Nowe prawko TESTY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

Jark7, miałem taki sam wynik jak Ty 67/74 wynik negatywny :P

филип
    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Wojtas_Poznań
      RS
      • 2010
      • 2822

Zamieszczone przez ahmed799
      wynik negatywny
      bo to dlatego że nic wypite nie miałeś :lol: :diabelski_usmiech
      SPOT Poznań:
      .....
      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Zamieszczone przez niedziela67
        Jednym słowem tym co już mają PJ mogą zabierać i nie muszą bać się o ponowne zdanie.Przy starych zasadach było by kiepsko.Gorzej mają świerzaki.
        Zbyt duzo piratów drogowych traciło uprawnienia i nie wracali szybko do ruchu drogowego więc państwo traciło wpływy, teraz wygląda ze testy są przygotowane dla majacych doświadczenie za kółkiem, a niektóre pytania mozna zrobić droga eliminacji ,kolesie mogą grzać i płacić, bo co to za poziom trudności :|

Komentarz

• arturas03
          L&K
          • 2009
          • 1298
          • Toyota
          • AGN 1.8 20V 125 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

68/74
          Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
          Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• RafalekM
            Rider
            • 2009
            • 362

bishop, nie zapominaj jednak, że do przejścia jest jeszcze jazda, a z tym bywa różnie. Zdany egzamin wcale nie oznacza tego, że potrafisz jako tako jeździć... Np: nie spojrzałeś przez tylną szybę podczas tzw "łuczku" - zadanie do powtórki etc.

Komentarz

• dominik9420
              L&K
              • 2012
              • 1136

Zamieszczone przez piotrek_os
              inaczej go robisz w domu przed kompem, a inaczej jak ktos siądzie w WORD - wiec punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
              Si, na starych testach w domu nie robiłem żadnego błędu. A na egzaminie państwowym robiąc 2 kat. zrobiłem 1 błąd. Stres, emocje itp.
              Jark7,
              Z tego co kojarzę, to była tam odp. poj. sam, ciągników rolniczych i wszystkich pojazdów.
              Idąc drogą eliminacji, a na tym ewidentnie widać samochód ciężarowy, więc na starcie możemy odrzucić pojazdy samochodowe( mają swój znak)
              Znak B-5 dotyczy:
              samochody ciężarowe pow 3,5T
              ciągniki rolnicze
              ciągniki samochodowe
              pojazdy wolnobieżne
              Zauważ, że pojazd ciężarowy może być taki, który nie przekracza 3,5T

Swoją drogą rozłożyły mnie odpowiedzi do pytania z tymi czerwonymi walizkami :haha:
              Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
              Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
              Pozdrawiam i Szerokości!
              Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
              http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Jark7
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2008
                • 777

Zamieszczone przez dominik9420
                Znak B-5 dotyczy:
                samochody ciężarowe pow 3,5T
                ciągniki rolnicze
                ciągniki samochodowe
                pojazdy wolnobieżne
                No tak, się pewne rzeczy zapomniało, ale tak to jest jak się robiło prawo jazdy 30 i parę lat do tyłu.
                Chyba trzeba będzie pewne rzeczy odświeżyć
                Dzięki i pozdrawiam
                Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                Jark7
                było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• conan
                  Rider
                  • 2011
                  • 546

A czy to z tym hamowaniem ma sens ? Czy nie jest tak że przy takim hamowaniu silnik gaśnie i przestaje działać wspomaganie i abs nie mówiąc o wspomaganiu kierownicy ? :|
                  Moja skodzinka o2
                  Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• dominik9420
                    L&K
                    • 2012
                    • 1136

Jark7,
                    Ja teraz jestem też na bieżąco, ale swoją drogą jestem ciekaw jak moja znajomość przepisów będzie wyglądała za parę lat

