tak jak już JanuszSz, napisał tylko techniczna, po przesmarowaniu uszczelek 2x z odstępem tygodniowym starcza to na około 3 latka nie skrzypienia uszczelek, sprawdzone na kilku autkach.
Jaki zastosować środek do konserwacji gumy (np. bezsilikonowy olej w sprayu) żeby zakonserwować uszczelki np. od drzwi ?
szkoda polecał i się sprawdza - statoil do uszczelek by autoland
zajebiście wydajny i skuteczny
No i kupiłem taki właśnie. Czy uszczelki przy szybach też się smaruje, od wewnątrz rozumiem, bo z zewnątrz to przecież przylegają i tyle, czy też ? Napiszcie.
[ Dodano: Pon 16 Lis, 09 20:29 ]
Oki, posmarowałem wszystko co się dało :-)
W związku ze zbliżającą się zimą zastanawiam się nad problemem widocznym na zdjęciach. W ASO koszt uszczelki ~300 PLN + od 130 do 200 PLN koszt wymiany uszczelki. Jak dla mnie to trochę sporo.
Robię odkop, ale chyba dostanę szału ze skrzypiącymi uszczelkami drzwi tylnych :evil: - na nierównościach skrzypią tak, że nawet radio tego nie zagłusza. Zastosowałem to badziewie: http://www.autoland.pl/produkty/kosm...mowe/uszczelka - niestety po tym skrzypi jeszcze bardziej. Macie koledzy jakiś dobry preparat, który mógłby wyeliminować, albo chociaż cokolwiek zaradzić na tę wq... "właściwość" mojego auta? Ostatecznie pozostaje wymiana uszczelek, ale to już inne koszta się robią
qu_bek, uszczelki w końcu wymieniłem na ten nowy, bardziej miękki typ, bo te stare wycierały lakier na rantach. Jednak żeby nastała całkowita cisza, to bym nie powiedział
Komentarz