VIN a oznaczenie silnika.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxblink
    Classic
    • 2018
    • 0

Zamieszczone przez Northeusz
    W innym temacie ostatnio forumowicz napisał, że ujeżdża 1.2TSI w Caddym

tak to byłem ja :P

latam tym służbowym samochodem na "zmiany" do ciężarówki, czasem niemcy, czasem francja, często PL,

co mogę o tym silniku powiedzieć?

jest w firmie od samego początku, znaczy od nowości,
    czy jest jakoś specjalnie dbany? nie!

bynajmniej ja go użytkuję w sposób- ogień i do celu :diabelski_usmiech
    co prawda mam gps'a założonego i jak dlużej jadę 140km/h+ to czasem szefostwo zadzwoni i zapyta gdzie się tak spieszę

raz tylko pod czas jazdy złapał błąd check-engine który w serwisie usunęli i dalej lata i dzielnie nabija kilometry.

w niedziele ruszam tym caddy z olsztna do szczecina

jakoś nie wierzę aby w serwisie specjalnie dbali o ten silnik, a na pewno nic nie jest robione ponad normalną eksploatację.

1.2 bynajmniej jak na moje potrzeby jest idealnym silnikiem, chociaż przydało by mu się pare kM więcej,

spalanie przy ostrej jeździe baaardzo śmieszne bo mniej niż 8l/100km

co tam jeszcze mogę napisać... hmmm..

to ,że w rok czasu nastukał ponad 100tyś km i w sumie chodzi nadal jak nówka, cichutko i z gracją

na wysokich obrotach fajnie mruczy :P

i przepiękna jest sprawa ,że po odpaleniu samochodu praktycznie nie słychać silnika na wolnych obrotach :P

bardziej zawiecha dostała w dup*ę niż silnik :P

więc Pany przy przebiegu 100tys km szykujcie się na naprawy w zawieszeniach :P

Zamieszczone przez r2r
    ja mam się cieszyć że to daje radę przelecieć 100kkm. bez awarii :?:
    i tak nie zmęczył byś tego samochodu przez rok czasu jak to jest u mnie...

tym samochodem jeździ kilku kierowców i jak to człowiek, każdy inaczej zachowuje się za kółkiem, jeden szanuje a drugi jedzie...

więc śmiało mogę stwierdzić ,że 1.2 tsi przy kilku szoferach i praktycznym nie dbaniu o samochód w ROK zrobił 100tyś km i dalej jeździ i ma się zajebiście to nie powód aby się cieszyć?

ale jak to mówią: najlepszy samochód sportowy to samochód służbowy...
  • maxblink
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam, mam do Was pytanie. Przeglądałem forum, korzystałem z kilku VIN decoderów i w żadnym po wklepaniu VIN, nie pokazuje mi się oznaczenie silnika. Jest opcja po nr VIN sprawdzić ów oznaczenie, czy trzeba na wlepce w bagażniku? Planuję zakup pewnej skodzianki, ale chcę wykluczyć wersję silnikową BXE (jakoś tak, bo widziałem sporo nie przychylnych komentów). A może ktoś z Was ma możliwość sprawdzenie po nr vin(TMBJS21z9b2068098) oznaczenia silnika?

Komentarz

• elemenateur
      Elegance
      • 2007
      • 803

To jest dokładnie BXE z 10.11.2010r.

Komentarz

• maxblink
        Classic
        • 2014
        • 2

Dziekuje za szybka odpowiedz. Czyli autko odpada