300 km/h na LPG!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

300 km/h na LPG!

Zamieszczone przez Masmo
    I przestań pisać do diagnostów bo tylko narobisz nam wszystkim problemów.
    O kurcze, a ja podałem Twoje nazwisko i adres, co ? źle zrobiłem ?

W dalszym ciągu oczekuję na rzeczową techniczną odpowiedź najlepiej od jakiegoś speca od tuningu ;-)
    Może Aligator? (zresztą do Niego się najbardziej przymierzam, w końcu oferuje do 148KM i 303Nm) Pozdrawiam !
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

300 km/h na LPG!

300 km/h w BMW zasilanym LPG! To nie żart! Niemiecki tuner BMW I MINI, firma Hartge z Saarbrucken zamierza pobić rekord prędkości autem zasilanym płynnym gazem LPG.

W tym celu powstał specjalny egzemplarz BMW serii 1 z silnikiem V8 o mocy dochodzącej do 550 KM. Projekt nazwany „V300+” ma osiągnąć, a nawet przekroczyć prędkość 300 km/h, używając do napędu wyłącznie gazu.

Według specjalistów z Hartge i Uniwersytetu w Saarbrucken, zastosowanie mieszanki LPG pozwala na szybsze i czystsze jej spalanie przez silnik i osiągnięcie większej mocy i momentu obrotowego, niż w przypadku silnika o tej samej pojemności zasilanego tradycyjnym paliwem. Ale przede wszystkim chodzi o znaczną redukcję emisję substancji szkodliwych do atmosfery. W projekt zaangażowane jest także Niemieckie Ministerstwo Środowiska oraz Rada Miasta i burmistrz Saarbrucken.

Jeśli zasilanemu gazem BMW serii 1 uda się osiągnąć prędkość 300 km/h, będzie to najszybsze auto świata zasilane LPG.

[mototarget.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

... i ktos jeszcze ma jakies ale do LPG :?: :P :twisted:
      DACAR.team

Komentarz