Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bradley
    L&K
    • 2008
    • 1465

mamaj12, dlaczego? Bo przy kraweznikach sa studzienki. Na rowerze to polbiedy bo tam jest 27 cali a skuterek ma chyba z 11. Drogowcy albo dadza studzienke przy krawezniku ze prawym kolem wali sie o kazda studzienke, albo dadza po lewej stronie pasa lub pomiedzy dwoma pasami na drodze o dwoch pasach w jednym kierunku. Jakos nie wpadli na taki inteligetny pomysl zeby studzienke dac na srodku pasa zeby brac ja miedzy kola...
    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

Zamieszczone przez bradley
      Jakos nie wpadli na taki inteligetny pomysl zeby studzienke dac na srodku pasa zeby brac ja miedzy kola...
      i bardzo dobrze, bo studzienki nie zawsze się zapdają, ale lubią też wystawać. Jakbyś ostro zachamował to byś miskę rozwalił. A poza tym studzienki odpływowe to bez sensu umieszczać na środku...
      A na światłach to popieram stanie na hamulcu. wolę być oświecony - nie oślepia mnie to - niż mieć porysowany zderzak bo ktoś nie zauwazy ze się samochod jednak powoli stacza.

Uważam też, ze akurat w warszawie jeździ się o wiele lepiej niż w innych miastach. Na plus zaliczam dynamikę i zdecydowanie kierowców którzy wiedzą, że jadą. Na minus - nienawidzę cwaniactwa i wpychania się ze złych pasów.
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• pstryczek
        RS
        • 2009
        • 10778
        • Superb III (3V3)

Kiedy właśnie od warszawiaków nauczyłem się najpierw zmieniać pas, a potem to sygnalizować. Inaczej wogóle w Wawie nie da się zmienić pasa :P
        Marek

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez pstrykacz
          Kiedy właśnie od warszawiaków nauczyłem się najpierw zmieniać pas, a potem to sygnalizować. Inaczej wogóle w Wawie nie da się zmienić pasa :P
          da, da, przynajmniej ja ja jadę, to Cię na pewno wpuszczę
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• pstryczek
            RS
            • 2009
            • 10778
            • Superb III (3V3)

dzięki, ja nie uogólniam, czasami się zdarza że trafiamy na kulturalnych, ale pamiętam parenaście lat temu jak w Wawie straciłem całą garśc włosów jak mi zajeżdżano drogę, teraz sam tak jeżdżę :P
            Marek

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

ale pamiętam parenaście lat temu jak w Wawie straciłem całą garśc włosów jak mi zajeżdżano drogę, teraz sam tak jeżdżę :P
              no i właśnie tak się ta spirala nakręca, ja tak nie jeżdżę, a przynajmniej bardzo się staram
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• pstryczek
                RS
                • 2009
                • 10778
                • Superb III (3V3)

Tak, ale jak próbowałem normalnie to wszyscy na mnie trąbią, a ja nie chce być "motofujarą" :P
                Oczywiście przesadzam, ja staram się być bardzo poprawnym kierowcą :wink:
                Marek

Komentarz

• czachus
                  Drive
                  • 2008
                  • 79

No dziś to widziałem mega idiotę. Jechałem full składem ul. Świętokrzyską w kierunku skrzyżowania z Marszałkowską i dalej na Tamkę. Widzę z daleka, że mam czerwone. Powolutku się toczę (i to mnie uchroniło), ruch mały, bo wszyscy na cmentarzach. Widzę, czerwone z żółtym i zielone. Do skrzyżowania jakieś 60 metrów. Prędkość-pierwsza kosmiczna :P -jakieś 40 km/h. Żona mówi "leć". No i bym poleciał....Na kur@#$%@ zajebiście późnym CZERWONYM ziuuuuu z lewej strony Marszałkowską w kierunku Rotundy przeleciał biało-niebieski statek sił powietrznych PKS Kurffa Mława :| No centralnie na czerwonym i to takim co najmniej od kilkunastu sekund....Gdyby nie to, że musiałbym wjechać pod prąd, żeby dojść idiotę, to żona już piała o nastukaniu w łeb idiocie. Ciepło mi się zrobiło. Nie było korka...I jak tu się nie wkurwić :?: :!:
                  Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• mamaj12
                    RS
                    • 2009
                    • 1956
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

