Jark7, miałem taki sam wynik jak Ty 67/74 wynik negatywny :P
Nowe prawko TESTY
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez niedziela67Jednym słowem tym co już mają PJ mogą zabierać i nie muszą bać się o ponowne zdanie.Przy starych zasadach było by kiepsko.Gorzej mają świerzaki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osinaczej go robisz w domu przed kompem, a inaczej jak ktos siądzie w WORD - wiec punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Jark7,
Z tego co kojarzę, to była tam odp. poj. sam, ciągników rolniczych i wszystkich pojazdów.
Idąc drogą eliminacji, a na tym ewidentnie widać samochód ciężarowy, więc na starcie możemy odrzucić pojazdy samochodowe( mają swój znak)
Znak B-5 dotyczy:
samochody ciężarowe pow 3,5T
ciągniki rolnicze
ciągniki samochodowe
pojazdy wolnobieżne
Zauważ, że pojazd ciężarowy może być taki, który nie przekracza 3,5T
Swoją drogą rozłożyły mnie odpowiedzi do pytania z tymi czerwonymi walizkami :haha:Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dominik9420Znak B-5 dotyczy:
samochody ciężarowe pow 3,5T
ciągniki rolnicze
ciągniki samochodowe
pojazdy wolnobieżne
Chyba trzeba będzie pewne rzeczy odświeżyć
Dzięki i pozdrawiam
Komentarz
-
-
Jark7,
Ja teraz jestem też na bieżąco, ale swoją drogą jestem ciekaw jak moja znajomość przepisów będzie wyglądała za parę lat
[ Dodano: Czw 24 Sty, 13 23:22 ]
conan, Patrząc nawet na możliwości, to takie coś ma sens, bo masz MBA i HBA, czyli wspomaganie hamowania, a żeby to się udało, to komputer musi przetworzyć szybką reakcję przeniesienie nogi z pedału przyśpieszenie na pedał hamulca.
A pozatym w hamowaniu awaryjnym liczą sie ułamki sekund, więc zanim wciśniesz sprzęgło, to już miną ułamki, które niepotrzebie tracisz, bo sprzęgło możesz wcisnąć później.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
Komentarz
-
-
Mi jedna odpowiedz sie nie zaznaczyla, a to pytanie z droznikiem bylo glupie. Bo ja to zrozumialem, ze tam siedzi droznik, szlaban jest zamkniety z automatu i jak podjezdza auto to podnosi szlaban gdy droga wolna.
No i to pytanie z neurologii - po co?? A ta lampka wody, a jak w aucie nie ma wskaznika jak w Polonezie tylko jest niebieska i czerwona dioda - ucza idiotyzmu. No i ostatnia odpowiedz tez byla dobra, bo mozna wlaczyc ogrzewanie otworzyc okna i sprawdzic i czy temperatura silnika spadnie :diabelski_usmiech
A i zapomnialem ze u nas poza terenem zabudowanym osobowka mozna az 90, a nie 70 :lol: Wiec sumarycznie to te pytanie byly zle, a to ostatnie bylo za 3 punkty wiec mocno oceniane.
Z hamowaniem jest źle sformułowane pytanie. Tam miała być wzmianka o wciśnieciu sprzęgła w ostatniej fazie hamowania - tak kojarzę było kiedyś w testach.
Pytanie z traktorkiem tez ciekawe.
Ciekaw jestem jak ukladany jest realnie zestaw. Mozna trafic na wiecej niz 2-3 pytania medyczne, albo 5 o takie kontrolki.
No i najlepszy tekst, ze baza bedzie niejawna. Przez kilka miesiecy, potem metoda przekazu te pytania pojawia sie w obiegu
Komentarz
-
-
Z hamowaniem jest źle sformułowane pytanie. Tam miała być wzmianka o wciśnieciu sprzęgła w ostatniej fazie hamowania - tak kojarzę było kiedyś w testach.
Co z tego że się ułamki sekund liczą skoro autem gdzie jest abs przy wyłączonym silniku się dłużej hamuje ?
