W dniu 16.08.2017 r w Gdańsku moja Skoda Octavia II 1.6 Mpi uczestniczyła wkolizji ,w tył mojej Skody uderzył samochód Fiat Dukato . Siła uderzenia spowodowała ,że Skoda uderzyła też przodem w auto znajdujące się przede mną . Szkoda zgłoszona u ubezpieczyciela sprawcy ,czekam na wycenę szkody . Chcę naprawiać w ASO i co mi doradzicie przy odbieraniu auta z naprawy ,na co zwrócić szczególną uwagę . Pozdrawiam
Kolizja i co dalej ....?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez naver Zobacz wpisZrób cesję wierzytelności i napraw samochód tylko na ori częściach. Jeśli ASO nie będzie chciało samo egzekwować należności od ubezpieczyciela tylko będą kazali pokryć szkodę i odzyskiwać to zmień zakład.
Komentarz
-
-
Witam . Troszeczkę to trwało przepychanie z ubezpieczycielem . ASO pośpieszyło się z szkodą i w trakcie zgłaszania przeze mnie szkody zrobili pobieżnie kilka fotek i wysłali do LINK 4 przed wizytą jeszcze rzeczoznawcy . Link 4 oparł się na ekspertyzie warsztatu w tym przypadku ASO . Zapomnieli w ASO ująć w pośpiechu uszkodzeń w tylnej części pojazdu . Walczyłem aby wzięli pod uwagę opinię rzeczoznawcy ,którego i tak sami przysłali na oględziny . Jest decyzja ASO i jedno mnie tylko dziwi skoro zrobiłem cesję na ASO to dlaczego ja musiałem prostować ich blędy .Ale się w końcu udało i 28.08 Skoda odstawiona do naprawy + samochód zastępczy na czas trwania naprawy.
Komentarz
-
-
Ha, finalnie faktura z ASO na spokojnie wyjdzie na 3 razy większą kwotę niż powyżej podana, jak nie lepiej, bo ceny śmieszne są podane za części, a części powinny być nowe.
Do tego dojdzie jeszcze koszt zastępczego auta i jak to się wszystko zamknie w 20k PLN, to będzie dobrze.
Ciesz się, że poduszki Ci nie wystrzeliły, bo byłaby szkoda całkowita.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisHa, finalnie faktura z ASO na spokojnie wyjdzie na 3 razy większą kwotę niż powyżej podana, jak nie lepiej, bo ceny śmieszne są podane za części, a części powinny być nowe.
Do tego dojdzie jeszcze koszt zastępczego auta i jak to się wszystko zamknie w 20k PLN, to będzie dobrze.
Ciesz się, że poduszki Ci nie wystrzeliły, bo byłaby szkoda całkowita.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisno właśnie...co do tych cen na ich wycenie to jakieś żarty....121 zł za maskę silnika? hehe wolne żarty....
poza tym niech dobrze przyjrzą się pod zderzakiem z tyłu, czy Ci podłogi nie przestawił.
Komentarz
-
Komentarz