Witam, Octavia 2 , 2009 . Zniżki OC pełne , AC małe , pakiet wysoki np. holowanie nawet w razie awarii na terenie Polski bez limitu, zakwaterowanie , samochód zastępczy do 10 dni i jeszcze inne udogodnienia. Cena 1530zł.
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisTo wiemy, ale trudno tu wypisywać epistoły.
i nie tylko:
czy masz 1 czy więcej samochodów, czy masz inne ubezpieczenia np. mieszkań, itp..... Tego jest bardzo dużo!
Komentarz
-
-
Witam , jak już pisałem j.w . Firma w której miałem ub. wyliczyła mi składkę dość wysoką więc poszukałem innej . Oferta nowej była atrakcyjna wiec szykowałem się do wypowiedzenia i cud : stara firma dzwoni i pyta się jak , co i dlaczego . Mówię , że mam lepszą ofertę no to oni przebijają i dokładają jeszcze coś " gratis ", i skorzystałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce.
Komentarz
-
-
nie wiem jak wy, ale przy starszym wozie, to co rok musze zmieniac firmę przeważnie....bo po roku tak drożeje ubezpieczenie. mam wrażenie, że im nie zależy na trzymaniu klientów. A po drugie....koncernów jest parę, oni mają pod sobie tylko firemki o innych nazwach np. Generali to też Proama....MTU to Ergo Hestia też etc....kiedyś pamiętam miałem sytuację, że zmieniłem na Proamę, bo w Generali wykasowali pewien rodzaj ubezpieczenia i wyszło taniej tam, mimo, ze to ten sam "koncern"..
Nie wiem czym się kierują te directy wszystkie, ale na pewno nie trzymaniem ludzi przy sobie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystems Zobacz wpis
tak samo ochrona szyb jest nieoplacalna. bo jak wymienisz szybe z AC to ochrona dziala tylko w tej ubezpieczani. jak chce sie przejsc do innej (bo jest duzo taniej np) to ma sie normalnie zwyzke 10%
Tak wiec warto o tym pamietać zeby za szybę warta 400zl nie dostać zwyżki na OC sporo większej.
Ja w tym roku zrezygnowałem z ubezpieczenia na szybę bo to zwyczajnie sie nie kalkuluje.
Komentarz
-
-
Obecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Orientujecie się, kto w swoim AC obejmuje naprawą uszkodzenia (na oryginalnych częściach) spowodowane przez zwierzęta (np. kuny)?
Dotychczas miałem Hestię, ale czytam właśnie OWU i chyba coś zmodyfikowali, bo teraz jest tylko mowa o zderzeniach ("nagłe zetknięcie").
A jak wiemy, przegryziona wiązka (odpukać) to kilka tysi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakp Zobacz wpisObecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.
Poza tym w dobie porównywarek ubezpieczeń typu https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-oc znalezienie czegoś korzystniejszego nie powinno stanowić najmniejszego problemu.
Komentarz
-
-
Jestem na etapie porównywania AC i warto zwrócić uwagę czy ubezpieczenie jest typu all-risk.
Np. w PZU ubezpieczenie AC obejmuje wszystkie zdarzenia za wyjątkiem wymienionych w wykluczeniach. Dla porównania AC w Link4 obejmuje tylko zdarzenia wymienione w OWU (czyli jak zdarzy się coś spoza listy, to ubezpieczenie tego nie uwzględnia). Co prawda lista zdarzeń w Linku pewnie zawiera zdecydowaną większość tego co najprawdopodobniej może się wydarzyć. Ale i tak lepiej mieć spokój, że jak zdarzy się coś trochę innego niż napisane w OWU, to jest zabezpieczenie.
Komentarz
-
-
Polisa na kolejny (4 rok) na moją szarą O III - 1451 zł. OC, AC, NNW plus akademia bezpiecznej jazdy i podstawowe assistance - Aviva. Naprawa na częściach ori + udział własny 500 zł i ubezpieczenie dodatkowego wyposażenia 2000 zł. Oczywiście mam tam ubezpieczone jeszcze Citigo żony i mieszkania.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
niestety w 2016 miałem małą kolizję z mojej winy i od razu składki poszły w górę, zapłaciłem za AC+NNW+Assistana (udział własny zniesiony, części oryginalne, sposób likwidacji szkody serwisowy, stała suma ubezpieczeń, szyby, ubezpieczenie utraty zniżki ) - 2099, OC dostałem po poprzednim właścicielu 787 złjmors44
Komentarz
-
Komentarz