[ Dodano: Czw 24 Sty, 13 23:22 ]
                    conan, Patrząc nawet na możliwości, to takie coś ma sens, bo masz MBA i HBA, czyli wspomaganie hamowania, a żeby to się udało, to komputer musi przetworzyć szybką reakcję przeniesienie nogi z pedału przyśpieszenie na pedał hamulca.
                    A pozatym w hamowaniu awaryjnym liczą sie ułamki sekund, więc zanim wciśniesz sprzęgło, to już miną ułamki, które niepotrzebie tracisz, bo sprzęgło możesz wcisnąć później.
                    Pozdrawiam i Szerokości!
                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• dato
                      L&K
                      • 2012
                      • 1431

Re: Nowe prawko TESTY

Zamieszczone przez bishop
                      Sprawdź się , czy musisz oddać kwity?
                      http://www.ekursy.prawojazdy.com.pl/...l#idCourse=148
                      60/74 - poległem :lol: :lol: :lol:
                      Za jedną odpowiedź się wstydzę

Komentarz

• kult0035
                        Rider
                        • 2011
                        • 265
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

74/74

8)

no jeśli takie są rzeczywiście pytania na prawdziwym egzaminie...to biorąc pod uwagę ile osób nie zdaje aż strach na drogi wyjeżdżać....

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Mi jedna odpowiedz sie nie zaznaczyla, a to pytanie z droznikiem bylo glupie. Bo ja to zrozumialem, ze tam siedzi droznik, szlaban jest zamkniety z automatu i jak podjezdza auto to podnosi szlaban gdy droga wolna.

No i to pytanie z neurologii - po co?? A ta lampka wody, a jak w aucie nie ma wskaznika jak w Polonezie tylko jest niebieska i czerwona dioda - ucza idiotyzmu. No i ostatnia odpowiedz tez byla dobra, bo mozna wlaczyc ogrzewanie otworzyc okna i sprawdzic i czy temperatura silnika spadnie :diabelski_usmiech

A i zapomnialem ze u nas poza terenem zabudowanym osobowka mozna az 90, a nie 70 :lol: Wiec sumarycznie to te pytanie byly zle, a to ostatnie bylo za 3 punkty wiec mocno oceniane.

Z hamowaniem jest źle sformułowane pytanie. Tam miała być wzmianka o wciśnieciu sprzęgła w ostatniej fazie hamowania - tak kojarzę było kiedyś w testach.

Pytanie z traktorkiem tez ciekawe.

Ciekaw jestem jak ukladany jest realnie zestaw. Mozna trafic na wiecej niz 2-3 pytania medyczne, albo 5 o takie kontrolki.

No i najlepszy tekst, ze baza bedzie niejawna. Przez kilka miesiecy, potem metoda przekazu te pytania pojawia sie w obiegu
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• conan
                            Rider
                            • 2011
                            • 546

Z hamowaniem jest źle sformułowane pytanie. Tam miała być wzmianka o wciśnieciu sprzęgła w ostatniej fazie hamowania - tak kojarzę było kiedyś w testach.
                            No dokładnie jak kolega pisze, nawet w "tvn turbo" było jak się doktor tłok :szeroki_usmiech wypowiadał.
                            Co z tego że się ułamki sekund liczą skoro autem gdzie jest abs przy wyłączonym silniku się dłużej hamuje ?
                            Moja skodzinka o2
                            Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                              Z hamowaniem jest źle sformułowane pytanie
                              i pewnie bedzie takich pytań od pierona. A tu mędrcy się dziwia jak można tych testów nie zdać.
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• DGW
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 2330

O dziwo nikt nie wspomina o włączaniu kierunkowskazów na rondzie czyżby każdy wiedział że kierunkowskaz włączamy tylko i wyłącznie wtedy kiedy zjeżdżamy z ronda (droga jednopasmowa, rondo bez sygnalizacji świetlnej) a włączamy przed rondem kiedy mamy ruch kierowany. Jakoś na mieście tego nie widać

Drogę hamowania z 50km/h muszę sprawdzić osobiście na swoim pojeździe bo coś mi tu nie pasuje. Ze 100km/h podawana obecnie droga hamowania nowych aut to ok. 40m. Wszędzie trąbią że wraz ze wzrostem prędkości droga hamowania wydłuża się "do kwadratu"więc jeśli tu poprana odp. jest 20-30m to ile będzie wynosić droga hamowania ze 100km/h według autora pytania :?: :?: :?: :evil:

Kiedyś za czasów syrenek, maluchów, fiatów 125p i polonezów było pytanie gdzie się sprawdza poziom płynu chłodniczego? Odpowiedź poprana: w zbiorniczku wyrównawczym... Więcej nie muszę chyba pisać :szeroki_usmiech

Od zawsze były bzdury w pytaniach na prawko, ten test to potwierdza
                                NFPNorth-West
                                2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                WARSZTAT www.dsize.pl
                                ->
                                CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• hubert78
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1576

74/74
                                  Fakt że przy pytaniu z dróżnikiem zastanowiłem 3 razy po przeczytaniu wcześniejszych postów , prawdopodobnie bez tego zaznaczyłbym źle
                                  Poza tym miałem łatwiej bo wszystkie filmy były nagrywane w Szczecinie i okolicach. :szeroki_usmiech

Nie rozumiem również zasadności pytania z niedotlenieniem po ustaniu krążenia , po co mi to wiedzieć ? Reanimujemy do przyjazdu karetki/lekarza i tyle po co się zastanawiać .

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.

Tak jak mowie, moim zdaniem wiekszosc testow bedzie jawna bez filmow w ciagu kilku miesiecy. Co smieszniejsze gdzies czytalem, ze sa dwie bazy na ktore WORD moze sie zdecydowac.
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• ahmed799
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6871
                                      • Ford

Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.
                                      Maicroft, Z tymi kierunkami jest tak do dziś, skręcasz na rondzie w lewo wrzucasz lewy kierunek, zjeżdżasz wrzucasz prawy. Jestem tego 100% pewien bo w listopadzie miałem egzamin na kat A i właśnie m.in. na egzamie praktycznym było sygnalizowanie manewru na skrzyżowaniu

филип
                                      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Tego nie bylem pewien czy to jest dalej, bo juz kilkukrotnie ktos sie dziwil, ze auto stoi przed rondem i ma wrzucony lewy kierunkowskaz.

To tak jak z zielona strzalka i nakazem zatrzymania przy strzalce, a nie na linii przy samym skrzyzowaniu
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• dominik9420
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1136

ahmed799, No co Ty gadasz....
                                          Nie wiem, kto Cie uczył na kat. A , ale w obecnej chwili włączony lewy kierunkowskaz na rondzie jest traktowany jako błąd.
                                          Jeżeli skręcasz w lewo, lub zawracasz, to musisz zmienić pas na lewy i przy zmianie pasa włączasz kierunkowskaz, a jak ktoś zapomni i cały czas mu kierunkowskaz działa, no to tylko zapominalstwo.
                                          Swoją drogą, uważam, że starsza zasada poruszania się na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym, była lepsza, z tego względu, że osoba znajdująca się na rondzie daje ewidentny znak, że dalej zamierza tym pasem jechać, bo wrzucając kierunkowskaz dopiero przy zjeździe niektórzy są tak szybcy, że sygnalizują dopiero w połowie manewru.
                                          conan, dokładnie, wielu "szpeców jazdy" uważa, że samochodem z abs-em dłużej się hamuje niż pojazdem bez abs-u.
                                          No ale dobra, załóżmy, że nie uda Ci się wcisnąć sprzęgła i silnik zgaśnie, przy prędkości obrotowej 700obr/ min to na 4 biegu prędkość pojazdu może wynosić +/-29 km/h {Biorąc pod uwagę przełożenie na 4 biegu (0.969)}
                                          Ale i tak jestem zdania, że autorzy nie brali tego pod uwagę

