U mnie po nocy kąt całkowite 0,00 st.
Płyn hamulcowy
Zwiń
X
-
Płyn hamulcowy
Witam,
W następnym miesiącu planuję wymianę tarcz i klocków i przy okazji wymienię płyn. Mam układ ESP i czytałem że zwykły DOT4 nie wystarczy. Sprzedawca powiedział że DOT4 to DOT4 i kropka. W necie wyczytałem że powinienem mieć DOT4 o obniżonej lepkości, np Bosch DOT4 HP. I ten chyba zakupię, ale jest tam adnotacja że nie można go stosować do układów z płynem mineralnym. Jaki jest u mnie seryjnie (zakłądam że ORI, bo człowiek od którego kupiłem serwisował w autoryzowanym)?
Zakładam że 2 litry w zupełności wystarczy do przepłukania układu i napełnienia.
-
-
Zamieszczone przez TippoZamieszczone przez EŁpodczepię sie..... :lol: ..czy ebc albo motula można stosować bez problemu? chodzi mi o te o podwyższonej temp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoPlukanie to warto zrobic jakims tanim plynem, przed kazdym zalaniem, po 2 latach roznie to bywa.
ja używam na zmianę ATE typ 200(żółty) i ATE Blue Racing(niebieski), przy wymianie wyraźnie widać czy nowy płyn juz dotarł,
do tego oba płyny mają wydłużony okres wymiany do 3 lat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoZamieszczone przez EŁpodczepię sie..... :lol: ..czy ebc albo motula można stosować bez problemu? chodzi mi o te o podwyższonej temp.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez Tony0655.1 powinno zmieniać się co rok, reszta to fakt, można lekko ostrzej. :diabelski_usmiech
Natomiast seria RBF , co potwierdzil mi tez DGW, to trza zmieniac czesciej.
W kazdym razie, o ile przed uplywem 2 lat, jesli ESP, hebel lub sprzeglo zacznie wariowac, dam znac.
Komentarz
-
Komentarz