[O1] Dziwny szum spod deski rozdzielczej?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adminek
    Classic
    • 2011
    • 7

Zamieszczone przez lukrys
    ok a co dokładnie mamy pisać w tym mailu?
    Jeszcze chwilę się wstrzymajmy. Skonsultuję sprawę z Gosi@czkiem i dopiero potem ruszymy z akcją.

Ciekawe na ile to prawda z tymi problemami w Audi i jak się kolegom udało wpłynąć na dilera, żeby coś z tym zrobił.
    Moim zdaniem sprawa tak, czy siak nadaje się do Turbo Kamery TVN. Ale to już ostateczność.
    Pogadam też z moim znajomym inżynierem dźwięku, dam mu się przejechać i zobaczymy co on powie na to zjawisko.
  • kempa007
    Classic
    • 2010
    • 22

Witam Szanownych Grupowiczów,

Pare dni temu zaobserwowalem dziwne dzwieki w mojej Octavii 1. Minaowicie gdy jade z prędkośicą 80 km/h i wyżej spod deski rozdzielczej dochodza dziwne dźwięki, tak jakby wiatr świszczał na jakieś dziurze lub jakaś folia szeleściła pod wpływem pędu powietrza. Czy ktoś spotkał się z podobnym zachowaniem się Octavii? Konkretnie dźwięk tak jakby ze schowka pasażera dobiegał. Opróżniłem go, a pozniej wydawalo mi sie, ze dzwiek dochodzi spod kratki wentylacyjnej.
    --
    Formuła 1 - Dziel Pasję
    http://www.formula1.pl

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14887
      • Octavia IV (NX3)

kempa007, jeśli z okolic schowka pasażera, to może zajrzyj do filtra kabinowego na podszybiu. Dobrze jest zamocowany?
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• SklepMartec_pl
        Drive
        • 2013
        • 46

Witam Wszystkich na forum. Najpierw proponuję dobrze zdiagnozować skąd dochodzi ten dźwięk,czy z okolic schowka pasażera czy spod deski rozdzielczej od strony kierowcy- to będzie miało kluczowe znaczenie. Tak czy inaczej również zalecam sprawdzić filtr kabinowy.
        www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.

Komentarz

• Mariusz87
          L&K
          • 2011
          • 1286
          • Octavia II combi (1Z5)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

kempa007, pewnie padł ci silnieczek sterujący dwiema klapkami od obiegu powietrza wewnętrznego/zewnętrznego. W normalnym stanie jedna powinna być zamknięta, a drugo otwarta. Cały mechanizm jest głęboko schowany pod schowkiem i kanałami. W silniczku podobno jest plastikowa zębatka, która lubi pękać. Miłej zabawy przy rozbieraniu połowy samochodu :wink: Ja jeżdżę tak już od kilku miesięcy, bo nie mam czasu na zabranie się za to ops:
          moje stare auto
          jest scout

Komentarz

to jak wewnetrzny jest wlaczony to wkoncu ma byc otwarta jedna czy zamknieta??za normalny stan uwazasz ze obiegwewn. jest otwarty? myslalem zawsze ze jak wewnetrzny jest wlaczony to wtedy jedna sie zamyka, a jak wylaczony to obie otwarte.teznie mam czasu na rozbieranie i wlaczam klime jak paruja dolna klapke mam prawie domknieta. jak sie zaczalem do tego przymierzac to jednak za duzo rozbierania.

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14887
              • Octavia IV (NX3)

taki mały OFF
              Parę dni temu na kratce wewnątrz - na desce wyjąłem kolkę :shock: Filtr jest i jak to sie dostalo? Teoretycznie wszystko może dostać się do kanałów i hałasować podczas nadmuchu.
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Mariusz87
                L&K
                • 2011
                • 1286
                • Octavia II combi (1Z5)
                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Golas27, jak masz wewnętrzny to dolna jest otwarta, a górna zamknięta. Przy zewnętrznym dolna jest zamknięta, a górna otwarta
                moje stare auto
                jest scout

Komentarz

• Strumyk
                  Drive
                  • 2010
                  • 81

może liść się dostał jakimś cudem i szeleści
                  Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Komentarz

Mariusz87,

Komentarz

Pracuję...