ubezpieczenie AXA na AVIVA, czy warto ?:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezar
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 37

ubezpieczenie AXA na AVIVA, czy warto ?:)

Panowie co myślicie o Valvoline Synpower 5W30?
  • krzys301
    Ambiente
    • 2007
    • 244
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

ubezpieczenie AXA na AVIVA, czy warto ?

witam, konczy mi sie ubezpieczenie i chciałbym się podpytać czy firma AVIVA jest godna uwagi i zawarcia umowy AC ?
    za moją czteroletnią Skodę TOUR żądaja tylko 940 zł z udziałem 500 zł , AXA chce 1200 zł za pełne, bądz 903 zł za 15% udział własny, wszystko na częsćiach oryginalnych i bez amortyzacji.
    Oba ubezpieczenia są direct , więc pewnie oba wart siebie, ale może ktoś miał z nimi doswiadczenie i może coś powiedzieć ?

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

krzys301, Mam Avivę. 2 lata temu miałem zatrzaśnięte kluczyki bardzo sprawnie zadziałał assistance. Teraz też wykupiłem u nich kontynuację, bo ostatnio mialem PZU bo Avivia w tamtym roku chciała ok 2000 zl za pakiet, wiec podziękowałem. W tym roku znowu cena przyzwoita wiec wnioskuje, że chcą znowu przyciągnąć klientów
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• beaviso
        Elegance
        • 2010
        • 767
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W Avivie notorycznie robią jeden numer - walą frajerów na odnowieniu składki na kolejny rok. Przysyłają przed rocznicą polisy papiery na kolejny rok i kwit do wpłaty na wyliczoną sumę. Sęk w tym, że to kwota z dupy. Jak wejdzie się na ich stronę i przeklika te same warunki "jak dla nowego klienta", to wychodzi znacznie mniej. Mam w Avivie 2 auta ubezpieczone i co parę miesięcy to samo z nimi ćwiczę, są niereformowalni. Zawsze 15 minut rozmowy i zawsze otrzymuję nową ofertę.
        Przykład z lutego - Vectra - 2,260 zł/rok (z udziałem własnym w AC 2,000 zł) - to mi przysłali, a po mojej delikatnej perswazji oferta znalazła się na 1,572 zł/rok (i to w dodatku z udziałem własnym w AC zmniejszonym do 1,000 zł).
        Przykład z października - Octavia - 2,046 zł/rok przysłali automatycznie, a po mojej rozmowie oferta bez problemu zmalała do równych 1,500 zł, przy zachowaniu identycznego zakresu i warunków ubezpieczenia...

M.
        666 4U

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

beaviso, Ja tez dzwoniłem do nich i nie dali się ruszyć
          .

Komentarz

• beaviso
            Elegance
            • 2010
            • 767
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez phoneman
            beaviso, Ja tez dzwoniłem do nich i nie dali się ruszyć
            Podstawą jest numer oferty, którą wyklikasz na ich stronie Direct. Po prostu, wchodzisz jako nowy klient, wpisujesz wszystkie detale uważnie, wyrzuca Ci kwotę i zapisujesz wycenę. Kontaktuje się z Tobą tzw. "konsultant" i pyta, czy oferta na przedłużenie dotarła i czy chcesz przedłużyć. Odpowiadasz, że raczej nie, bo czujesz się oszukany. Jako stały klient, bla bla bla, dostajesz ponad 2000 zł do zapłaty chyba za karę, bo gdybyś wszedł jako nowy klient z ulicy, zapłaciłbyś za to samo 1500 zł. Człowiek na to mówi "Hmmm, a czy zapisał pan numer wyceny? Musiałbym sprawdzić, możliwe że pan coś źle wprowadził". Proszę bardzo, pan sprawdza, ty słuchasz melodyjki, po paru minutach pan skruszony odpowiada, że faktycznie masz rację i prosi o chwilę cierpliwości, bo musi uzyskać autoryzację nowej oferty. Za pół godziny masz w skrzynce ofertę na odpowiednią kwotę

M.
            666 4U

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

beaviso, W następnym roku to sprawdzę :diabelski_usmiech Ale metoda mi się podoba :idea:
              .

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

Z generali miałem podobnie OC jako nowy klient 400,00 zł a jako przedłużenie 750,00 :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                Zawarłem ubezpieczenie jako nowy klient i zadzwoniłem w sprawie listu z informacją że już przedłużyłem umowę

Komentarz

• krzys301
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 244
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

wybrałem w Compensie pełen pakiet bez udziału własnego za 1100 zł ( wartoś z 2009 dla toura 25000 zł ). Robiąc rozeznanie dowiedziałem sie o avivie samych negatywnych rzeczy ( od warsztatów likwidujących)

Komentarz

Chyba każdy ubezpieczyciel tak robi, jakoś trzeba przyciągnąć nowego klienta, nikomu nie polecam Warty - dosłownie ciężko się o cokolwiek doprosić.

