Zamieszczone przez trasat23
wymiana klosza / lampy ?
Zwiń
X
-
wymiana klosza / lampy ?
Wczoraj dostałem kamieniem w...reflektor !!!! Pierwszy raz się z tym spotkałem.
Niestety ale klosz pękł, a dzisiaj rano zobaczyłem wilgoć na wewnętrznej stronie
Muszę to jak najszybciej wymienić bo nie chcę męczyć się później z ksenonami i inną elektryką przez wilgoć.
Tutaj zaczyna się moje pytanie wraz z prośbą...
Czy wiecie może czy muszę wymieniać całą lampę czy mogę tylko klosz ?
Wszystko mam sprawne i nie chciałbym popadać w dodatkowe koszty.
Na Allegro znalazłem kilka sztuk, ale potrzebuję pomocy czy mogę je tylko wymienić...
-
-
xisqo, jak masz RSa to masz xenony skrętne(wokół soczewki jest taki dyskretny napis- "bending")
takich lamp musisz szukać
mozna wymienić samo "szkło" ale nie występuje ono jako odddzielny element- prościej jest zakupić drugą lampęprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
xisqo, http://allegro.pl/listing/listing.ph...=category-4138
tutaj poszukaj- na pewno coś znajdzieszprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01niby tak , ale to jest lipa i "głupiego robota"
pytanie byłoZamieszczone przez xisqozy wiecie może czy muszę wymieniać całą lampę czy mogę tylko klosz
są koledzy którzy rozklejali lampy żeby pomalować odbłyśnik na czarno, tylko tu trzeba jeszcze kupić inną lampę z której weźmie się szkło- jak napisałem- możliwe ale ... IMHO całkowicie nieopłacalne
chyba, żeby przy okazji pomalować lampy w środku jak zrobił to np kolega scania1980przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Lampa kupiona zgodnie z Waszymi wskazówkami...
Jak założę dam znać czy wszystko spasowało.
Dzięki raz jeszcze za pomoc !
[ Dodano: Pią 20 Gru, 13 09:44 ]
Lampa założona, pasuje idealnie.
Jednak po zmontowaniu pojawia się błąd No bend lighting (AFS) function. Owner`s manual! (temat --> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=#1199991 )
Na forach VW pojawiają się różne informacje (od wymiany żarówki po sterownik poziomowania), sam nie wiem o co chodzi bo u mnie lampy bez problemu za każdym razem się poziomoują góra-dół i lewo-prawo.
Może ktoś coś pomoże ?
[ Dodano: Pią 20 Gru, 13 17:21 ]
Temat wraca jak bumerang.
Za dnia kiedy nie padało wszystko było idealnie.
Niestety po opadach deszczu dziś we Wrocławiu znowu pojawiło się zamglenie w lampie.
Zapewne sprzedawca ukrył przede mną nieszczelność. :evil:
Muszę zwrócić lampę... :|
Komentarz
-
Komentarz