Jaguar Taty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Jaguar Taty

Zamieszczone przez GRUBEER
    Kuba777, Skoro nie bedzie Andrzej Z., to jak chcesz sie okleic :?: :?: :?: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
    skoro tylko on ma wlepki to poczekam i okleję się następnym razem :wink:
    a na początek będą musiały wystarczyć bluzy od howarda
    TDI 205PS
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Jaguar Taty

nie mojego taty bynajmniej...

Chyba warto o tym wspomnieć, jak Ford spektakularnie dał tylnej części ciała na zakupie Jaguara i Land Rovera przed kilku laty.
    Po szeregu lat strat finansowych i skiepszeczniu prawie wszystkiego co było jeszcze do skiepszczenia, Ford sprzedał obie firmy Tacie. Bynajmniej nie mojemu tacie, tylko indyjskiemu producentowi samochodowemu TATA za ponad dwa razy mniejszą kasę niż zakupił obie marki.

Ciężko oprzeć się wrażeniu, że TATA zwyczajnie kupuje sobie twarz, żeby lepiej sprzedawać swoje paździerze - zwłaszcza ten samochód "dla każdego".

Jednak czy to się dobrze skończy dla Jaguara i Land Rovera?

Choć z drugiej strony, czy po Fordzie może tym markom przytrafić się coś jeszcze gorszego? :P :twisted:

A tu bardziej profi nius na ten temat:
    tvn24.pl
    TDI 205PS

Komentarz

• djpi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 429

MiKruS, a ja myśłałem, że Twój tata kupił
      President Johnny II ASC + President Florida
      _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_

Komentarz

• KruPin
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 517

Jakby nasz tata kupil Jaguara, to juz bysmy nie przyjezdzali do domu na weekendy :lol:
        Forum Leasing.pl

Komentarz

• abyss
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 245

Oczywiście udało Ci się mnie nabrać nagłówkiem
          A poważniej - to dla mnie ważna (i smutna) wiadomość. Ciekaw jestem jak z tego wyjdzie elektryczny Land Rover LRX.

Co do Nano TATA- z tego co wiem, to auto nie jest w stanie spełnić norm bezpieczeństwa i emisji spalin i nie będzie sprzedawane w Europie.
          ...

Komentarz

• Antek_amb
            Ambiente
            • 2005
            • 127

Czy ja wiem czy to takie smutne, nie zmienią przecież od razu wszystkich designerów, inżynierów i innych speców. Wezmą dobrego menedżera i będą dalej produkować auta o podobnej klasie.
            Choć mimo wszystko, podświadomie dla mnie prestiż tych marek spadł.

Komentarz

• jlupino
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 362

A co by to było jak by tak FSO kupiło te marki.Duma by nas rozpierała z pewnością.
              Jaro

Komentarz

• yanooshiiik
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 172

hmmmm.... dla mnie to jest ksiazkowe zagranie biznesowe. Nigdy nie robili samochodow wysokiej klasy. Kupuje sie taka firme tylko w celu poznania know-how i przejecia wiedzy o technologii. Pozniej mozna sie tego pozbyc wczesniej pracujac nad wzmocnieniem wlasnej marki .. tyla

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez yanooshiiik
                  hmmmm.... dla mnie to jest ksiazkowe zagranie biznesowe. Nigdy nie robili samochodow wysokiej klasy. Kupuje sie taka firme tylko w celu poznania know-how i przejecia wiedzy o technologii. Pozniej mozna sie tego pozbyc wczesniej pracujac nad wzmocnieniem wlasnej marki .. tyla

Nie no - troche przesadzasz.
                  Nikt nie wydaje 2,5 mld USD, zeby wyssac biznes jak cytrynke.

Tym bardziej, ze Jag i LndRover to technologiczne muzeum.

Zapewne ambitnym planem jest postawienie tych firm na nogi, zeby przynosily zysk, ale bardziej doraznym jest po prostu poholwanie calej marki Tata.

Ludzie na ulicy zawsze moga powiedziec, ze "to ta firma, ktora jest wlascicielem Jaga".
                  To jest prosty mechanizm marketingowy.

Zreszta MY, czyli pipul z tego forum, sami jezdzimy marką, ktora poholowal swego czasu VW.
                  VW pociagnal co prawda w duzej mierze know-how, technologią, kasą, itd., ale na sukces Skody w duzej mierze sklada sie sama swiadomosc, ze jest to marka Volkswagena...

Zwlaszcza na zachodzie ludzi do Skody przyciaga fakt, ze Skoda, to siostrzenica Volkswagena i Audi.

W przypadku Taty chodzi o ten sam mechanizm, tylko, ze w drugą stronę.
                  TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...