bradley, studzienki, śliskie pasy, jasne, ale po starcie ze świateł wlecze się za nim cała kolumna samochodów z włączonym lewym migaczem żeby dziada wyprzedzić. A ten perfidnie środkiem. Studzienki nie są przecież tak gęsto.
                    obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                    wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

dzięki, ja nie uogólniam, czasami się zdarza że trafiamy na kulturalnych, ale pamiętam parenaście lat temu jak w Wawie straciłem całą garśc włosów jak mi zajeżdżano drogę, teraz sam tak jeżdżę :P

a to stąd się biorą łosie, które po włączeniu kierunku od razu zmieniają pas nie patrząc czy nie wjeżdżają komuś w bok :evil:
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• pstryczek
                        RS
                        • 2009
                        • 10778
                        • Superb III (3V3)

Człowiek między łosiami stara się do nich upodobnić, aby nie być intruzem :P :evil:
                        A ze do puszczy blisko to zdażają się łosie nawet w centrum miasta :wink:
                        Marek

Komentarz

• vince123
                          Elegance
                          • 2009
                          • 923

zdażają się łosie nawet w centrum miasta :wink:
                          albo na masce
                          sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                          nadkole nowe LP
                          kontakt PW

Komentarz

• dudek_t
                            L&K
                            • 2008
                            • 1421

Zamieszczone przez 21617801
                            Zamieszczone przez szkoda
                            Macie podobne wrażenie?
                            a on do mnie naucz sie jezdzic gowniarzu...to ja go za fraki i wyciagam...koles osral sie chyba niezle bo nie chcial nawet wyjsc z auta... myslalem ze zestrzele go na miejscu..
                            to w Siedlcach norma? pytam bo mam zamiar przeprowadzić się do tego miasta i nie wiem czy trzeba się zabezpieczać jakąś pałką na gości którzy biorą "za fraki i wyciągają z auta"... :shock:

Komentarz

• vicious
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 232

A co powiecie o takim przypadku?
                              Codziennie w drodze do pracy rano tą samą trasą przede mną zaiwania grubas na skuterze. Skuterek taka "pięcdziesiątka" malutka a facet ze 130 kilo żywej wagi. Wygląda to mniej więcej tak jak w ruskim cyrku niedźwiedź na rowerku . Ruch w obie strony zawsze spory więc normalnie samochody trudno wyprzedzic, ale skuter powinno byc spoko... Nic z tego! Rzeczony grubas tnie samym środkiem 40 dychy na budziku (ile żółta fabryka dała)! Na dodatek na każdym zakręcie wystawia nogę i podpiera się podeszwą aż dym idzie! Normalnie masakra... Bywa, że dodatkowo fajka w zębach. Żadne trąbienie czy mruganie nie działa bo gostek ślepy i głuchy :evil: Typowy drogowy hamulcowy jak ja to określam. Jeszcze ciekawiej jest jak pada deszcz. Pacjent nadziewa na siebie zajebistą pelerynkę, która praktycznie szura po asfalcie. Wygląda w tej pelerynce i kasku jak Darth Vader albo Ulrich Von Jungingen na kucyku jak kto woli. Gdyby jechał w nocy to ktoś mógłby pomyślec - ZJAWA :szeroki_usmiech
                              Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                              TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• shado
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 5315
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zrób zdjęcia albo nagraj filmik bo musi to wyglądać zajebiście :szeroki_usmiech
                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• andriu21tg
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 1499

Zamieszczone przez Jark7
                                  Zamieszczone przez Maicroft
                                  sesik napisał/a:
                                  Jark7, kolega wieczorami jak ktoś trzyma nogę na hamulcu (oczywiście jak jest równa droga a nie pod górkę) czekając na zielone, on włącza długie i pomaga, zdejmują nogi z hamulcy

