnie taki czarny Abarth ... takim bym nie pogardzil :twisted:
Jednak preferuje wieksze auta.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz