Witam serdecznie i mam taki problem co jakiś czas zapala.mi się ECP samochód wchodzi w tryb awaryjny niema przyspieszenia zgasze.samochod dwa razy włączę zapłon odpalę i samochod normalnie się zachowuje i jeszcze przez chwilę się świeci ECP później gaśnie .Po odczytaniu kompem jest napis błąd przepustnicy ,chciałbym zaznaczyć że obroty nie falują i samochód normalnie odpala i ma przyspieszenie oczywiście jak nie zapali się ECP .Czytałem trochę na ten temat że może być kilka przyczyn światła.stopu które działają czujnik hamulca itd. Czy ktoś miał.podobne objawy problemy i czy faktycznie warto przeczyscic przepustnice to nie jest taki mały koszt 300zl.napewno dzięki za pomoc i wszystkie rady dziękuję i pozdrawiam
Skoda Octavia 2 1.6 benzyna 1Z3 ECP
Zwiń
X
-
Witaj patryk 23 oczywiscie silnik 1,6 FSI to jest ciekawe że od momentu kiedy się zapaliło.minelo.2 dni autko jeździ normalnie co jakiś czas włącza się ECP silnik wchodzi w tryb awaryjny teraz jak będę u mechanika to się spytam czy jest jakiś kod błędu bo ostatnio jak odczytał.to był.blad przepustnicy . Oczywiscie przepraszam moderatora jeżeli w złym.watku zaczołem pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz