W tym kłopot, że podoba mi się ta z O2. Nie wiem jaki jest sposób, o ile jest, przerobienia jej na warunki O1 22mm. Wiem, że w O2 nie było trzpieni 22mm. Jeżeli się mylę proszę o sprostowanie
VIN
Zwiń
X
-
W numerze VIN nie ma informacji o alarmie, kierownicy itp.
Częściowo wyposażenie auta jest na naklejkach serwisiwych (w książce gwarancyjnej i w bagażniku), ale to tylko dane, które potrzene są do szybkiej analizy z jakim autem ma do czynienia mechanik ze Skody, kiedy nie ma dostępu do systemu komputerowego.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
To jakim cudem jeden gość na podstawie VINu stwierdził takie wyposażenie:
octavia elegance
model 2010
prod 01.2010
kolor - brak info
1.4 TFSI 122KM CAX
6 manual LHY
rynek POLSKA
sedan
tapicerka standard
pakiet chrom
schowek pod fotelem pasazera
esp
bez haka
servotronic
oznaczenie modelu tył
skorzana kierownica
dzielona kanapa
reg wys foteli
3 zaglowki tyl
listwy boczne w kolor
c zamek zdalny
lusterko wew. fotochrom
el szyby
4xPP + kurtyny (z deaktyw PP pasazera)
podlokietnik
lusterka w kolor
siatka bagaznik
skorzany uchwyt recznego
sportowa galka biegow
el skladane el reg. i grzane lusterka
immo
czujnik cisnienia opon
reg ledzwi foteli przod
kierunki w lusterkach
PDC przod i tył
radio LOW I
ksenony + spryski
swiatla do jazdy dziennej
czujnik zmierzchu + comming home
wycieraczka szyby tył
sensord deszczu
aut. i dynam. reg wys swiatel + doswietlanie zakretow
8 glosnikow
tempomat
czujnik plynu do szyb
swiatla przeciwmgielne
climatronic
przypomnienie o pasach
dla niepalacych
komputer
czujnik zuzycia klockow
wskaznik temp zew
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieuTo jakim cudem jeden gość na podstawie VINu stwierdził takie wyposażenie:
.....Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
tu wpisujesz http://igorweb.org/vindec/[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Nie no bez jaj. Temat powtarzany regularnie. Ostatnio jak poprosilem o zdekodowanie VIN-u to oczywiscie tez polecono mi stronke ktora "dekoduje" rocznik modelowy i miejsce produkcji. Jakby nie bylo tego mozna wyczaic patrzac szybko na numer (rozpiska ktory znak jakie ma znaczenie jest rowniez na forum). Jak poprosilem o wyposazenie to znow, ze niby tylko naklejka z ksiazki lub bagaznika.
Panowie po raz wtory: BUJDA to jest. Oczywiscie po VIN mozna dowiedzeic sie wszystkiego na temat wyposazenia. Nie jest tam wypisane tylko w co samochod jest wyposazony, ale rowniez w co nie jest. Wydruk taki ma na ogol 4-5 stron A4. Albo etka albo ASO. Ja jak narazie zawsze dzwonilem do ASO, pozniej im wysylalem meila z VIN-em, a oni mi odsylali PDF. Free. Bez jakis specjalnych chodow. Ew. platna stronka:
I jeszcze jedno jak samochod ma fabryczny alarm to wydaj misie ze idzie to wyczytac z VIN-u. Oczywiscie nie dotyczy to beznadziejnych alarmow dokladanych przez dilerow, grubo i gesto w ramach gratisow przy zakupie nowego samochodu.
U mnie nie bylo fabrycznego alarmu wiec i jest taka informacja:
9A0 Without alarm system
Nie wiem co kolega @kecaj mial na mysli ze nie ma inforamcji "(...) o alarmie, kierownicy itp. "
Ja mam informacje ze u mnie samochod:
LOL Left-hand drive
1MD Leather steering
chyba ze nie ma info o multifunkcji? Tutaj glowy sobie juz uciac nie dam...
Nie zebym sie czepial, ale chce zeby to bylo klarowne. Po VIN idzie lepiej sprawdzic wyposazenie samochodu anizeli po naklejkach.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
heretyk, zanim będziesz podważał moje informacje to dokładnie czytaj posty.
Napisałe, że w numerze VIN nie ma zakodowanych informacji o alarmie itp.
Ale po numerze VIN można z systemów Skody VW itp wyciagnać informacje na temat wyposażenia danego auta.
Gwoli uściślenia to na numer kodu wyposażenia muszą składac się litery i cyfry.
Nie ma wyposazenia LOL tylko L0L co oznacza kierownicę po lewej stronie.
9A0 nie mówi wcale o alarmie dla seryjnego auta. Jest to kod dla Alarmu w przypadku kiedy samochód jest taksówką.
Alarmy zaczynają się na 7A oprócz 7AA co oznacza tylko IMOBILIZER.
1MD oznacza tylko skórzaną kierownicę.
Octavia ma około 160 kodów określających jego wyposażenieDiagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Witam!
Tez prosze kolege kecaj zeby czytal uwazniej. Nie poddalem watpliwosci wszystkiego co napisales, tylko kwestie alarmu i kierownicy. Moja uwaga dotyczyla calosci, bo w odpowiedzi na posta pojawily sie sprzeczne informacje. Ja poprostu chcialem podsumowac zeby bylo jasne.
pozdrawiamZostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Witam
Mam dość pilną sprawę. Jestem na etapie zakupu OII. Poszedłem dziś do elcaru bo chciałbym poznać historię pewnego auta które mam na oku i powiedzieli że po pierwsze to tylko z właścicielem samochodu (ciekawe jak jest 200 km ode mnie) a po drugie to oni mogą podać tylko jeśli auto było u nich serwisowane bo skoda nie ma żadnej bazy danych. Z tego co się orientuję to auta kupione w Polsce chyba są w bazie danych. A to auto jest z polskiego salonu. Wiec podejrzewam że mnie poprostu olali bo kupuję auto używane a nie nowe u nich w salonie. Chciałbym sprawdzić całą historię auta łącznie z wyposażeniem. Mam numer VIN. Czy ktoś z forum ma dostęp do bazy skody? Może nasi dealerzy forumowi by pomogli. Proszę o pomoc. W poniedziałek jadę oglądać auto i chciałbym coś o nim wiedzieć.
Nie chodzi mi o dekodery VIN bo takie mogę sam sprawdzić ale o bazę skody.Jest Vectra C Caravan 1,9 CDTI
Był VW Sharan 1,8T AJH
Była Octavia 2 Liftback 1,9 TDI BXE
Była Octavia 1 Combi 1,9 TDI ASV
Komentarz
-
Komentarz