ale czy to możliwe że łożysko padło jak samochód stał w garażu ... troche to dziwne
Nowa Skoda Fabia kombi we Frankfurcie
Zwiń
X
-
Nowa Skoda Fabia kombi we Frankfurcie
Nowa Skoda Fabia kombi, która oficjalnie ujrzała światło dzienne podczas salonu motoryzacyjnego Frankfurt 2007, wejdzie do produkcji poczynając od października. Cena samochodu na rynku niemieckim zaczyna się od 10 740 EUR, a w Czechach 285 900 koron (10 390 EUR).
W porównaniu z dotychczasowym modelem nowe auto ma większe rozmiary zewnętrzne. Skoda Fabia Combi jest teraz o 7 mm dłuższa i 46 mm wyższa. Długość, szerokość i wysokość (odpowiednio: 4239 mm, 1642 mm i 1498 mm) tworzą solidną bazę dla przestronnego wnętrza samochodu.
O 54 litry urósł także bagażnik, którego pojemność wynosi obecnie 480 litrów. Po całkowitym złożeniu tylnych siedzeń otrzymujemy płaską powierzchnię załadunkową i przestrzeń na 1460 litrów bagażu (o 235 litrów więcej niż w poprzednim modelu).
Na paletę silników składają się trzy jednostki benzynowe (1.2 12V HTP/51 kW, 1.4 16V/63 kW i 1.6 16V/77 kW) oraz trzy diesle (1.4 TDI PD/51 kW, 1.4 TDI PD/59 kW i 1.9 TDI PD/77 kW). Jednostka 1.6 16V/77 kW będzie opcjonalnie oferowana z sześciobiegową automatyczną skrzynią biegów (Tiptronic). Filtr cząstek stałych (DPF) jest dostępny dla dwóch mocniejszych silników wysokoprężnych - 1.4 TDI PD/59 kW i 1.9 TDI PD/77 kW.
Poza świeżym designem, który nawiązuje do wyglądu nowej Fabii hatchback, najnowszy model Skody oferuje szereg rozwiązań zwiększających wygodę i podnoszących komfort podróżowania. Najważniejsze z nich to duża przestrzeń dla pasażerów tylnej kanapy, przestronny bagażnik (480 l/1460 l), wiele praktycznych schowków, wysokiej jakości materiały użyte do wykończenia wnętrza oraz roleta przestrzeni bagażowej z nowoczesnym systemem zwijania za pomocą jednego przycisku - identyczna jak w Octavii Combi.
Skoda Auto sprzedała dotychczas na światowych rynkach 630 tys. egzemplarzy Fabii Combi pierwszej generacji, z czego aż 40 tys. egzemplarzy w Polsce. W ciągu sześciu lat od wprowadzenia na polski rynek ta wersja nadwoziowa Fabii stała się jedną z najpopularniejszych. W 2006 r. stanowiła 45% całkowitej sprzedaży Skody Fabia pierwszej generacji. Firma liczy, że w krótkim czasie podobnie mocną pozycję uzyska ta wersja nowego modelu. W salonach pojawi się już w pierwszym kwartale przyszłego roku.
[samar.pl link]O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
Mi osobiście ta nowa Fabia się nie podoba. Za wysoka jakaś taka, te ślepia wielkie. Wolę pierwszą, wolf trafnie zauważył, jedynka ma lepsze proporcje.
Jak swoją pierwszą fabią przejeżdżałem obok dwójki to jakbym jakiegoś golfa plusa czy kangoo mijał. Kierowcę z dwójki musiałem obserwować podnosząc głowę. Lipa jakaś.
Jedyna zaleta nowej fabii to... zapowiedzi 1.4TFSI w RS ;-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Ładna ta bestia :twisted:
Imo wyszlo im fajniutkie auto, tyl mi sie podoba najbardziej, zgrabna ma dupcie, czego by nie mowic.
A przod mi przypomina taki typowy usmieszek jakiegos skurw.....
Naprawde fajna kompozycja, a co ciekawsze, wreszcie w tym aucie jest troche miejsca. Byle by nie szli z O3 w tym kierunku.... bo Octa powinna sie wyrozniac :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
wolf, moj tato ma jednego berlingo, nie jest zle, jako auto firmowe :twisted:
Jedyne co mnie irytuje, to ten pilot do zmiany muzyki - siakis nieporeczny! Ale kiera chodzi na najmniejszy paluszek :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrowolf, moj tato ma jednego berlingo, nie jest zle, jako auto firmowe :twisted:
Jedyne co mnie irytuje, to ten pilot do zmiany muzyki - siakis nieporeczny! Ale kiera chodzi na najmniejszy paluszek :diabelski_usmiechFabiaClub.pl
Koni Sport+Vogtland-40
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
Komentarz