Czołem. W piątek 7.30 ruszam w trase jak w temacie. Zazwyczaj jeżdżę przez Częstochowę ale tym razem kusi mnie żeby spróbować tędy i przy okazji zobaczyć obwodnicę Radomia (jeśli w ogóle ma to sens przy tej trasie). Jak wygląda obecnie sytuacja na tym odcinku siódemki? Google Maps pokazuje mi sporo remontów, a jak to wygląda w rzeczywistości?
Trasa Warszawa - Kraków przez Radom i Kielce
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Waśka Zobacz wpisCzołem. W piątek 7.30 ruszam w trase jak w temacie. Zazwyczaj jeżdżę przez Częstochowę ale tym razem kusi mnie żeby spróbować tędy i przy okazji zobaczyć obwodnicę Radomia (jeśli w ogóle ma to sens przy tej trasie). Jak wygląda obecnie sytuacja na tym odcinku siódemki? Google Maps pokazuje mi sporo remontów, a jak to wygląda w rzeczywistości?
P.
Wysłane z mojego R1 HD przy użyciu Tapatalka
-
-
Teraz jak omijasz Radom, to sporo zyskasz. Do Chęcin jedziesz cały czas dwupasmówkami - bez małego kawałka za Szydłowcem. Wiadomo, koło Chęcin trochę grzebią, potem od Jędrzejowa do granicy Małopolski "S - ka" no i tradycyjnie, najwolniej (dużo ograniczeń) od Miechowa za Słomniki do Krakowa. Słomniki - Kraków najwięcej czasu marnujesz na "50", "70" itp. Ale teraz jest coraz lepiej. Zawsze z okolic W-wy śmigam "7" i coraz bardziej się cieszę, jak droga się zmienia.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Koło Chęcin już nie grzebią, przynajmniej w głównym ciągu trasy. A więc od nowej obwodnicy Radomia leci się cały czas S-ką, kilka km koło Skarżyska jest jeszcze zwykła drogą. Później od Skarżyska, obwodnicą Kielc i już bez żadnych spowolnień koło Chęcin jedzie się do Brzegów między Kielcami i Jędrzejowem. Cały czas robią odcinek Brzegi - Jędrzejów. Na wysokości Jędrzejowa jest S-ka do granicy woj. świętokrzyskiego. Obecnie kończony odcinek Brzegi - Jędrzejów ma być przejezdny wg zapewnień wykonawcy do końca tego roku. Tak więc jadąc z Warszawy jedyne spowolnienie będzie koło Skarżyska (tam jest obwodnica w budowie) i dopiero wjeżdżając do woj. małopolskiego schodzimy na ziemię i wracamy na zwykłą drogę .Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Nakręcam się, bo jak wjadę w Grójcu, to już koło Skarżyska nie muszę nogi z gazu zdejmować - śmigam, aż do granicy świętokrzyskie/małopolskie. Z roku na rok coraz szybciej jednak. Po przejazdach w poprzednich latach (powrót z Poronina, wyjazd zawsze o tej samej porze - niedziela około 16 00 - 17 00) z 7 - 8 godzin wcześniej, w tym roku (pomimo zakorkowanej zakopianki, objazdu Krakowa przez Balice, bo w mieście wszystko stało i objazdu w Słomnikach ze względu na wypadek) - udało mi się do Karczewa koło Otwocka (z końcówką lokalnymi drogami od Grójca) dojechać w 5,5 h.
Jak małopolskie by ruszyło z S7 - to też by był postęp.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisJak małopolskie by ruszyło z S7 - to też by był postęp.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamB Zobacz wpisJuż ruszyło, budują węzły na "7" którymi S7 będzie omijać Słomniki od zachodniej strony.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
"Liczący prawie 8 km długości fragment drogi ekspresowej S7 między granicą województw mazowieckiego i świętokrzyskiego a Skarżyskiem-Kamienną zostanie udostępniona kierowcom 18 grudnia - poinformowała Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad."
Liczący prawie 8 km długości fragment drogi ekspresowej S7 między granicą województw mazowieckiego i świętokrzyskiego a Skarżyskiem-Kamienną zostanie udostępniona kierowcom 18 grudnia - poinformowała Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad.
Ja jeszcze liczę na oddanie do ferii obwodnicy Góry Kalwarii - na dojeździe do S7 w Grójcu.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Teraz po wjeździe na S7 w Grójcu do granicy.
Małopolski droga mija piorunem
Gorzej w Małopolsce.
Tak samo z powrotem. Byle z Zakopca do granicy województwa. Potem już super.
Zakopianka z tymi niby nowymi odcinkami, to na razie jedna pomyłka. Dojazdy, przejazdy - wszystko w korku i kręcenie.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz