Volkswagen Passat CC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Volkswagen Passat CC

Loru, dzieki, ale najbardziej zalezy mi na markowych dostepnych na terenie PL.

rekin, nie czarujmy sie, ze barwa 6000k jest drastycznie slabsza od barwy 4000-4300k. Wiadomo, ze im blizej barwy niebieskiej tym mniej swiatla, ale przy oryginalnym zestawie xenonowym zmiana palnikow na poziom wyzej w barwie K nie wplywa drastycznie na bezpieczestwo. Juz wieksze niebezpieczenstwo powoduja zle ustawione swiatla przy zwyklych zarowkach, niz zmiana barwy o stopien wyzej w lampach xenonowych przy seryjnym autopoziomowaniu. IMO
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Volkswagen Passat CC

Rozpoczynające się targi motoryzacyjne w Detroit to miejsce debiutu czterodrzwiowego Volkswagena Passata CC. [...]

Nowy model to połączenie funkcjonalności i komfortu 4-drzwiowego sedana oraz dynamiki auta sportowego. Przód pojazdu posiada elementy typowe dla najnowszych modeli z gamy Volkswagena, jednak zastosowanie charakterystycznych trzech oddzielnych wlotów powietrza ze zintegrowanymi kierunkowskazami i lampami przeciwmgielnymi jest wyróżnikiem modelu. Wygięty ku dołowi dach w tylnej części nadwozia płynnie przechodzi w dużą tylną szybę i krótką pokrywę bagażnika zakończoną charakterystycznym spoilerem. Bardzo duże tylne lampy przypominają rozwiązania zastosowane w Tiguanie. Charakterystyczne soczewki świetlne pozwoliły uzyskać oryginalne efekty wizualne, których na próżno szukać w samochodach innych marek. Patrząc na tył pojazdu można odnieść wrażenie, iż pokrywa bagażnika jest mniejsza niż w rzeczywistości. Można ją jednak wysoko podnieść, co ułatwia dostęp do przedziału bagażowego. W nowym Passacie zainstalowano szklany dach, który zajmuje niemal całą powierzchnię począwszy od przedniej szyby a kończąc na wysokości środkowego słupka. Jego wymiary są dość imponujące: 750 mm długości przy 1.120 mm szerokości.

Wnętrze charakteryzuje się zastosowaniem układu siedzeń 2+2. Oznacza to bardzo obszerną przestrzeń dla pasażerów zajmujących tylne siedzenia. Wymiary nowego modelu to 4.796 mm długości, czyli 31 mm więcej niż w przypadku dotychczasowego sedana, oraz 1.856 mm szerokości (36 mm więcej). Rozstaw kół przednich zwiększono o 11 mm, podczas gdy koła tylne są oddalone o 16 mm więcej niż w sedanie.

Do napędu pojazdu przewidziano 3 silniki benzynowe oraz dwa silniki diesla. Podstawowy silnik benzynowy to jednostka 1.8 l TSI rozwijająca moc 160 KM. Tutaj do wyboru producent przewidział manualną 6-biegową skrzynie lub 7-biegowy automat DSG. Kolejny silnik to 2.0 l TSI rozwijający moc 200 KM łączony z 6-biegową manualną skrzynią lub 6-biegowym automatem Tiptronic. Najmocniejsza jednostka benzynowa to silnik 3.6 l V6 FSI o maksymalnej mocy 300 KM łączony z napędem na 4 koła i 6-biegową skrzynią typu DSG. Dwa zupełnie nowe silniki diesla wykonane w technologii common rail będą oferowane w wariancie rozwijającym moc 140 KM lub 170 KM w połączeniu manualnymi lub automatycznymi (DSG) przekładniami.

Nowy Passat CC jest wyposażony w m.in. 8 poduszek powietrznych oraz standardowy system ESP.

Produkcja modelu rozpocznie się w zakładach zlokalizowanych w Emden w kwietniu 2008 roku. Passat CC trafi do sprzedaży w europie w czerwcu bieżącego roku i pozostanie w ofercie równolegle z obecnie sprzedawanymi sedanem i kombi.

Jak dowiedział się z wiarygodnych źródeł magazyn branżowy "Automobilwoche", model Passat Coupe oferowany będzie klientom w cenach bardzo konkurencyjnych w porównaniu np. z Mercedesem CLS. Wersja z silnikiem 1.8 TSI współpracującym z manualną przekładnią sześciostopniową, powinna mieć cenę już około 30 000 EUR. Tymczasem oferta na model z 2-litrowym turbodieslem w technologii common-rail (140 KM) została wyceniona na 32 500 EUR. Również topowa wersja z 300-konnym silnikiem V6 FSI oraz napędem na cztery koła i przekładnią dwusprzęgłową stanowi dzięki konkurencyjnej cenie około 40 000 EUR atrakcyjną propozycję w porównaniu do modeli rywali.

Takie pozycjonowanie cenowe plasowałoby nowość koncernu z Wolfsburga między Passatem sedan a luksusowym Phaetonem.

[źródło: samar link]
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

wyglada jak VT pomieszanie passata z Mercem CLS :lol:

teraz, to jedna marka wypusci jakis nowy samochod nie pasujacy do zadnej z klas i juz za chwile pojawiaja sie kolejne marki.
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

smierdzi mi to jakas hamerykanizacja :evil:
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• brandO
          Rider
          • 2006
          • 624

a jak dla mnie kijowe jest to że jest to tak na prawdę 4 osobowa fura a nie 5 :? nie wiem czemu tak ktos to zrobił :roll: ale IMO w tym momencie już mi się to nie podoba... rozumiem że chcieli więcej przestrzeni dla pasażerów siedzących z tyłu ale bez przeasady...
          auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
          Time is up...
          Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez tomek
            wyglada jak VT pomieszanie passata z Mercem CLS
            To prawda, ale dla mnie przód zaciąga perfidnie BMW 6 :x
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Techno200
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 782
              • Tesla

Ja nie wiem co wy chcecie od tego samochodu... Wyglada dynamicznie i o to pewnie chodzilo.
              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

rozumiem że chcieli więcej przestrzeni dla pasażerów siedzących z tyłu ale bez przeasady...
                Bo taka jest koncepcja tego auta? :roll:
                W zalozeniu to jest 4 drzwiowe coupe. Odpowiednik Mercedesa CLS.

Z mojego punktu widzenia bardzo sie ciesze, ze takie auto pojawi sie w sprzedaży. Będzie większy wybór wsrod aut koncernu VAG, dla osób młodszych.
                TDI 205PS

Komentarz

• bartolini1978
                  Elegance
                  • 2006
                  • 755

Ja dla mnie cool

Komentarz

• Hunter
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1655

mnie się też podoba
                    ...nie ma to jak Octavia :drive:
                    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• nico21
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 2640
                      • Volkswagen

Ja dla mnie cool
                      wow kto tu sie pojawił :P na spocie bys sie tez czasami zjawił :P

a wracając do wątku to mi sie tez podoba, taki sobie niepozorny samochodzik :P
                      DACAR.team

Komentarz

• bartolini1978
                        Elegance
                        • 2006
                        • 755

nico21, ok jak bedzie w czyladzi to budu

a jesli chodzi o paska to siekawe jakie budu nastawy zawieszenia mam nadzieje ze twarde. No i jak nie bedzie drogi no to może .... na zime :szeroki_usmiech

Komentarz

• KruPin
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 517

Dla mnie OK. Tylko nie ma co patrzeć na niego, jako na przerobionego Passata, ale na kolejne auto w grupie. Ja jednak wolałbym A4, bo jak sie domyślam beda w podobnych cenach, chyba, ze CC bedzie mial bogate wyposazenie.
                          Forum Leasing.pl

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Takie rodzinne cupe, mi się podoba.
                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• marlena
                              RS
                              • 2007
                              • 1719

Materiał na następne autko w rodzinie :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• Bazyli76
                                Rider
                                • 2006
                                • 487

Wszystko pięknie auto ładne ale miejsce nad głową na tylnej kanapie to chyba bym musiał sobie taki lufcik pleksiglasowy zamontować w dachu. Juz na fotkach widać jak nisko dach schodzi nad tylną kanapą. Z drugiej strony to nie przypominam sobie żebym siedział z tyłu w mojej Octavii...

Komentarz

• rad10
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 180

Jak dla mnie autko prezentuje się bardzo fajnie!!! Z tyłu napewno będzie mało miejsca nad głową tak jak większości podobnych aut, ale ja zawsze rozpatruje takie rzeczy z pozycji kierowcy!!! :szeroki_usmiech Tył samochodu wydaje mi się taki jakiś francuski tylko jeszcze nie wiem czy to dobrze czy źle?!

Komentarz

• mario_o
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 7

Jak dla mnie rewelacja. Piękna linia. :!:
                                    1.9 TDI 121PS

Komentarz

Pracuję...