Zamieszczone przez Maicroft
                                          No i ostatnia odpowiedz tez byla dobra, bo mozna wlaczyc ogrzewanie otworzyc okna i sprawdzic i czy temperatura silnika spadnie :diabelski_usmiech
                                          No i tak się powinno robić w takim wypadku, bo zatrzymując auto zatrzymujemy również pompę wody i robimy jeszcze gorzej niż było.
                                          Dla zwykłego kowalskiego te pytania mają sens, ale dla ludzi interesujących się tym, jest możliwe znalezienie teorii aby podważyć ich twierdzenie. :diabelski_usmiech
                                          Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• hubert78
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1576

Jark7, miałem taki sam wynik jak Ty 67/74 wynik negatywny :P
                                            [ Dodano: Pią 25 Sty, 13 15:12 ]
                                            Maicroft, Z tymi kierunkami jest tak do dziś, skręcasz na rondzie w lewo wrzucasz lewy kierunek, zjeżdżasz wrzucasz prawy. Jestem tego 100% pewien bo w listopadzie miałem egzamin na kat A i właśnie m.in. na egzamie praktycznym było sygnalizowanie manewru na skrzyżowaniu
                                            To już wiesz dlaczego oblałeś test :szeroki_usmiech

Komentarz

• adi747
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1138

Zamieszczone przez Puchacz
                                              Dwa błędy w części podstawowej
                                              to o dwa za dużo, bo juz xx lat jezdzisz - sam tez tyle zrobiłem. A przejechałem się np na głupim pytaniu o przejsciu dla pieszych, bo tez był pokazany znak przejscia na początku filmu
                                              Zamieszczone przez Puchacz
                                              że naprawdę tylko ktoś wyjątkowo "uzdolniony" może go teraz nie zdać
                                              inaczej go robisz w domu przed kompem, a inaczej jak ktos siądzie w WORD - wiec punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.

Jak na C bedą pytania typu : reczne wprowadzanie dyszla przyczepy w zaczep na samochodzie ciężarowym jest:
                                              a) zabronione
                                              b) niewskazane
                                              c) dozwolone
                                              Tak było w starych testach - dodam, ze odp prawidłowa to "b"
                                              w starym kodeksie na prawo jazdy C lub C+E przepisy były z dupy wzięte i nie miały nic wspólnego z współczesnymi ciągnikami i naczepami i wiedząc swoje i znając prawde musiałeś chujowe odpowiedzi zaznaczać CHORE
                                              http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                              była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                              2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                              JEST
                                              megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                              octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

adi747, dokładnie!
                                                Zamieszczone przez adi747
                                                wiedząc swoje i znając prawde musiałeś chujowe odpowiedzi zaznaczać CHORE
                                                dokładnie! I teraz choć ktos bedzie bardzo dobrze jezdził to testy moze oblać! Nie obleje np na krzyżówkach, bo tu wie jak jechać....ale obleje na głupim pytaniu np w/w
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bishop
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1430

Puchacz napisał/a:
                                                  że naprawdę tylko ktoś wyjątkowo "uzdolniony" może go teraz nie zdać
                                                  Dlatego trzeba sobie założyć że wynik bezbłędny w domciu przed ekranem /lub min 1 bląd/ dał by nam sznase na zdanie za sali na prawdziwym egzaminie.

Inna sprawa że ten przykładowy test może komuś szczęśliwie przypasować, i tak pewnie jest, było w wielu przypadkach, ... trzeba poznać resztę zestawów :twisted:

i nie ma co przygniatać sobie moszny ,że komuś poszło gładziutko, a innemu nie.

Komentarz

• dominik9420
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1136

Zamieszczone przez adi747
                                                    lub C+E przepisy były z dupy
                                                    Na C+E nie było testów... Swoją drogą ciekawe jak jest teraz :?:
                                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...