Nismo 380 RS, czyli Nissan 350Z dla wybranych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

dla mnie lala.... moze byc 28
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Sława Nismo zajmującego się tuningiem Nissana nie sięga poza Japonię. Szkoda, bo przeróbki Nissanów z logo Nismo należą do najszybszych i najbardziej dopracowanych Nissanów jakie jeżdżą po drogach.

Swoje doświadczenie firma zbiera na torach wyścigowych 12 i 24-godzinnych maratonów cieszących się w Japonii ogromną popularnością. Ich najnowszym dziełem jest mocno zmodyfikowany Nissan 350Z, który na japońskim rynku sprzedawany jest pod nazwą FairladyZ. Z seryjnego 3,5 litrowego silnika V6 oznaczonego kodem fabrycznym VQ35HR, wykrzesano dodatkowe 44 KM. Po przeróbkach pojemność skokową zwiększono do 3,8 litra a moc wynosi teraz 350 KM przy 7200 obr/min. Maksymalny moment obrotowy oscyluje w granicach 400 Nm osiąganych już przy 4800 obr/min.

Firma wyprodukuje tylko 300 egzemplarzy tego auta. Każdy kosztować będzie 5,5 miliona jenów. Silnik auta dopuszczonego do ruchu ulicznego był gruntownie testowany w autach torowych podczas 24-godzinnego maratonu w Tokachi i innych długodystansowych imprezach tego typu odbywających się w Japonii w ciągu ostatnich dwóch lat.

[mototarget.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• c0nn3ct
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 680

z tyłu to to taką wielką kupą zalatuje ze masakra... :| z resztą jakoś to autko nie przypadło mi do gustu wole porsche a nie podróbę :diabelski_usmiech
      O1 AGR <- Była
      O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
      OI RS <- Jest

Komentarz

• nos94
        Classic
        • 2007
        • 18

Fajnie wygląda ale jeśli miałbym wybrać wolałbym Boxstera albo Caymana :P
        Zbieram na HPI MT-2 18SS

Komentarz

Pracuję...