Potrzebuje pomocy w sprawie Skody Octavii 1,6 Glxi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomaszmarcz
    Classic
    • 2018
    • 7
    • Toyota

welcome all
    r2r, Ty dzisiaj stacjonarnie czy w Stolycy? http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa...tml#Czolka3Img :twisted:
  • tomaszmarcz
    Classic
    • 2014
    • 3

Witam forumowiczow,jestem tutaj pierwszy raz,potrzebuje pomocy co do mojej Skody,ostatnio dokonalem zakupu w komisie w Holandii Skody Octavii kombi 1,6glxi benzyna 2000 r bez gazu ,samochod zadbany w wewnatrz i na zewnatrz,oryginalny przebieg 270 tys.Wyjezdzajac z komisu bylem pewien ze to strzalw dziesiatke,nigdy nie mialem skody i bardzo sie cieszylem prowadzac ja,niestety wszystko sie skonczylo po przejechaniu okolo 50 km,od silnika,dokladnie od skrzyni biegow daje sie slyszec lekkie huczenie,po zatym wycieka olej ze skrzyni biegow,po za tym przy prowadzeniu przy dodawaniu gazu czuc jakby sie gaz slizgal,obroty sie zwiekszaja, silnik wyje,trzeba poluzowac gaz i wtedy dopiero zaczyna znowu normalnie pracowac,dzieje sie to na 4 i piatym biegu,chociaz wczoraj i na trojce sie pojawilo.Bylem u mechanika wymienilismy olej w skrzyni biegow,wszystko bylo ok,dopoki znowu olej sie nie ulotnil,mechanik mowil ze skrzynia do wymiany,i w tym momencie nie wiem to tylko skrzynia jest do wymainy,czy juz lepiej caly silnik,nie wiem co robic poniewaz strasznie sie pograzylem finansowo ,zakup samochodu niestety mi nie wyszedl,probuje odzyskac pieniadze od nieuczciwego sprzedawcy komisu ale jednak ciezko,dzisiaj mam kolejna wizyte u adwokata.Koszt samochodu 1600 euro plus tablice zjazdowe.Mialem zamiar ja sprzedac http://ogloszenia.niedziela.nl/search/advert/3776916
    lecz po dluzszym namysle stwierdzilem ze jednak w nia zainwestuje,bardzo bylbym wdzieczny za wszelkie porady co do tego samochodu,co jest powodem tego huczenia i slizagania sie biegow,pozdrawiam wszystkich forumowiczow Tomasz

Komentarz

• logan_x
      Rider
      • 2011
      • 401
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Trzeba sprawdzić którędy ucieka olej, może to tylko uszczelniacz i olej wypływa na sprzęgło, które się ślizga.

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

tomaszmarcz, Ja bym na twoim miejscu zdemontował skrzynie biegów i wtedy powinno być jasne co się dzieje,skąd wyciek.Przy okazji sprawdził byś stan tarczy,docisku i łożyska.Jeżeli to uszczelniacz to koszt byłby nie taki duży.
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• tomaszmarcz
          Classic
          • 2014
          • 3

re

wielkie dzieki za odpowiedz,zrobie tak jak kolego napisales.Wlasnie jestem w trakcie poszukiwania skrzyni,mam nadzieje ze tu na miejscu cos trafie okazyjnie,na godz 15 jestem umowiony z mechanikiem i ma przeprowadzic jazde probna,zobaczymy oc on tez powie po przejechaniu sie nia.

Komentarz

Pracuję...