O2FL - alarm
Zwiń
X
-
O2FL - alarm
Prośba do użytkowników alarmu (oryginalnego lub dokładanego w salonie) o informację, czy macie potwierdzenie sygnałem gdy zamykacie samochód z pilota, a otwarte (lub niedomknięte) pozostają któreś z drzwi?
U mnie kompletna cisza, alarm się uzbraja jak gdyby nigdy nic :-( Co gorsze syrena zaczyna wyć dopiero jak się domknie drzwi i jeszcze raz otworzy.
Kiedyś kupiłem na allegro oryginalną centralkę - podłączyłem ją testowo i jest dokładnie tak samo jak w alarmie dokładanymi w salonie ... cisza.
Oczywiście czujniki/mikrostyki w drzwiach są ok - na maxi-docie świecą się otwarte drzwi.
Czy w oryginalnym alarmie da sie włączyć takie potwierdzenie kodowaniem?
-
-
Mój alarm reaguje nie tylko na drzwi, ale i na zostawione światła i uchylone szyby
Gdzie i czy to się ustawia, to nie wiem...O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
gieu, jak masz niedomkniete drzwi to przy zamykaniu nie powinny mrygnac Ci kierunkowskazy. Co do reszty to tak jak mowi piotrek_gdy, wszystko da sie zakodowac. Mozesz miec sygnal potwierdzenia uzbrojenia przez klakson albo syrene w moim przypadku to tylko mrygniecie kierunkami. Przeszukaj watki gdzies bylo opisane co i jak zakodowac.Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045
Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, tak, w żonkowozie mam dokładany przez "salon".
Choć nie wiem, bo nigdy się nim nie bawiłem ani w ustawieniach nie grzebałem, bo nie miałem potrzeby.
Sorki za OT :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misza_zabrzegieu, jak masz niedomkniete drzwi to przy zamykaniu nie powinny mrygnac Ci kierunkowskazy. Co do reszty to tak jak mowi piotrek_gdy, wszystko da sie zakodowac. Mozesz miec sygnal potwierdzenia uzbrojenia przez klakson albo syrene w moim przypadku to tylko mrygniecie kierunkami. Przeszukaj watki gdzies bylo opisane co i jak zakodowac.
Jak ktos ma jakis pomysl, to caly czas szukam ...
Komentarz
-
-
Mam alarm skody założony w ASO. Włączam alarm pilotem przy niedomkniętych drzwiach, brak jest sygnalizacji kierunkowskazami. Po około 5 sekundach są dwa, krótkie piknięcia. Po około 30 sekundach alarm się uzbraja, wtedy otwarcie drzwi włącza syrenę.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
Komentarz