Do momentu jak ktos kiedys wrzuci wsteczny i powie ze mu sie bieg pomylil

Takie zachowania to tez jest przyklad sqrwysynstwa

BTW. Ja od zawsze trzymam na hamulcu, a teraz przy automacie tym bardziej i niech mi ktos kiedys zaswieci dlugimi na skrzyzowaniu to ja mu tez zamrugam
                                  Widzę, że trochę nie w tym kierunku to poszło
                                  Faktem jest, że niektóre auta mają wyjątkowo oczozajebiste stopy, ale większość ma "normalne" natomiast wiadomo, że przeciwgielne dają ostro po oczach, bo taka jest ich rola - ale w warunkach ogranicznej widoczności
                                  Sorry jeśli ktoś odebrał to inaczej; nie każę też nikomu wajchować drążkiem jak nie lubi czy nie chce.
                                  A teraz z innej beczki bo okazało się, że coś może mnie bardziej wkurzyć niż przeciwmgielne:
                                  Dzisiaj jeden taki "motoułomny" skur...syn przytarł na parkingu Pandę mojej żonki i spier...lił. Błotnik do wymiany, zderzak prawdopodobnie też, malowanie - auto na gwarancji więc kłania się prawdopodobnie serwis (ubezpieczyciel zadecyduje).
                                  Kończąc - dla mnie ten co to zrobił to po prostu skurw...syn i tchórz.
                                  napisz gdzie to to bede omijal tem parking hehe :P

Komentarz

• vince123
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 923

Zamieszczone przez dudek_t
                                    to w Siedlcach norma? pytam bo mam zamiar przeprowadzić się do tego miasta i nie wiem czy trzeba się zabezpieczać jakąś pałką na gości którzy biorą "za fraki i wyciągają z auta"... :shock:
                                    Zapraszam wszedzie jest chyba tak ze jesli podpadniesz to masz problemy...
                                    doczytaj moj post do konca bo nie wiem czy go dobrze odebrales... :wink:
                                    sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                    nadkole nowe LP
                                    kontakt PW

Komentarz

• Jark7
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 777

Zamieszczone przez andriu21tg
                                      napisz gdzie to to bede omijal tem parking
                                      Bytom, Smolenia
                                      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                      Jark7
                                      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• andriu21tg
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 1499

Zamieszczone przez Jark7
                                        Zamieszczone przez andriu21tg
                                        napisz gdzie to to bede omijal tem parking
                                        Bytom, Smolenia
                                        noo tam jest węziuutko..

Komentarz

• simonlukas
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 44

Po przeczytaniu wielu z Waszych postów przeraża mnie obraz polskiej drogowej rzeczywistości. Warszawa to jest tragedia. Za dużo aut, za mało dróg. Kierowcy po prostu katastrofa. Totalny brak kultury. Notoryczne łamanie przepisów. Jakby im dać kałasza do ręki to powybijali by całą resztę.

Do mojego pierwszego i na szczęście jedynego wypadku w życiu też chojraczyłem na drodze, wkurzałem się na tzw. zawalidrogi. Po prostu czułem się w aucie jakbym był bogiem i demonem prędkości.
                                          Teraz na drodze nie przeszkadzają mi tzw. motoułomni. Raczej Ci o płytkiej wyobraźni, którzy uważają się za niezniszczalnych. Nie mówiąc już o ludziach jeżdżących na podwójnym gazie.

Komentarz

• loru
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4286
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez simonlukas
                                            Jakby im dać kałasza do ręki to powybijali by całą resztę.
                                            :wink:
                                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• ZipY
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 875

vicious, i ja przyłączam się do prośby kolegi shado, mógłbyś gostka udokumentować i podzielić się tym "zjawiskiem"?
                                              http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• vicious
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 232

Przyznam, że nie wpadłem na taki pomysł, ale teraz spróbuję chociaż będzie mi trudno bo jeżdżę solo, a droga raczej kręta i ruchliwa. Muszę pomyślec nad jakimś statywem do telefonu :P Może to wygląda zabawnie ale jak dla mnie to jest baaardzo wk.....ce :evil:
                                                Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                                                TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• Piotr_Z
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 123

Zamieszczone przez PIETRO1973
                                                  Z racji "posiadania" rodziny w stolicy bywam w Warszawie kilka razy w roku i mimo wszystko obserwuje na przestrzeni kilku lat uspokojenie kierowcow w Warszawie, tzn mnie osobiscie jezdzi sie tam lepiej niz kilka lat temu.
                                                  Element napływowy się udomawia