Komentarz

• krzys301
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 244
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

czytając różne opinie o ubezpieczycielach, zauważyłem , że u każdego są jakieś niuanse, nawet w tej compensie ( trochę ciarki mnie przeszły po przeczytaniu paru opinii ), aale już zaplacilem i mam nadzieję ,że mnie z nimi nie spotka przykra przygoda.
                      Z doświadczenia wiem, a zajmuje sie w pracy transportem, ,ze ubezpieczyciele podchodzą inaczej do firm z prawnikami ( nie raz przy likwidacji wymieniali więcej niz się należał, a moze to był układ z warsztatem ), a zwykłego kowalskiego kiwaja jak można.

Compense polecił mi broker ubezpieczeniowy i wierzę, że mnie nie wystawił ))))))))))))
                      powodzenia dla wszystkich fanów ZIELONEGO INDYKA )))))))))))))))

Komentarz

• Digix
                        Drive
                        • 2008
                        • 64

Ubezpieczenie

Ja moją staruszkę mam w aviva koszt roczny wychodzi niecałe 1000 zł razem z ac można rozłożyć do 4 rat ,faktycznie dostałem ofertę do domu z nowym pakietem ale jeden telefonik i udało mi się zejść do niecałych 1000 zł.Po za tym jakiś łoś ostatnio przerysował mi bok dzwonie zgłaszam szkodę a oni mi polecili serwis w Pszczynie dzwonie i mówię czy dostane auto zastępcze a tu zonk nie ma w tej chwili więc dzwonie z powrotem do aviviy mówię jak jest że auto potrzebuje do pracy za 3 minuty telefon z serwisu jest autko cudownie się znalazło dla mnie .A wracając do tematu oferta warta polecenia jestem już u nich 3 lata cenę maja bardzo konkurencyjna moje auto ma już ponad 10 lat i mało która firma chce ubezpieczać auto casco

Komentarz

• beaviso
                          Elegance
                          • 2010
                          • 767
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez phoneman
                          beaviso, W następnym roku to sprawdzę :diabelski_usmiech Ale metoda mi się podoba :idea:
                          Metoda działa nadal. Tzn. ich metoda naciągania i moja metoda redukcji ceny.
                          Właśnie przećwiczyłem to ponownie na Octavii - 1950 zł ich propozycja na kolejny rok OC+AC, a finalnie dostałem 1450 zł - tyle co można wyklikać na ich stronie będąc nowym klientem, na identycznych warunkach ubezpieczenia. Niecałe 20 minut całkiem miłej rozmowy, w której było więcej czekania niż mówienia.

M.
                          666 4U

Komentarz

• Panoramix
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 125

Hej

Żona została właśnie agentem ubezpieczeniowym - z racji zawodu ma obeznane OWU swoje + konkurencji - po tym czego miałem się okazję razem z nią naczytać w owu różnych firm przestałem się kierować głównie ceną w wyborze ubezpieczenia - naprawdę u niektórych takie kwiatki wychodzą, że głowa mała.

Swoją drogą jakby ktoś chciał dostać kwotę dajcie cynk na PW - może uda się coś zrobić dla OCP :P

Michał
                            "Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14885
                              • Octavia IV (NX3)

Mam ubezpieczenie w Avivie od 3 lat. Teraz idzie 4 rok. Zawsze cena była dobra, z odszkodowań nie korzystałem. W tym roku pierwszy raz robiłem małą szkodę z mojego AC - bez problemu zapłacili po cenach ASO Skody za likwidację. Żadnych utarczek, żadnych przepychanek. Telefon do Avivy - rzeczoznawca przyjechał za 3 dni pod pracę i zrobione.
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• crowl
                                Drive
                                • 2013
                                • 93
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam obecnie Avivę od miesiąca na skode (na drugie auto mam tam od kwietnia). Jednak jak sprawdzałem to dużo taniej wychodziło mi przez telefon niż na stronie. Może to też powodem było że straszyłem że do Liberty pójdę i porównywałem obie oferty
                                Nie miałem jeszcze okazji ich sprawdzić i mam nadzieję że nie będę musiał , ale jak coś to się dowiemy.
                                "A miało być tak pięknie..."

4x4 @147KM\330Nm by Rogal

Komentarz

• wietnam
                                  Drive
                                  • 2013
                                  • 49
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

jakieś 4 lata temu miałem wypadek i sprawca miał ubezpieczenie w avivie na drugi dzień po wypadku pojawił się rzeczoznawca a w przeciągu 2 tygodni dostałem pieniądze za samochód na konto dodatkowo firma odkupiła ode mnie wrak samochodu

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14885
                                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez crowl
                                    dużo taniej wychodziło mi przez telefon niż na stronie. Może to też powodem było że straszyłem że do Liberty pójdę
                                    dokładnie, wtedy mogą na chwile puścić muzyczkę i skonsultować się z szefem - dają coś niżej. Tez tak miałem - powiedziałem, że pryz przedłużaniu na 3 rok Liberty daje sto kilkanaście złotych mniej - opuścili stówkę. A na stronie masz to co masz i akceptujesz kwotę bez dyskusji.
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Windykator
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 22

Aviva jest z 10x lepsza od AXA.

Jak by ktoś coś potrzebował z ubezpieczeń, to mogę policzyć, bo mam 10 największych firm w swojej agencji
                                      MiSieK
                                      UBEZPIECZENIA - 602 266 734
                                      www.ubezpieczeniawilanow.pl

Komentarz

Pracuję...