Nowe prawko TESTY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi747
    L&K
    • 2008
    • 1138

Zamieszczone przez piotrek_os
    adi747, dokładnie!
    Zamieszczone przez adi747
    wiedząc swoje i znając prawde musiałeś chujowe odpowiedzi zaznaczać CHORE
    dokładnie! I teraz choć ktos bedzie bardzo dobrze jezdził to testy moze oblać! Nie obleje np na krzyżówkach, bo tu wie jak jechać....ale obleje na głupim pytaniu np w/w
    ja teraz jak dorwe troche kasy to ide dorobić naczepy bo jeszcze 2 miechy mam ważne testy tak żebym samą jazde zdawał bo jak przyjdzie mi znowu uczyć sie zle żeby zdać a potem wracać do normalności to mnie trafi

[ Dodano: Pią 25 Sty, 13 16:48 ]
    są testy na C+E jak nie robiesz po C odrazu E i minie Ci pół roku przez które są ważne to potem na E musisz od nowa zdawać testy z tym że są takie same jak na C ale musisz zdać
    te nowe poszły 69/74 pozytywny ale długo sie ładują
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
    JEST
    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

adi747, nie ma testow na E (jak robisz B+E i C+E)
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• adi747
        L&K
        • 2008
        • 1138

owszem wiem :diabelski_usmiech ale ja mam zdane C naprzykład i testy które zdałem na C są ważne na pół roku jak minie pół roku i nie zapisze sie na E to idąc na egzamin państwowy musze zdać egzamin na C ponownie a potem praktyczny pytałem w MORD :diabelski_usmiech
        JEST
        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez adi747
          owszem wiem :diabelski_usmiech ale ja mam zdane C naprzykład i testy które zdałem na C są ważne na pół roku jak minie pół roku i nie zapisze sie na E to idąc na egzamin państwowy musze zdać egzamin na C ponownie a potem praktyczny pytałem w MORD :diabelski_usmiech
          bo juz myślalem, ze masz C zdany tj praktyczny. Bo nawet jakbys C robił w 1945 roku to testów na E juz bys nie miał :diabelski_usmiech

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

Zamieszczone przez ahmed799
            Cytat:

Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.

Maicroft, Z tymi kierunkami jest tak do dziś, skręcasz na rondzie w lewo wrzucasz lewy kierunek, zjeżdżasz wrzucasz prawy. Jestem tego 100% pewien bo w listopadzie miałem egzamin na kat A i właśnie m.in. na egzamie praktycznym było sygnalizowanie manewru na skrzyżowaniu
            16 lat temu tak nie było i teraz też tak nie jest. Jakiś czas temu któryś z kolegów wklejał jak dokładnie brzmi ten przepis. Niestety dzięki "nauczycielom" L, mamy teraz taki pierdzielnik na rondach. Jeśli każdy by się stosował do przepisu to nie byłoby później nieporozumień.
            Na rondzie gdzie droga jest jedno jezdniowa i nie ma sygnalizacji świetlnej, gdy skręcamy w lewo NIGDY NIE WŁĄCZAMY LEWEGO KIERUNKOWSKAZU :!:

Dobra więcej nie będę krzyczał bo zaraz wojnę rozpętam ale ciężko się jeździ po tych rondach. :wink:
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

Zamieszczone przez DGW
              Cytat:

Za moich czasow przy zamiarze "lewoskretu" (jak to inaczej nazwac, wiecej niz 180') na rondzie wrzucalo sie lewy, a potem przy zjezdzie prawy. Z tym prawym przy zjezdzie to dla mnie od zawsze jest oczywistosc.

Maicroft, Z tymi kierunkami jest tak do dziś, skręcasz na rondzie w lewo wrzucasz lewy kierunek, zjeżdżasz wrzucasz prawy. Jestem tego 100% pewien bo w listopadzie miałem egzamin na kat A i właśnie m.in. na egzamie praktycznym było sygnalizowanie manewru na skrzyżowaniu
              16 lat temu tak nie było i teraz też tak nie jest. Jakiś czas temu któryś z kolegów wklejał jak dokładnie brzmi ten przepis. Niestety dzięki "nauczycielom" L, mamy teraz taki pierdzielnik na rondach. Jeśli każdy by się stosował do przepisu to nie byłoby później nieporozumień.
              Na rondzie gdzie droga jest jedno jezdniowa i nie ma sygnalizacji świetlnej, gdy skręcamy w lewo NIGDY NIE WŁĄCZAMY LEWEGO KIERUNKOWSKAZU :!:

Dobra więcej nie będę krzyczał bo zaraz wojnę rozpętam ale ciężko się jeździ po tych rondach. :wink:
              Ale z drugiej strony jak widzisz kogoś na rondzie z lewym kierunkiem "TO WIEZD ŻE COŚ SIĘ DZIEJĘ"
              5 lat zajęło mi wpojenie mojemu ojcu (kierowcą wyścigowym Tato nie jest ale dobrze pomyka a czasami nawet zapie....la ), i przyznał mi rację że faktycznie lewy kierunek na rondzie "TO ZŁO"

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

Zamieszczone przez hubert78
                Zamieszczone przez DGW
                Cytat:

Ale z drugiej strony jak widzisz kogoś na rondzie z lewym kierunkiem "TO WIEZD ŻE COŚ SIĘ DZIEJĘ"
                5 lat zajęło mi wpojenie mojemu ojcu (kierowcą wyścigowym Tato nie jest ale dobrze pomyka a czasami nawet zapie....la ), i przyznał mi rację że faktycznie lewy kierunek na rondzie "TO ZŁO"
                Słuchajcie to nie chodzi tu o instruktora jazdy tylko o egzaminatora. Kumpel zdawał egzam na kat A dwa dni wcześniej niż ja. Zwrócił właśnie na to uwagę żebym nie popełnił błędu, on właśnie nie włączył kierunku w lewo na zawracaniu na rondzie i miał błąd, złe sygnalizowanie manewru. Także jedni swoje a drudzy swoje i kto ma racje??

