Tychy - Tuczno

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krystianmx
    Classic
    • 2010
    • 38

Tychy - Tuczno

Zamieszczone przez Biszczu
    jarezz, a policjant to podatków nie płaci???płaci więc takie gadanie jest nie na miejscu! Po za tym i co może jeszcze miał mu zerwać tą folie a potem czekać aż napisze skargę, że policjant mu folie uszkodził??
    Skoro już gwiazdorzy i robi z siebie takiego strażnika teksasu to niech idzie po całości... ściga bandytów drogowych ale i pomaga im naprawić wyrządzone zło :twisted:

BTW jak mógłby uszkodzić folię, która po zdarciu nie nadaje się do ponownego uzycia :?: :!:

PS. Podatki płaci owszem... ale i (dopiero od niedawna zmniejszone) ma przywileje emerytalne, o zwykły Kowalski może pomarzyć... Nie odmawiam ich "liniowym" policjantom ale tacy co nigdy na "służbie" nosa z komendy nie wystawiali (administracja) też są nimi objęci... podobnie jeszcze jak przedstawiciele kilku innych grup zawodowych np. górnicy siedzieli na kopalni w biurze, a emeryturke biorą jakby całe życie zawodowo fedrowali na przodku.
    Sorry, że tak trochę offtopowo pojechałem, ale inaczej, dla całkowitej jasności, swojego punktu widzenia nie potrafię wytłumaczyć.
  • pstryczek
    RS
    • 2009
    • 10782
    • Superb III (3V3)

Tychy - Tuczno

Czeka mnie w podróż w fajne miejsce, jak najlepiej dojechać, aby nie trafić na kiepską drogę. Google map proponuje A4 i od Wrocka pod Poznań - piątkę, a ta ponoć nie jest bezpieczna.
    Marek

Komentarz

• MF
      Drive
      • 2009
      • 40

Z DK5 lepiej skręcić w Rawiczu i jechać na Poznań drogą 434 przez Gostyń. Znacznie mniejszy ruch.

Komentarz

• pstryczek
        RS
        • 2009
        • 10782
        • Superb III (3V3)

No i jutro nadszedł czas podróży do Tuczna. Wyjeżdżam tak około ósmej rano. Propozycji trasy mam dwie. Jedna do Wrocławia, potem na Poznań, przed Poznaniem w Stęszewie na 306, potem DW184 do Wronek, a potem 140 do Gulcza, DW181 do Wielenia, DW177 aż do Tuczna. W sumie 506 km 6h 20m drogi według googlemaps.
        Druga droga to do Legnicy i na trójkę aż do Skwierzyny, następnie 159, DW158 i 157 do Strzelec Krajeńskim, 22 do Człopy i DW 177 do Tuczna. W sumie 566km 6h 28m jazdy według google maps.
        Jak pojechać, którędy będzie lepiej :?:
        Marek

Komentarz

• maksiu
          RS
          • 2011
          • 11466

Marku. Google maps kłamie Wątpię żebyś 500 km po naszych drogach zrobił w 6 godzin. Musiałbyś nieźle zasuwać żeby wyrobić się w tym czasie (no chyba że jedziesz autobahnem). Prawdopodobny jest czas podróży 7-8 godzin (no chyba że jedziesz sam i nie będziesz zbyt często robił postojów).
          Miłego wypoczynku.
          Paweł

Komentarz

• pstryczek
            RS
            • 2009
            • 10782
            • Superb III (3V3)

Do Legnicy autobahna, potem spore odcinki S3. Tu się trochę nadrobi czasowo, dalej już będzie powolne toczenie po wsiach.
            Marek

Komentarz

• maksiu
              RS
              • 2011
              • 11466

I jak tam droga? Ile czasu trzeba było poświęcić na dojazd?
              Paweł

Komentarz

• pstryczek
                RS
                • 2009
                • 10782
                • Superb III (3V3)

Już jestem z powrotem, niestety dojazd to około 7,5h. Różnymi trasami.
                Marek

Komentarz

• maksiu
                  RS
                  • 2011
                  • 11466

Zamieszczone przez pstrykacz
                  Już jestem z powrotem, niestety dojazd to około 7,5h. Różnymi trasami.
                  Mówiłem, ż google map kłamie po naszych drogach nie da się więcej jak średnia 75-80 km/h (trzeba nieźle zasuwać żeby mieć średnią przejazdu 80 km/h) a Ty Marku wyglądasz na człowieka rozsądnego więc średnia przejazdu to ok. 70 km/h. Kiedyś miałem okazję trochę pojeździć do Poznania (300 km w jedna stronę) i przejazd w 3 godziny i 10 min to nie było mądre z mojej strony ale dało się 2/3 drogi czerwone na mapie a 1/3 to autobahn
                  Paweł

Komentarz

Pracuję...