Na A4 Wrocław - Kraków, w moim przypadku jazda na suwak nie zadziałała. Pan laweciarz mnie nie wpuścił przed zwężeniem (był wypadek i lewy zablokowany), jak zacząłem powoli zjeżdżać na prawy to mimo, że zgodnie z zasadami "jazdy na suwak" powinien mi umożliwić wjazd to mnie ominął awaryjnym i tyle.
Jazda "na suwak"
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez macio88 Zobacz wpisNa A4 Wrocław - Kraków, w moim przypadku jazda na suwak nie zadziałała. Pan laweciarz mnie nie wpuścił przed zwężeniem (był wypadek i lewy zablokowany), jak zacząłem powoli zjeżdżać na prawy to mimo, że zgodnie z zasadami "jazdy na suwak" powinien mi umożliwić wjazd to mnie ominął awaryjnym i tyle.
Na drodze z dwoma pasami ruchu w tym samym kierunku jazda na suwak nie obowiązuje, jeśli tylko jeden z nich jest zakorkowany. Stojąc w rzędzie samochodów, chcąc wyjechać z zatoru na drugi pas, musisz ustąpić pierwszeństwa samochodom jadącym pasem obok.
To nadrzędna zasada dotycząca wszystkich sytuacji, bez względu na liczbę pasów i organizację ruchu. Zasada jazdy na suwak obowiązuje tylko i wyłącznie w korkach i to wtedy, kiedy WSZYSTKIE pasy są zakorkowane.Ostatnio edytowany przez paryzanin; 38865.
Komentarz
-
Komentarz