Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abstinent
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4842
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

może jego żona zaczęła rodzić

Komentarz

• Jark7
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2008
      • 777

Mistrzyni parkowania ...?
      Załączone pliki
      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
      Jark7
      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

na początek humoreska podobna do tej powyżej

ulica Dźwigowa, godzina ~1430, widoczna biała astra to nie awaria :idea:
        Pani Kierowca zauważyła po prostu koleżankę na chodniku i na chwilę przystanęła, żeby wymienić poglądy na temat najnowszej diety -> wymieniające panie widoczne po prawej, pani w marynarce to powożąca astrą

na drugim zdjęciu (skręt ze Żwirki i Wigury w Łopuszańską a może Hynka lub Marynarską, bo nigdy nie wiem ) widoczne stado OSŁÓW, które z uporem godnym lepszej sprawy nie zajmie kończących się pasów, tylko elegancko w porządnej PRLowskiej kolejeczce spokojnie zaczeka na zmianę świateł, a co :!:
        porządek musi być :lol:
        widać, że kierowcę vectry już trafił szlag, więc wychyla się, żeby skręcić w lewo z pasa do jazdy na wprost, narażając się, że zaraz dostanie w dupsko, bo to niebezpiecznie miejsce.
        manewr swój oczywiście wykona już na czerwonym, ale szczerze mówiąc nie dziwię się, w tym miejscu mógłbym spokojnie przejechać, ale codziennie czekam jedną, dwie, trzy zmiany świateł, zanim OSŁY rozładują skrzyżowanie swoim najlepszym na świecie sposobem, czyli sprawiedliwość być musi panie :!: :lol:

oczywiście ostatni osioł zazwyczaj blokuje przejazd samochodów z ulicy poprzecznej, ale w tym przypadku się udało tego nie zrobić, brawo

saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

szkoda, to jest skręt Żwirki i Wigury w Hynka
          a takie zachowania mnie też zawsze denerwuje, tam spokojnie mieście się 9 samochodów ale oczywiście pacany pakują się na ten psa, który idzie prosto i nie trzeba zjeżdżać z niego :czerwona: dla nich! i przez nich się robi korek, bo na jednym zielonym przejdzie mniej samochodów (to samo jest skręt Al. Krakowska w Łopuszańską) i kolejna :czerwona: dla tych co wjeżdżają (tam gdzie Ty lukę zrobiłeś i blokują tych stojących na wprost) Przecież mówili na teorii NIE WJEŻDŻAJ NA SKRZYŻOWANIE JEŻELI NIE JESTEŚ PEWIEN, ŻE JE OPUŚCISZ :!:

a ja dziś byłem sobie na zakupach w Real-u na Okęciu zaparkowałem sobie spokojnie, miejsca po jednej i drugiej stronie zostawiłem odpowiednią ilość, wracał i :klnie: Fordem Fiestą tak staną, że musiałem wchodzić do siebie przez drzwi pasażera :shock: Poprostu nie mam pytań, lekcję parkowania ten kierownik przespał chyba, już chciałem scyzoryk wyciągać ze schowka ale mama mnie powstrzymała.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Mihau
            w Hynka
            no mówię przecież

[ Dodano: Sob 03 Lip, 10 19:53 ]
            Zamieszczone przez Mihau
            tam spokojnie mieście się 9 samochodów ale oczywiście pacany pakują się na ten psa, który idzie prosto i nie trzeba zjeżdżać z niego :czerwona: dla nich! i przez nich się robi korek, bo na jednym zielonym przejdzie mniej samochodów (to samo jest skręt Al. Krakowska w Łopuszańską)
            ja w tym miejscu już nawet jak jestem pierwszy to zawsze zajmuję, któryś z kończących się, żeby barany zobaczyły, że jednak można a za skrzyżowaniem wpuszczam na środek, żeby traumy włączeniowej nie doznały...
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

no i prawidłowo (zdarzają się rzadko ale się zdarzają myślący podobnie)
              ja co najmniej 2 razy dziennie jestem na tym rondzie i zawsze do prawego i niejednokrotnie za mną nikogo nie ma i wszyscy atakują lewy, a przecież tam są dwa pasy

Komentarz

• Evil
                Rider
                • 2009
                • 721

Wczoraj bym sobie rozjeb.. auto
                Jechaliśmy Wiślanką do Bielska. Od pewnego czasu zauważyłem że jakiś koleś w Ibizie z lat 03-06 siedzi mi na dupie, a że nie lubię tego, to troszkę przycisnąłem na prostej... widzę że on również, a że mi się aż tak nie spieszyło, odpuściłem i zjechałem na prawy pas aby mnie wyprzedził... a z powrotem wskoczę na lewy pas i wyprzedzę Golfa II z 5 osobami na pokładzie.
                Zjeżdżam, on mnie wyprzedza, dojeżdża na wysokość Golfa i po hamulcach (zrównując się z nim prędkością) a ja w tym czasie zerkałem w lusterko czy nie ma nic za nim, aby wjechać na lewy pas (aby wyprzedzić Golfa). Tylko reakcja żony i mocny pedał hamulca w podłogę uratował nas... normalnie latałem po tych dwóch pasach mając nadzieje że ktoś z nich zauważy ten dym i przyspieszy a nie, że sobie przyhamują i będą gnoje machać do siebie.

Jak się potem okazało na nast. skrzyżowaniu to byli koledzy bo w bardzo boczną drogę zjeżdżali .. ale to że kilometr wczesniej byłbym w ich bagażniku to nie bardzo ich interesowało.. bo nawet chyba z ten kilometr do skrzyżowania na "titku" jechałem, aż mnie jeden gość na CB zapytał co to się wydarzyło, że tak skakałem z dymem po tych pasach przy hamowaniu.
                Akcja miała miejsce przy prędkościach ok 120-130 bo to był moment wyprzedzania tego Golfa.

Ale ogólnie wczoraj na Wiślance dwa wypadki w stronę Wisły, najpierw Astra III w rowie, a potem Superb II na barierkach się dosyć mocno oparł bo aż boczne kurtyny się otwarły.
                [center:e87922e644]
                Idą wakacje a więc oczy dookoła głowy co by szczęśliwie zajechać i wrócić [/center:e87922e644]

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Evil, no cóż debili nie brakuje na drodze, najważniejsze, że nic się Tobie i żonie nie stało

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

Zamieszczone przez Evil
                    [center:3101e020df]
                    Idą wakacje a więc oczy dookoła głowy co by szczęśliwie zajechać i wrócić [/center:3101e020df]
                    Święte słowa - wczoraj jadąc od Wawy na Piotrków Trybunalski, na 404 czy 406 kilometrze w stronę wawy był śmiertelny wypadek.
                    Ktoś na lewoskręcie od strony wawy nie przyuważył VW Passata (jakiś starszy model) - Passat praktycznie bez hamowania wbił się w to auto. Ja już mijałem kilkanaście min po zdarzeniu - ale tylko passka udało mi się rozpoznać z tych kup blach. I ciała pod prześcieradłami...
                    Czy jestem już tak stary, czy jeżdżę już tak dużo, czy może to ludzie zostawiają rozum, oczy i wyobraźnię w garażu jadąc samochodami, bo coraz więcej takich zdarzeń mijam po drodze??
                    Makabra.
                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

soszek81, ja myślę, że też dużo zależy od samych kierowców, bo wbijają sobie do bani, że już wszystko wiedzą i są najlepsi i później wychodzą ich braki. Zła ocena odległości przy wyprzedzaniu, niedostosowanie prędkości do swoich umiejętności, itp. Wiem to z autopsji, bo mam wśród znajomych wielu młodych kierowców ale i starsi też czasami za bardzo wierzą w swoje umiejętności i takie sytuacje dzieją się na drogach.

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                        soszek81, ja myślę, że też dużo zależy od samych kierowców, bo wbijają sobie do bani, że już wszystko wiedzą i są najlepsi i później wychodzą ich braki. Zła ocena odległości przy wyprzedzaniu, niedostosowanie prędkości do swoich umiejętności, itp. Wiem to z autopsji, bo mam wśród znajomych wielu młodych kierowców ale i starsi też czasami za bardzo wierzą w swoje umiejętności i takie sytuacje dzieją się na drogach.
                        poza tym wszystkim jeszcze robimy zwyczajne błędy mimo szczerych chęci.
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez szkoda
                          poza tym wszystkim jeszcze robimy zwyczajne błędy mimo szczerych chęci.
                          oczywiście. nie ma chyba kierowców idealnych. nawet zawodowi kierowcy mylą się, choć oni chyba są dobrze ogarnięci w sprawach prowadzenia samochodu

Komentarz

• Jac_ek
                            RS
                            • 2009
                            • 1733

Zamieszczone przez Evil
                            Akcja miała miejsce przy prędkościach ok 120-130 bo to był moment wyprzedzania tego Golfa.
                            No niestety, jeśli sam łamiesz przepisy to nie wymagaj od innych ich przestrzegania. Oczywiście koleś w Ibizie wykazał się niesamowitą inteligencją ale nigdy nie jest tak że winna jest tylko jedna osoba - szczęśliwie nic się nie stało i na strachu się skończyło, najważniejsze to wyciągnąć wnioski z tej lekcji i następnym razem nie zjeżdżać z pasa jak nie ma gdzie lub też nie podpalać się jak ktoś siada na zderzak... Ja się staram jeździć zawsze swoim tempem, po tym jak kiedyś uradowany Policjant (właśnie po takim tłumaczeniu że ktoś mi usiadł na zderzak i przycisnąłem) powiedział: dobrze że Pana zatrzymaliśmy bo Bóg jeden wie gdzie by on Pana zapędził ;-)
                            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Evil
                              Rider
                              • 2009
                              • 721

Wiem że złamałem przepis i to nie pierwszy i ostatni raz, i zdaje sobie sprawę że m.in. przez prędkość mogło dojść do nieszczęścia. Miejsca było dużo, ale Golf jechał bardzo wolno moze koło 80-90 i ten w Ibizie do tej prędkości na lewym pasie wyhamował a mi to nawet przez myśl nie przeszło.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Uwielbiam polskie lewoskrety. Ostatnio dwupasmowka. Lewy pas do skretu w lewo - do popularnego wroclawskiego kapielski. Ja jade tak 60-70 prawym pasem -0 bedac na glownej.

Nagle z przeciwleglego pasa lewego manewr skretu wykonala doslownie debilka w golfie 3 kombi - absolutnie nie patrzac czy ktos jedzie, kolo 10 metrow przede mna. Cudem w nia nie wyrypalem - dyskoteka na szafie byla niezla. Bieznik tak zgrzany, ze dwie przednie opony do wyj.... :evil:
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie osłabiają kierowcy którzy nie wiedzą, że skręcając np w prawo wypadałoby zbliżyć się do prawej krawędzi jezdni. Wczoraj zdrzaźnił mnie taki jeden w Priusie skręcając w prawo przykleił się do losi jezdni jakby co najmniej miał promień zawracania TIRa :evil: Oczywiście dla (nie)zorientowanych wszystko było odwrotnie (ruch lewostronny).
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez winni77
                                    .....skręcając w prawo przykleił się do osi jezdni ......... (ruch lewostronny).
                                    ihmo prawidłowo
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• bradley
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1465

Os jezdni w lewostronnym to prawa strona :P
                                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Jac_ek
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 1733

Zamieszczone przez bradley
                                        Os jezdni w lewostronnym to prawa strona :P
                                        trzeba by najpierw zdefiniować co to jest Oś - bo niekoniecznie musi być w środku drogi, pasa ruchu, na malowance itd :P
                                        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• winni77
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2183
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jac_ek, pisząc oś miałem na myśli linie oddzielającą przeciwne pasy ruchu. Więc skręcając w prawo przyklejamy się do krawężnika, a nie wyjeżdżamy na środek jezdni. Dodam, że face zostawił tyle miejsca od krawężnika, że moja Octa z powodzeniem by się przecisnęła.

[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 11:02 ]
                                          Zamieszczone przez bzyq_74
                                          Zamieszczone przez winni77
                                          .....skręcając w prawo przykleił się do osi jezdni ......... (ruch lewostronny).
                                          ihmo prawidłowo
                                          W tym wypadku tak, ale on skręcał w lewo przy lewostronnym.
                                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• bradley
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1465

Fajnie tez jest kiedy ktos skreca w lewo (przy normalnym ruchu, czyli prawostronnym ), nic nie jedzie z naprzeciwka, a on shamuje do zera przy jednoczesnym nie zjechaniu do osi jezdni, po czym laskawie skreci kiedy ja juz wytrace predkosc. A przeciez wystarczy zjechac na przeciwny pas ruchu i zaczac skrecac w lewo lub chociaz zjechac do tej osi.
                                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

dzisiaj sam się osłabiłem, wyszedłem z domu niewyspany, nieprzytomny i już zmęczony i wykonałem na drodze parę takich manewrów, że do teraz siedzę czerwony :lol:

min. skręt w prawo z pasa do jazdy na wprost, przelot na czerwonym i jazda z linią dzielącą pasy ruchu (w jednym kierunku) między nogami ops:

cóż, każdy jest tylko człowiekiem :?
                                              na szczęście był mały ruch...
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ZipY
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 875

szkoda, na szczęście jesteś zdrowy i cały i nikogo nie uszkodziłeś/zabiłeś

Też mam chwile słabości.. człowiek jest tylko człowiekiem.. więcej tolerancji i wyrozumiałości na drodze dla innych oraz zero cwaniactwa byłoby kluczem do sukcesu jeśli chodzi o ilości stłuczek i wypadków... Na pewno nie jest to kwestia prędkości o czym cały czas trutają nasi Policmajstry.. Przede wszystkim jest to brak wyobraźni, cwaniactwo i wiara w to, że jest się nieśmiertelnym...

A'propos wypadków:

Wypadek na bardzo spokojnym skrzyżowaniu dróg osiedlowych w Puławach, gdzie naprawdę trudno rozwijać nie wiadomo jakie prędkości...

WYPADEK W PUŁAWACH

Aby unaocznić nieszczęśliwy splot wydarzeń obie kobiety stały na chodniku, a dostały znakiem z nazwami ulic, w którego słupek wywalił SAAB... Pierwsza na miejscu, druga walczyła o życie w szpitalu i na stole operacyjnym zmarła...
                                                http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Jark7
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 777

szkoda,
                                                  kiepski dzien widzę, tak bywa :hacker

ZipY, jak tu nie wierzyć w przeznaczenie ???
                                                  Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                                  Jark7
                                                  było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• westwi78
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2940

Zamieszczone przez bradley
                                                    A przeciez wystarczy zjechac na przeciwny pas ruchu
                                                    to też wykroczenie ale zjechać do pasa osi to jak najbardziej. A niektórzy to nabierają, jakby zespołem skręcali.

Komentarz

Pracuję...