Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartolomeo
    Rider
    • 2010
    • 267

Dziś pod Ostrołęką na łuku wyprzedzał mnie i tira przede mną litwin w Hondzie Accord, tylko że z naprzeciwka też był łuk i litwin ledwo co zmieścił się pomiędzy tira przede mną i tira nadjeżdżającego z naprzeciwka (już kołami na poboczu był), oczywiście tir przede mną mocno w hamulec ja też. Chwilę później widziałem Accorda jak zatrzymał się na przystanku autobusowym i wysiadał z niego pasażer. Podejrzewam, że "obsrali" się ze strachu.
    I od razu przypomniała mi się akcja jak na trasie Nowy Dwór-Serock litwin tirem wyprzedzał drugiego tira, W OGÓLE nie zważając na osobówkę z naprzeciwka, koleś tą osobówką musiał wyhamować do zera i udać się na pobocze. Ci frajerzy potężnie mnie wnerwiają :evil:

Usługi tokarskie, frezarskie
    Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Mickul
      RS
      • 2010
      • 2847

To jest właśnie postawa Polaków - auto się pali i dosłownie nikt nic nie zrobi. Każde auto ma obowiązek posiadać gaśnicę i jakby się dwa lub więcej zatrzymały to pożar by był opanowany - a tak co? Auto doszczętnie spalone, bo straż też musi dojechać.

Komentarz

• Skodio_
        Rider
        • 2008
        • 324

Zamieszczone przez k085
        W końcu fizyka - w masywnym BMW powinno być mniejsze przeciążenie niż w lżejszej astrze
        tez tak myslalem , ale z tego co opowiadał znajomy i ogladalem zdjecia na tel to tak wygladała X6 , astry juz nie widzialem, bmw mialo 3 tygodnie 35d

Komentarz

• adamusek
          Rider
          • 2010
          • 331

Zamieszczone przez Mickul
          http://kontakt24.tvn.pl/temat,alfa-romeo-splonelo-w-centrum-lodzi,78500.html

To jest właśnie postawa Polaków - auto się pali i dosłownie nikt nic nie zrobi. Każde auto ma obowiązek posiadać gaśnicę i jakby się dwa lub więcej zatrzymały to pożar by był opanowany - a tak co? Auto doszczętnie spalone, bo straż też musi dojechać.
          Ludzie sie troche boja to raz a dwa że nie jest latwo ugasic nawet paroma gasnicami samochodowymi.

Kiedys kolo mojego domusie gosciowi zapalil renault 19 ja sam zuzylem 2 gasnice i atrzymywalismy auta i ludzie oddawali gasnice - jedna sprawa ze co druga nie dzialala ale lacznie chyba z 8 ich poszlo + koc gasniczy i nic nie pomoglo
          auto sie spalilo calkiem jak straz przyjechala to tylko zalala wraka pianą i dopiero przestalo sie palić.
          Prowadzi NaviExpert Lifetime
          Ostrzega Yanosik
          Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• adamusiek
            L&K
            • 2009
            • 1123

Zamieszczone przez adamusek
            lacznie chyba z 8 ich poszlo + koc gasniczy i nic nie pomoglo
            dokładnie, te gaśnice ktoś wymyślił jako obowiązek, a w rzeczywistości nadają one się do
            brałem udział w gaszeniu samochodu po samozapłonie i gaśnice nie dały rady (a paliła się tylko komora silnika) :cry:

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Zamieszczone przez adamusiek
              dokładnie, te gaśnice ktoś wymyślił jako obowiązek, a w rzeczywistości nadają one się do
              no nie zawsze.

Zamieszczone przez adamusiek
              brałem udział w gaszeniu samochodu po samozapłonie i gaśnice nie dały rady (a paliła się tylko komora silnika) :cry:
              a jak gasiliście?

choć oczywiście nie każdy pożar auta da się ugasić samemu, jednak często umiejętne użycie kilku gaśnic pozwala opanować ogień i zminimalizować straty.
              Szkoda że nie uczą tego na kursach jazdy.

