mirek_p11, dzięki :szeroki_usmiech
Manometr i pompka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Kenu1) Czy ten kompresor z zestawu naprawczego daje rade?
Zamieszczone przez Kenu2) Jaką pompkę nożną byście polecili? (to już bardziej pod rowery i sprzęty rolnicze)
z kilkoma końcówkami i świetnie daje radę
Zamieszczone przez Kenu3) No i jakiś dokładny manometr potrzebny będzie
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Z nożnymi to najlepiej sprawdzić organoleptycznie Aktualnie mam drugą takową, jakaś z marketu, wygina się jak cholera, przy pompowaniu trzeba uważać i odpowiednio manewrować nogą, aby zapobiegać temu zginaniu się tej konstrukcji.
Plus takich pompek to dołożony manometr - mam do porównania drugi (dla mnie "wzorcowy") i oba pokazują mniej więcej tak samo.
Zatem te najtańsze odradzam, choć napompujesz, ale trzeba uważać, coby pompki przy tym nie rozwalić
------
rzeczony egzemplarz (po kilkukrotnym prostowaniu )
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
niewarta...
używam tego do rowera, namachać się trzeba jak głupi a i jakość wykonania pozostawia sporo do zyczenia :roll:
tylko takie coś, raz i na zawsze:
ewentualnie w marketach motoryzacyjnych (feuwert na przykład) można było kiedyś kupic jednotłokowe chińczyki - ale wiele tańsze nie były od tego powyżej, a i lepsze tym bardziej nieDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828
tę zdecydowanie polecam - warta swojej cenyZamieszczone przez mattyah4x4niewarta...
używam tego do rowera, namachać się trzeba jak głupi a i jakość wykonania pozostawia sporo do zyczenia
Komentarz
-
-
Miałem ją dziś w rękach.
Plastikowy tłok nie budzi zaufania. Poza tym wygląda nieźle. Manometr wg producenta ma dokładność do 0,175 bara. Certyfikatu na toto żadnego chyba nie ma. Także manometr mocno orientacyjnie.
BTW: Wyszperałem w sieci, że dobre manometry robią Michelin, Schrader i Trotec - nie wiem ile w tym prawdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez t271828
tę zdecydowanie polecam - warta swojej cenyZamieszczone przez mattyah4x4niewarta...
używam tego do rowera, namachać się trzeba jak głupi a i jakość wykonania pozostawia sporo do zyczenia
Pompka jest solidnie wykonana, stalowa konstrukcja nie wygina się * przy pompowaniu (a tak było z marketową no-name), wymienny manometr ma deklarowaną klasę dokładności 2,5 (+-0,175 b dla 7 b!!!).
Co ciekawe ceny tej pompki są od około 30 do 100 PLN w marketach i na stacjach benzynowych :szeroki_usmiech Za swoją dałem 40 PLN i myślę , że w tej cenie (pompka+dokładny manometr) nic lepszego nie da się kupić :ideia:
*pogięła się po najechaniu kołemAntyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
Komentarz