Zamieszczone przez trasat23
Która skrzynia ma najdłuższy 5 może 6 bieg ?
Zwiń
X
-
Która skrzynia ma najdłuższy 5 może 6 bieg ?
Mówimy o roczniku od 2013-2014 , pieniążki , silnik , wersja nie gra roli , natomiast bardziej zależy mi na niskich obrotach silnika przy wysokich prędkościach autostradowych rzędu 150 do 160 non -stop .
Muszę uważać aby nie pisać o typach skrzyni biegów ,
a Wy za często nie używajcie nazwy wersji automatycznej ,
i nie prowadźcie dyskusji nad wyższością jednej nad drugą ,
bo moderator zaś zamknie mi temat .
Zależy mi na suchych faktach ! bo pan w salonie nie potrafił mi odpowiedzieć
Pozdrawiam , i domniemam że tom razom uda mi się utrzymać temat :wink:
-
-
Tu jest opisywana ciekawa skrzynia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=250
skrzynia NFP . z dyskusji wynika 3250obr przy 200km/h na 6 biegu. Były tam zdjęcia dokumentujące te przełożenia ale już wygasły.
Komentarz
-
-
gruto,
b]gruto[/b], skrzynia "NFP" o tych długich przełożeniach była w 2.0 tdi cr OII FL. Czy jest nadal w OIII tego nie wiem, nigdzie nie mogę w necie znaleźć oznaczeń skrzyń w OIII.
Wiesz co Ci radzę:
1. Może ktoś na forum ma to OIII 2.0 tdi 150 ps, ale nie widzę na razie w dziale „showroom”. Zostaje zadzwonić do salonu i zapytać jakie ma oznaczenie skrzyni na wlepie takie auto w bagażniku (oznaczenie literowe skrzyni jest koło oznaczenia silnika) – niech Ci sprawdzą, ruszą tyłek do auta, albo samemu pojechać i zajrzeć w kufer, jak przez telefon sieroty nie chcą podać
2. Co do rski OIII 2.0 tdi jest kolega co ma , zapytaj go jakie ma oznaczenie skrzyni na wlepie:
Jak może być automat, to możesz też poszukać w jakimś salonie czy nie mają na testy 1.6 tdi 7 stopniowe dsg i się karnąć, myślę, że też nie ma za dużych obrotów na bahnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981, ale nie widzę na razie w dziale „showroom”
Komentarz
-
-
Mihau, ekstra, to gruto zadanie ma ułatwione, nawet nie musi dzwonić/jechać, tylko pw napisać do dwóch forumowiczów z prośbą
[ Dodano: Pon 18 Lis, 13 14:52 ]
a ja na marginesie się zastanawiam czym się różnią te motorwnie 150 vs. 184 w rsce. Czy to jest tak jak za dawnych czasów - turbawka, intercooler, system wtryskowy - jak za dawnych dobrych czasów czy niestety tak jak w wypadku 2.0 tdi w OII FL odmian 110 i 140 - sam soft....hm. Bo jak ta druga opcja, to 1. jak ktoś nie patrzy na wygląd i hamulce, to może sobie zachipować 150 na moc taką jak w rs tańszym kosztem i 2. rs nie za bardzo można już chipować w górę. No chyba, że to różnice tak jak za dawnych dobrych czasów :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariush19Tu jest opisywana ciekawa skrzynia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=250
skrzynia NFP . z dyskusji wynika 3250obr przy 200km/h na 6 biegu. Były tam zdjęcia dokumentujące te przełożenia ale już wygasły.
[ Dodano: Pią 27 Cze, 14 16:59 ]
Zamieszczone przez krisvPanowie nie oreintujecie sie czy Ta Skrzynia podejsdzie do 1,9 TDI BKC ?????? w golfie 5
Komentarz
-
Komentarz