pytanje o AC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czerad2
    Drive
    • 2011
    • 45

pytanje o AC

Pompa ABS z ASR do wszystkich aut generacji Golf V / Octavia II przedlift / A3 / Leon / Touran itp. Wszystkie roczniki.

Numer sterownika 1K0 907 379 P

Pompa w 100% sprawna, cały czas poprawnie działała w aucie przed wymianą na Mk60EC1.

99zł + wysyłka kurierem 20zł
    czerad2
  • xtremesystems
    RS
    • 2010
    • 2254
    • Hyundai

pytanje o AC

mialem drobną stluczke z mojej winy. szkods mi teraz czasu na naprawę z ac. czy moge zgłosić te stluczke za jakis czasu . bo szkody niewielkie. czy jesli bym chcial na wiosne zglosic to musiabym zciemnic ze wtedy rozwalilem auto?.

czy moze lepiej wziąć kase i czekac jak będzie okazja z czyjegoś oc?
    szkoda to lekko pekniety zderzak i to pod ramką tablicy, więc nie widać

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

Zamieszczone przez xtremesystems
      czy moge zgłosić te stluczke za jakis czasu
      musisz poczytać swoje OWU- przeważnie jest 14 dni na zgłoszenie szkody

czy moze lepiej wziąć kase i czekac jak będzie okazja z czyjegoś oc?
      jak weźmiesz kasę za AC to nie masz obowiązku naprawiać, jednak potem przy kontynuacji ubezpieczenia robią Ci fotki że elementy są nie naprawione

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

to jeszcze jedna wątpliwość.
        jak robie auto bezgotowkowo to rzeczoznawca z owu wycenia mi szkode (przeważnie zaniżajac) , aso naprawia i wysyla im fakturę i robią korektę.

domyślam się ze tak samo mogę zrobić przy rozliczeniu gotowkowym.
        tj. robi rzeczoznawca wycenę (zanizona), daja mi kasę, oddaje do warsztatu i po naprawie jesli dali za mało to wysyłam fakturę i jesy korekta.

a czy moge po wycenie przed naprawą wysłać jakas fakture proforma np z ASO żeby zrobili mi korektę wyceny.? uznają cos takiego? bo nie chce takiej sytuacji ze wycenia mi na 1000 zł a ja zamiesiac czy dwa zapłacę 3000tys, a sprawa będzie juz zamknięta

Komentarz

• zajas
          Rider
          • 2009
          • 631

jak robie auto bezgotowkowo to rzeczoznawca z owu wycenia mi szkode (przeważnie zaniżajac) , aso naprawia i wysyla im fakturę i robią korektę.
          gdyż firmy ubezpieczeniowe nie chcą się spierać z ASO na temat kosztów części i materiałów, pozatym ASO na takie coś mają swoje "papugi"

domyślam się ze tak samo mogę zrobić przy rozliczeniu gotowkowym.
          no jeszcze nie znam takiego komu się udało, zakładając że nie naprawiasz auta

bo nie chce takiej sytuacji ze wycenia mi na 1000 zł a ja zamiesiac czy dwa zapłacę 3000tys, a sprawa będzie juz zamknięta
          więc może nie kombinuj i załatw tą sprawę odrazu

Komentarz

Pracuję...