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Ficu
                  Rider
                  • 2010
                  • 395

ahmed799, mnie uczono, że zmieniając pas na rondzie się włącza kierunek, i zjeżdżając z niego
                  Auto-shop4x4
                  Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Apeluje nie wracajmy już do tematu "rondo i kierunkowskazy" bo znowu warny dostanę

Komentarz

• adi747
                      L&K
                      • 2008
                      • 1138

pierwsze słysze że sie lewy kierunek włącza wjeżdza sie na rondo bez niczego a wyjeżdza z prawym i po temacie :diabelski_usmiech w lewo to sobie można w angli wrzucać kierunek
                      JEST
                      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Z innej beczki, dzisiaj miałem okazję podyskutować ze znajomymi na temat ograniczenia prędkości w mieście, jest powiedzmy ograniczeniedo 70km/h w terenie zabudowanym, zblizamy sie do przejścia dla pieszych i jest dalej 70 czy już 50? Pytam bo zawsze wydawało mi się że jest 70 ale dzisiaj dwóch moich znajomych twierdziło że jest 50 mimo że jest ograniczenie do 70 :!:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• RafalekM
                          Rider
                          • 2009
                          • 362

piramida, ale na jakiej podstawie? Jeśli nie ma znaku ograniczającego prędkość do 50 km/h to jesteś obowiązany zachować szczególną ostrożność i być przygotowanym do zatrzymania pojazdu, nic mniej, nic więcej. No chyba, że coś zmieniło się przez rok, od kiedy pomykam...

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

RafalekM, cały czas tak jeżdżę ale dzisiaj dało mi to do myslenia stąd moje pytanie bo jak tutaj przegadać dwóch gości co "mają" rację :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adi747
                              L&K
                              • 2008
                              • 1138

ostatnio pokonywałem długą trase i ograniczenie było do 70 przed każdym przejściem dla pieszych było 50 na znaku a zaraz po tym fotoradar :diabelski_usmiech
                              JEST
                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• endryu
                                RS
                                • 2006
                                • 3777
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez RafalekM
                                Jeśli nie ma znaku ograniczającego prędkość do 50 km/h to jesteś obowiązany zachować szczególną ostrożność i być przygotowanym do zatrzymania pojazdu
                                W każdej sytuacji, niezależnie od prędkości należy zachować w tym miejscu szczególną ostrożność.
                                Zamieszczone przez piramida
                                stąd moje pytanie bo jak tutaj przegadać dwóch gości co "mają" rację
                                przed i za przejściem dla pieszych w opisanym przypadku jest 70 km/h.
                                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                =================================================

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

endryu, więc po temacie :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://biznes.onet.pl/dyrektor-word-...,1,prasa-detal i Dyro Wordu poległ :diabelski_usmiech Tak troszku niezbyt ładnie to wypadło....

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Na D zdal, a B nie kazdy musi miec :diabelski_usmiech
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://motoryzacja.interia.pl/prawo_...-tajne,1940278 Pytania o szerokość tablicy rejestracyjnej, wysokość dźwigni zmiany biegów - to pytania.....które chyba już "dobiły" tajność tych głupkowatych testów....

Komentarz

• hosee87
                                          Drive
                                          • 2012
                                          • 49

Moja szwagierka miała właśnie to pytanie o szerokość tablicy. Mnie pytała potem czy wiem... Kpina, ale w tym państwie już nic mnie nie zdziwi

Komentarz

• rafiki
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 15975
                                            • Superb III (3V3)

mój wynik pozytywny 70/74 poległem na pytaniach:
                                            1. Dlaczego w samochodach osobowych montowany jest system przeciwblokujący ABS?
                                            2. Czy w Polsce posiadanie apteczki w prywatnym samochodzie osobowym jest obowiązkowe?
                                            ale część podstawowa 100% chociaż przy 2 pytaniach byłem przekonany, że źle :diabelski_usmiech pomijam fakt, że niektóre pytania mają po prostu debilne odpowiedzi w stosunku do obrazka. np. miałem obrazek ze znakiem "Strefa zamieszkania" a pod nim tabliczka "Droga wewnętrzna", kawałek za nim znak ostrzegający o wjeździe na jezdnię dwukierunkową i pytanie "Czy za tym znakiem dozwolone jest cofanie pojazdu?". na logikę wziąłem, że chodzi o strefę, więc dałem tak, chociaż z innych znaków wynika, że jestem na jednokierunkowej a tam cofać nie można :lol: i bądź tu qwa mądry 8)

[ Dodano: Wto 06 Sie, 13 03:48 ]
                                            zaskoczyłem się tym pytaniem o apteczkę...byłem przekonany, że trzeba mieć
                                            رافال
                                            Spoty
                                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2822

:lol:
                                              Załączone pliki
                                              SPOT Poznań:
                                              .....
                                              ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Tomato
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 303
                                                • Volkswagen
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Wojtas_Poznań, raczej :diabelski_usmiech B

Komentarz

Pracuję...