[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 13:41 ]
                                                  Zamieszczone przez PIETRO1973
                                                  Nadmieniam, ze w Wa-wie jestem kierowca tzw. "niedzielnym" wiec nie spotykam sie z problemem ludzi dojezdzajacych do pracy
                                                  No i w dodatki w/w element napływowy właśnie jest u siebie w domu, w okolicach Lublina, Radomia itp. P.S. Bez urazy dla NORMALNYCH kierowników z tych okolic

[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 13:44 ]
                                                  Zamieszczone przez Purchawa
                                                  Zamieszczone przez sesik
                                                  Jark7, kolega wieczorami jak ktoś trzyma nogę na hamulcu (oczywiście jak jest równa droga a nie pod górkę) czekając na zielone, on włącza długie i pomaga, zdejmują nogi z hamulcy
                                                  Sorry, ale jak sie jezdzi automatem, to nie po to zeby zmieniac na N na swiatlach, tylko dlatego ze kogos raza zapalone stopy. :? Zaden to argument.
                                                  No sorry, ale czepianie się do trzymania nogi na hamulcu to niepotrzebne bicie piany. Pogadajcie lepiej o tych pseudo Xsenonach, to dopiero jest oczojebliwy temat. Może jestem w tym momencie burakiem, chamem i prostakiem, ale jak wali na takich światłach z przeciwka to jakoś mi wajcha od długich się omyka.
                                                  140 KM @ 327 Nm

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez Piotr_Z
                                                    No sorry, ale czepianie się do trzymania nogi na hamulcu to niepotrzebne bicie piany
                                                    Za takie jak to nazywasz biecie piany w Angli nie zdaje sie egzaminu na prawko
                                                    Zamieszczone przez Piotr_Z
                                                    No i w dodatki w/w element napływowy właśnie jest u siebie w domu, w okolicach Lublina, Radomia itp. P.S. Bez urazy dla NORMALNYCH kierowników z tych okolic
                                                    Sorry ze to powiem ale warszawka czuwa Kolego wy tam w tej stolycy macie jakis kopleks czy co ??
                                                    A myślisz że jak jeździ Warszawiak po np. Lublinie czy Krakowie ??
                                                    Może wy ogłoście niepodległość i oddzielcie się od reszty Polski ?? i wam i innym żyło by sie odrazu lepiej.
                                                    Sorry ale jak czytam takie komentaże warszawiaków to mnie (i nie tylko mnie) krew zalewa !! Wiesz jaką opinie w kraju mają kierowcy z Warszawy ?? Lepiej nie wiedzieć
                                                    Warszawę znam dobrze i swojego czasu często tam bywałem i jakos nie widze większej kultury jazdy niz w innych miastach, wręcz przeciwnie
                                                    W Lublinie jazda na wprost z pasa do skrętu to zjawisko incydentalne w Warszawie, norma. W Lublinie jazda po powierzchniach wyłączonych z ruchu owszem zdarza się nie którym cfaniakom, w Warszawie to objaw "normalny" i powszechnie akceptowalny. Pozatym w Warszawie najszybszym pasem jest pas ... prawy !! Nie wiem czy to wynika z tego że w tym miescie są faktycznie lepsze zarobki wiec ludzie kupują lepsze i droższe auta i dla nich jakąś ujmą jest jechac prawym pasem BMW 7 ??? bo na pewno nie wynika to ze stanu nawierzchni gdyz po równym jak stół asfalcie również Warszawiacy suną lewym pasem blokując ruch.
                                                    W czym więc przeszkadzaja ci przyjezdni skoro oni jeżdżą w sposób bardziej kulturalny niz sami warszawiacy ??
                                                    A jeśli juz rozmawiamy o miastach to po Trójmieście czy Poznaniu jeździ się dużo lepiej i bezpieczniej niz po Warszawie.

[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 14:17 ]
                                                    Na koniec dodam tylko jedno - Chcesz być bezpieczny na drodz ei cało dojechac do celu?? Pamiętaj, że na drodze nie jesteś sam !! że na niej są też inni. Inni którzy może nie są tak dobrymi kierowcami jak ty. Inni którzy nie znają topografi Twojego miasta. Innie którzy moze akurat sie gdzieś mocno spieszą i mile widziane byłoby im ułatwić przejazd, a nie utrudniać.
                                                    Jeśli każdy kierowca myslałby własnie w ten sposób i nie zapominałby o innych na drodze wszystko byłoby o.k.
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...