Komentarz
-
-
O dziwo nikt nie wspomina o włączaniu kierunkowskazów na rondzie czyżby każdy wiedział że kierunkowskaz włączamy tylko i wyłącznie wtedy kiedy zjeżdżamy z ronda (droga jednopasmowa, rondo bez sygnalizacji świetlnej) a włączamy przed rondem kiedy mamy ruch kierowany. Jakoś na mieście tego nie widać
Drogę hamowania z 50km/h muszę sprawdzić osobiście na swoim pojeździe bo coś mi tu nie pasuje. Ze 100km/h podawana obecnie droga hamowania nowych aut to ok. 40m. Wszędzie trąbią że wraz ze wzrostem prędkości droga hamowania wydłuża się "do kwadratu"więc jeśli tu poprana odp. jest 20-30m to ile będzie wynosić droga hamowania ze 100km/h według autora pytania :?: :?: :?: :evil:
Kiedyś za czasów syrenek, maluchów, fiatów 125p i polonezów było pytanie gdzie się sprawdza poziom płynu chłodniczego? Odpowiedź poprana: w zbiorniczku wyrównawczym... Więcej nie muszę chyba pisać :szeroki_usmiech
Od zawsze były bzdury w pytaniach na prawko, ten test to potwierdzaNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
74/74
Fakt że przy pytaniu z dróżnikiem zastanowiłem 3 razy po przeczytaniu wcześniejszych postów , prawdopodobnie bez tego zaznaczyłbym źle
Poza tym miałem łatwiej bo wszystkie filmy były nagrywane w Szczecinie i okolicach. :szeroki_usmiech
Nie rozumiem również zasadności pytania z niedotlenieniem po ustaniu krążenia , po co mi to wiedzieć ? Reanimujemy do przyjazdu karetki/lekarza i tyle po co się zastanawiać .
Komentarz
-
-
Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.
Tak jak mowie, moim zdaniem wiekszosc testow bedzie jawna bez filmow w ciagu kilku miesiecy. Co smieszniejsze gdzies czytalem, ze sa dwie bazy na ktore WORD moze sie zdecydowac.
Komentarz
-
-
Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.
Komentarz
-
-
ahmed799, No co Ty gadasz....
Nie wiem, kto Cie uczył na kat. A , ale w obecnej chwili włączony lewy kierunkowskaz na rondzie jest traktowany jako błąd.
Jeżeli skręcasz w lewo, lub zawracasz, to musisz zmienić pas na lewy i przy zmianie pasa włączasz kierunkowskaz, a jak ktoś zapomni i cały czas mu kierunkowskaz działa, no to tylko zapominalstwo.
Swoją drogą, uważam, że starsza zasada poruszania się na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym, była lepsza, z tego względu, że osoba znajdująca się na rondzie daje ewidentny znak, że dalej zamierza tym pasem jechać, bo wrzucając kierunkowskaz dopiero przy zjeździe niektórzy są tak szybcy, że sygnalizują dopiero w połowie manewru.
conan, dokładnie, wielu "szpeców jazdy" uważa, że samochodem z abs-em dłużej się hamuje niż pojazdem bez abs-u.
No ale dobra, załóżmy, że nie uda Ci się wcisnąć sprzęgła i silnik zgaśnie, przy prędkości obrotowej 700obr/ min to na 4 biegu prędkość pojazdu może wynosić +/-29 km/h {Biorąc pod uwagę przełożenie na 4 biegu (0.969)}
Ale i tak jestem zdania, że autorzy nie brali tego pod uwagę
Zamieszczone przez MaicroftNo i ostatnia odpowiedz tez byla dobra, bo mozna wlaczyc ogrzewanie otworzyc okna i sprawdzic i czy temperatura silnika spadnie :diabelski_usmiech
Dla zwykłego kowalskiego te pytania mają sens, ale dla ludzi interesujących się tym, jest możliwe znalezienie teorii aby podważyć ich twierdzenie. :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Jark7, miałem taki sam wynik jak Ty 67/74 wynik negatywny :P
Zamieszczone przez ahmed799Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez PuchaczDwa błędy w części podstawowej
Zamieszczone przez Puchaczże naprawdę tylko ktoś wyjątkowo "uzdolniony" może go teraz nie zdać
Jak na C bedą pytania typu : reczne wprowadzanie dyszla przyczepy w zaczep na samochodzie ciężarowym jest:
a) zabronione
b) niewskazane
c) dozwolone
Tak było w starych testach - dodam, ze odp prawidłowa to "b"http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osPuchacz napisał/a:
że naprawdę tylko ktoś wyjątkowo "uzdolniony" może go teraz nie zdać
inaczej go robisz w domu przed kompem, a inaczej jak ktos siądzie w WORD - wiec punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Inna sprawa że ten przykładowy test może komuś szczęśliwie przypasować, i tak pewnie jest, było w wielu przypadkach, ... trzeba poznać resztę zestawów :twisted:
i nie ma co przygniatać sobie moszny ,że komuś poszło gładziutko, a innemu nie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adi747lub C+E przepisy były z dupySwoją drogą ciekawe jak jest teraz :?:
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
Komentarz