no i Body Kit też nie seryjny - felgi masz z G IV :diabelski_usmiech
Mazda RX-9
Zwiń
X
-
Mazda RX-9
Następcą Mazdy RX-8 ma być (co logiczne) RX-9. Ostatnio w sieci pojawiły się informacje na temat tego modelu. Kierunek rozwoju wytyczyła już zaprezentowana w 2006 r. koncepcyjna Kabura, wzbogacona potem o kolejne pomysły w postaci modeli Taiki i Ryuga.
Pod maską - a jakże - silnik Wankla o nazwie Renesis (przypuszczalnie 1,3 lub 1,8-litra o mocy ok. 450-550 KM) sprzężony z dwusprzęgłową, 6-biegową skrzynią sterowaną łopatkami przy kierownicy. Mazda RX-9 trafi na rynek najpóźniej w 2011 roku.
ZrodloPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
-
-
Zamieszczone przez 2pacprzypuszczalnie 1,3 lub 1,8-litra o mocy ok. 450-550 KMBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
:serduszka:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAJa i tak wole RX-7 trzeciej generacji :roll: Jakos design RX-8, oraz tej, w ogole mi nie podchodzi :|Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
ładny sprzęcior Jestem na TAK :wink:
Zamieszczone przez BouliZamieszczone przez 2pacprzypuszczalnie 1,3 lub 1,8-litra o mocy ok. 450-550 KM...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAJa i tak wole RX-7 trzeciej generacji
Poprostu fajne autko i napewno bardziej mnie ruszylo niż jakiś tam BMW M5 Hurricane. :twisted:\
A tak w ogóle jaki przebiegi robią te silniki bo podobno mniejsze niż zwykłe benzyniaki.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacsilnik Wankla
Co do RX-9 to fajna ale za bardzo leci mi nowymi Mercedesami z przodu i z tyłu.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Ostatnio miałem przyjemność poznać dość dobrze w praktyce RX-8 i jeżeli RX-9 będzie co najmniej tak niezła i dostarczająca wrażeń jak poprzedniczka to w połączeniu z atrakcyjną stylistyką znajdzie amatorów.
Wadą wankla jest to że jak coś trafi szlag to nikt nie bierze się za naprawę tylko wymienia silnik. Coś za coś.
Dźwięk tego silnika jest nie do zapomnienia. O ile bulgot V8 można porównać do Smack my bitch up Prodigy to dźwięk wankla to nic innego jak Oxygene 2 Jarre'a
Komentarz
-
-
Re: Mazda RX-9
Zamieszczone przez 2pacNastępcą Mazdy RX-8 ma być (co logiczne) RX-9.
RX-7 były 3 genereacje, RX-8 jak narazie jedna. RX-9 to zupełnie inny model i w żaden sposób nie jest on następcą RX-8 (inne rozmiary, moce i przeznaczenie).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skodio_kiedyś był test RX-8 i BMW 330i obydwa 231km i mazda dosatawała za kazdym razem od 0-100km/h a o elastyczność nie wspomne i do tego mazda chyba lżejsza jest skoro silnik ma 2 razy mnie pojemnosci ponad :wink:
Pozdr!
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
Komentarz