Komentarz

• adamusiek
                L&K
                • 2009
                • 1123

westwi78, oczywiście maski nie otwieraliśmy całkowicie, tylko była delikatnie uchylona

Komentarz

• dwaoka
                  Elegance
                  • 2010
                  • 927

Zamieszczone przez Bartolomeo
                  I od razu przypomniała mi się akcja jak na trasie Nowy Dwór-Serock litwin tirem wyprzedzał drugiego tira, W OGÓLE nie zważając na osobówkę z naprzeciwka, koleś tą osobówką musiał wyhamować do zera i udać się na pobocze. Ci frajerzy potężnie mnie wnerwiają :evil:
                  standardowy widok na 50 między Grójcem a Mszczonowem...
                  bkc+dsg

Komentarz

• adamusiek
                    L&K
                    • 2009
                    • 1123

Zamieszczone przez Bartolomeo
                    koleś tą osobówką musiał wyhamować do zera i udać się na pobocze.
                    na tej trasie to jest standard :|
                    podobna sytuacja była na trasie Zakroczym-Płock, tylko tu młoda kobieta kierująca osobówką nie miała tyle szczęścia i zginęła na miejscu :cry:

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez westwi78
                      ....Szkoda że nie uczą tego na kursach jazdy...
                      dokładnie...
                      jak swego czasu robiłem kursy Safety and Emergency Training /Course w Falck Nutec to sporo czasu było poświęcone na "gaszenie" gaśnic mieliśmy full...naprawdę odpowiednia technika czyni cuda...z każda godziną zużycie materiału było mniejsze :lol:
                      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Tony065
                        RS
                        • 2009
                        • 2487
                        • Octavia I (1U2)
                        • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. tja... duży może więcej... jadę A2 na Stryków, 4 chłopa na pokładzie, gaz w podłodze /V na max/, zbliżamy się ok. 50-60km/h szybciej do autobusu /Merc/ a kierownik co robi? na jakieś 50m ode mnie włącza kierunek i coś wyprzedza. ja w ułamku sekundy kalkuluję... hample nie dadzą/seria/ bo auto dociążone, może sam bym dał radę, więc dalej pedał w podłodze i "co będzie"... dobrze że był tam taki kawałek asfaltu na pasie zieleni, bo po miękkim podejżewam to ten manewr by nie wyszedł. opony mają rok, więc prawie pewniak, że nie pęknął jak złapię trawę, ale gdyby mnie tym autobusem zaczepił choć o cm, to podejrzewam, że odbił bym się od barier prosto w jego bagażnik. kolegom na chwilę ciśnienie skoczyło, po czym bardzo namawiali mnie aby zatrzymać się i ręcznie facetowi wytłumaczyć jakie zagrożenie dla otoczenia robi taki "stylem jazdy". ja po tej akcji nie miałem ochoty puszczać kierownicę, ale chłopakom długo nie puszczało z tym "wpier...".
                        kumpel pozbył się "borewicza" pod ciężarówką, bo gość go nie zauważył... lublin, al.kraśnickie w kierunku na kraśnik, ostatnie bodaj światła, tir na lewym, poldek na prawym, zielone, razem ruszają, kumpel chciał wysunąć się przed tira, ale nie zdążył. kierownik tira zaraz po ruszeniu bez kierunku chciał zmienić pas na prawy i to zrobił. niestety po drodze przestawiając auto kumpla. akcja jak na amerykańskim filmie, uderzenie w tył, auto robi kilka obrotów i ląduje na sąsiednim pasie. pech chciał, że akurat za tym skrzyżowaniem nie ma już barier, więc poldek władował się w jakiegoś francuza jadącego z naprzeciwka. oba osobowe do kasacji, gość z tira zauważył co się dzieje jak mu kupa kurzu pojawiła się pod/przed maską, patrzył w dal i marzył o Bóg wie czym. dla ekipy z "francuza" i kumpla skończyło się szczęśliwie na potłuczeniach, bo prędkość była jeszcze nie duża, ale na trasie to różnie by było, ehhh...
                        słaba sieć kolejowa pomstuje teraz, bo hasło "tiry na tory" ma sens, przy okazji, autobusów też było by mniej.
                        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                        @ by Tune-up Gdańsk
                        TDI VP++ i jeszcze rośnie
                        Antek

Komentarz

• Andja
                          Rider
                          • 2006
                          • 596

Zamieszczone przez Tony065
                          ....gaz w podłodze /V na max/...
                          i wszystko na temat :|

że niby tylko kierowca autobusu byłby winien jak by doszło do wypadku???

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

wczoraj późnym wieczorem jadę sobie z Białołęki na Bemowo trasą toruńską, PRZEPISOWO o dziwo, zauważam jakiegoś dziwnie zachowującego się peżota na środkowym pasie (oczywiście), niby nic ale jedzie jakoś "dziwnie", zwalnia, przyspiesza, zmienia pas bez kierunkowskazu, albo PRAWIE zmienia...
                            mijam go z prawej, bo akurat zwolnił i kiedy się z nim zrównuję zaczyna mnie taranować :lol:
                            co mamy w środku -> pani z telefonikiem przy uchu, zero kierunkowskazów, zero ogarnięcia co dzieje się naokoło itd.

200m dalej stoi dzielny patrol naszych nieustraszonych czaków norisów z suszarą, podjeżdżam i kabluję, że baba zepchnęła mnie z drogi, jedzie po trzech pasach gadając przez telefon i zaraz będzie wypadek, żeby ją zatrzymali (nawet nie odłożyła tej jebanej słuchawki), zbieranie się do tego, żeby mi odpowiedzieć trwało tak długo, że... odjechałem :?
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                              RS
                              • 2010
                              • 2822

szkoda, bo "panowie" stali tam aby mierzyć prędkość, a nie zawracać sobie głowę takimi duperelami jak jakaś lacha gadająca przez tel kolejny zresztą przykład na "klapki na oczach" zarówno misiaków jak i niektórych kierowców ...
                              SPOT Poznań:
                              .....
                              ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• radekgw
                                L&K
                                • 2010
                                • 1182

mnie ostatnio oslabila Pani w tipo, rondo oznakowane kierunkowe, z prawego pasa prosto w prawo, z lewego prosto w lewo, ja na lewym jade prosto, a pani z prawego wjechala we mnie bo za chcialo jej sie zawracac, na szczescie nie jechalem swoim szkodnikiem, tylko passatem kumpla, i duzych obrazen nie bylo. Najlepsze jest to ze wmawiala mi iz to moja wina, musieli przyjechac stroze prawa ktorzy wytlumaczyli Pani ze dostanie 450 zl i 6pkt.
                                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Octan
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 653

Szkoda, a czy to czasem nie był ten policjant ?

http://www.youtube.com/watch?v=9BiwuX1LiG0[/b]

Komentarz

• mani0
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 643

wychodzę wczoraj na parking pod galerią, widzę z oddali jak granatowe bravo wciska się pomiędzy moj i sąsiedni samochód. wokół w ch. miejsc parkingowych. ale kierownikowi zachciało się koło mnie - wiadomo, śliczne auto :wink: , można stawać.
                                    kierownik się poprawia ze 12 razy przod-tył-korekta kierą. oho - myślę - kierowniczka.
                                    oczywiście. dochodze do auta - a jak - ciasno jak... bo po stronie kierowcy pani sobie zostawiła luksusowa przerwę na pełne rozwarcie drzwi.
                                    wchodzę w "moją" przestrzeń i znacząco mrygam alarmem. pani nie widzi. wysiada z auta, pakuje torebkę, kluczyki, telefon i inne pierdoły. stoję obok. nawet mnie nie zauważa. przepraszam - mówie - zajęcie miejsca w samochodzie sprawi mi duży kłopot. pani (dziewczę koło 23-25) patrzy na mnie jak na idiotę. widzę wysiłek malujący się na jej twarzy. to krępujące milczenie trwa to chwilę. w końcu, udaje jej się dosłownie wydalić pytanie - to co, mam się przestawić?
                                    młoda, niekoniecznie ładna, długo myśli, mówienie sprawia jej trudnośc, ręce pełne pierdół, brawa na świeżutkich numerach, to parkowanie na jedenaście podejść... żal mi się jej zrobiło. machnąłem tylko ręką i wciągnąłem brzuch.

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                                      200m dalej stoi dzielny patrol naszych nieustraszonych czaków norisów z suszarą, podjeżdżam i kabluję, że baba zepchnęła mnie z drogi, jedzie po trzech pasach gadając przez telefon i zaraz będzie wypadek, żeby ją zatrzymali (nawet nie odłożyła tej jebanej słuchawki), zbieranie się do tego, żeby mi odpowiedzieć trwało tak długo, że... odjechałem
                                      no własnie, no własnie O tym piszę nie raz. Pani jechała z dozwoloną prędkosćią a patrol miał pilnować prędkosci, wiec ich zdaniem wszystko było o.k. :evil:
                                      Po prostu ręce opadają !!!
                                      A później wychodzi jakiś pajac z KGP i pier.... coś o tym jak to policja dba o bezpieczeńsstwo na drogach
                                      A policja dba, o kasę państwa i proędkość i to wszystko. Inne wykroczenia ich nie interesują. A żeby wszystko było w statystykach o.k .to raz na jakiś czas zrobią akcję np. "prawy pas" która trwa 1 dzien od 8 do 15 :haha:
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2822

mani0, takim to się nakleja: http://allegro.pl/karny-kutas-x-50-s...477755245.html
                                        najlepiej jest okleić całe auto
                                        SPOT Poznań:
                                        .....
                                        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• jama89
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1214

Zamieszczone przez Big
                                          A policja dba, o kasę państwa i proędkość i to wszystko. Inne wykroczenia ich nie interesują.
                                          nie tylko, ja wczoraj jadę swoją wymytą, błyszcząca OI, a tu mnie panowie halt na pobocze, przedstawił się i nagle cisza, myśle o co chodzi? a on zaczyna ogladać auto, jakby to było jakieś R8, albo nie wiem co. Chyba nie wierzył, że skoda może się tak prezentować :P . Okazało się, że chciał tylko sprawdzić trzeźwość :szeroki_usmiech
                                          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Iqwan
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 758

jama89, pewnie zazdrościł:P
                                            była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                                            a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez jama89
                                              Zamieszczone przez Big
                                              A policja dba, o kasę państwa i proędkość i to wszystko. Inne wykroczenia ich nie interesują.
                                              nie tylko, ja wczoraj jadę swoją wymytą, błyszcząca OI, a tu mnie panowie halt na pobocze, przedstawił się i nagle cisza, myśle o co chodzi? a on zaczyna ogladać auto, jakby to było jakieś R8, albo nie wiem co. Chyba nie wierzył, że skoda może się tak prezentować :P . Okazało się, że chciał tylko sprawdzić trzeźwość :szeroki_usmiech
                                              zobaczył ocp na klapie i mu rura zmiękła
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Tony065
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2487
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Andja
                                                Zamieszczone przez Tony065
                                                ....gaz w podłodze /V na max/...
                                                i wszystko na temat :|

że niby tylko kierowca autobusu byłby winien jak by doszło do wypadku???
                                                hmmm... tak myślę ile może iść OI z 4 chłopami na pokładzie, bagażnik załadowany na full? sądzę, że moje Vmax było niewiele większe od dozwolonego na autostradzie, więc specjalnie winny nie byłem. facet z autobusu to zawodowy kierowca, więc powinien wykazać się większym "profesjonalizmem".
                                                Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                @ by Tune-up Gdańsk
                                                TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                Antek

Komentarz

• dzis jechalem ostatni raz do zakopca, jezdzilem tam od poniedzialku, zrobilem ok 2000 tys km i akurat dzis w spokojne niedzielne przed poludnie przywalil by we mnie facet w volvo. jak ktos jezdzi to kojarzy luki przed szczytem w Skomielnej gdzie stoja luki, na jednym z zakretow dla mnie lewy dla goscia byl to prawy, nagle widze ze wyjezdza na zewnatrz i prosto na mnie, ucieklem pod sama barierke trabiac, chyba przez klakson facet oprzytomnial i tez odbil w ostatniej chwili. Nie wiem czy sie zagapil na cos czy moze grzebal po aucie, ja jechalem firmowym Masterem wiec pol biedy, ale szkoda bylo by taka przygode miec w nowej pracy.

Komentarz

• Iqwan
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 758

Wczoraj u mnie w rodzinnym miasteczku, wjeżdżałem na plac gdzie stoją garaże, mijając stojącą felicję, która nie miała włączonych świateł, kierunków (a był wieczór) - dosłownie nic, gwałtownie ruszyła na mnie, dobrze, że uciekłem w prawo i było miejsce... no i puściłem parę słów.. okazało się, że to policjant z drogówki od nas z komendy... :/
                                                    była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                                                    a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

Pracuję...