VW Tiguan w oficjalnej odsłonie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

U mnie dealer przeprowadził to w prosty sposób - wystawił fakturę na montaż instalacji gazowej na 1,00 PLN (+ VAT) - oczywiście nie musiałem dopłacać tej złotówki (żartowałem ze Sprzedawcą, że jak sprzeda więcej tej TwinPower to dołoży do interesu).

Wg info jakie uzyskałem, dealer nie może dołożyć instalacji na fakturze za samochód, bo to on montuje na miejscu i rozlicza się z LANDI RENZO POLSKA a nie z SAP.

W Urzędzie faktycznie przy wpisie gazu zapytali od razu o fakturę, i taką z 1.22 "łyknęli" bez problemu.
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Marka Volkswagen zaprezentowała pierwsze oficjalne zdjęcia kompaktowej terenówki Tiguan, która jako model szykowany na premierowy pokaz podczas wrześniowej wystawy motoryzacyjnej we Frankfurcie rywalizować będzie na rynku z takimi samochodami jak m.in. Toyota RAV4 oraz Honda CR-V.

Do napędzania Tiguana producent przewidział pięć jednostek wyposażonych w doładowanie: trzy benzynowe TSI (o mocy 150 KM, 170 KM oraz 200 KM), jak również dwie wysokoprężne (TDI 140 KM i 170 KM). Auto będzie posiadało stały system napędu na wszystkie koła 4Motion.

Volkswagen planuje również dwa warianty Tiguana: drogowy (Trend & Fun) oraz terenowy (Sport & Style). Różnica będzie się opierać na kątach natarcia. W pierwszym przydatku będzie to 18, a w drugim 28 stopni.

Pewne prowadzenie zarówno na drodze jak i w terenie ma zagwarantować nowy elektromechaniczny układ kierowniczy i duże koła. W wersjach Trend & Fun znajdą się 16-calowe felgi i opony o rozmiarze 215/65 R16. W Sport & Style standardem mają być 17-calowe alufelgi i wraz z oponami 235/55 R17. We wnętrzu Tiguana znajdzie się m.in. nowej generacji nawigacja satelitarna z 6,5-calowym ekranem dotykowym oraz 30 GB dyskiem, umożliwiająca wprowadzanie lokalizacji na obszarach nie objętych mapami.

[samar.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Bouli
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 739

Z przodu mi strasznie przypomina nowa Grand Vitare (tak z bryly, moze to kwestia ulozenia lamp w stosunku do maski), tylko jakos do tych nowych interiorow VW nie moge sie przekonac i przyzwyczaic...
      Bouli
      Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
      Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
      Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Garret
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1196
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

o cholera... a taki był fajny concept car.... a teraz z tyłu wygląda jak wyżej zawieszony Golf Plus :?
        Garret

-----------
        Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Zamieszczone przez Bouli
          nowa Grand Vitare
          tylko że Grant Vitara ma reduktor a to nie.
          i Vitara wyglada bardziej terenowo, ale zobaczymy na żywca jak ten VW wyjedzie na drogi.

W tej klasie nadal Grand Vitara jest dlamnie Faworytem za reduktor głównie kiedy chcę to włączam a nie jakaś tam elektronika która zamnie myśli jak w Rav
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Bouli
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 739

Zamieszczone przez daneczek76
            tylko że Grant Vitara ma reduktor a to nie.
            mowilem o wygladzie, a dokladnie jakos tak z przodu (glownie maska) mi podchodzila pod vitare.
            Zamieszczone przez daneczek76
            W tej klasie nadal Grand Vitara jest dlamnie Faworytem reduktor głównie kiedy chcę to włączam a nie jakaś tam elektronika która zamnie myśli jak w Rav
            same for me :!: a w dodatku bosko wyglada :szeroki_usmiech

A co do tego VW to ciekawe jaka bedzie cena w Polandii, ale cos tak czuje ze przypieprza zdrowo i zadnego przeboju z tego nie bedzie...
            Bouli
            Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
            Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
            Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

Pracuję...