phoneman, a te czarne ślady opon to Twoje :szeroki_usmiech
Matiz zaatakowal mój zderzak
Zwiń
X
-
Matiz zaatakowal mój zderzak
Zdarzenie mialo miejsce w środę 20.11.13 przed przejściem dla pieszych słyszałem jakby ktoś chamowal "ślizgiem" patrzę w lewo auta stoją, rozgladam się dalej szukam i po chwili już wiem to Matiz za mną juz jest w moim zderzaku. Zjeżdżamy na bok, oglądamy nawzajem uszkodzenia u mnie peknięcie wzdluż dolnej lini zderzaka, sprawca połamał sobi ramkę tablicy i pogiął tablice rej. sprawa jest jasna Jego wina spisujemy oświadczenie. Sprawca miał OC w PZU tak więc złgaszam szkodę, następnego dnia dzwoni likwidator i proponuje Mi bez ogledzin ok 950 zł za wymianę zderzaka, belki oslony pod zderzakiem i wszystko by było Ok, tyle że akurat w moim przypadku zderzak ma nakładke z limitoawanej serii Sport Edition po rozmowie z moim serwisem dowiaduje się że 2k to mało zderzak jest tak unikatowy że jak bedzie do zdobycia to prawdopodopbie z zachodu, udalem się do ASO podaję numer widniejacy na zderzaku, ASO nie jest w stanie na dzień dzisiejszy znaleźć po numerze cześci uzgadniamy że prześlę zdjęcia zderzaka i wyślą zapytanie do importera, Czekam na odpowiedź. Ogledziny auta prawdopodobnie w środę, czekam na rozwój wydarzeń.Załączone pliki
-
-
MACIEJ55555, faktycznie dziwny trochę ten zderzak. te wgłębienia dziwne są przypominają te z flki na odblaski miejsca i to że ma 5xpdc a nie 4xpdc. Od ubezpieczalni weź tyle ile się da, wiadomo. Ale ten zderzak można spokojnie skleić według mnie i polakierować jeszcze - to co jest pęknięte. Mi kiedyś tak zrobili po podobnej przygodzie i wyglądał jak nówka.
2. możesz zawsze poszukać na allegro używki z flki - są podobne do twojego zderzaka ( tylko z tym pdc byś musiał rzeźbić, bo wszędzie są 4 miejsca). nawet można pod kolor znaleźć czasem, a jak nie to polakierować. jak dadzą Ci 950 to spokojnie Ci zostanie jeszcze na paliwko co nieco:
Lej na ASO i zrób jak wyżej, niech tylko Ci wycenią ile on kosztuje realnie, żeby Ci PZU nie robiło numerów z wyceną. A do przodu jak widać możesz być sporo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Od ubezpieczalni weź tyle ile się da, wiadomo.
po ostatniej obcierce nie z mojej winy ubezpieczyciel sprawcy chciał wypłacić 1200
ale oddałem do kolegi gebek i skończyło się z wynajmem samochodu na czas naprawy na ok 5000
i przynajmniej zrobione porządnie :!:
a tak bym miał 2 kolorowy samochodzik zrobiony u p.Józka i 300 w kieszeni :PByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Tak mam przekładkę z irlandzyka a po numerze vin w polskiej bazie nie figuruje żadna część a co do czujników to były dokładane przeze mnie tak więc to nie problem. Zderzak jest na tyle nietypowy i podoba mi się że prędzej go naprawię niż zmienię na inny ale jeśli chodzi o odszkodowanie to ubezpieczyciel ma obowiązek doprowadzić stan auta sprzed kolizji tak więc na chwilę obecną staram się określić wartość nowego zderzaka w mojej wersji
Komentarz
-
-
lilo ale chyba trochę czasu już minęło jak go lakierowałeś ,co nie zmienia faktu że to rzadki zderzak ,a kolega MACIEJ55555 ma takie dwa z tyłu i z przodu był na spocie w Gdyni to widzielimSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
co do odszkodowań z oc to w poprzednim auto świecie było,że ubezpieczyciel musi wypłacić za oryginał jeśli oczywiście takowy był na pojeździe i nie podniesie wartości samochodu i nie musimy pokazywać faktury bo jest to bezprawne. Podaj cenę nowego zderzaka z aso (oryginału) + lakierowanie - amortyzacja lakieru, oczywiście brutto na rękę a nie do aso, a jak nie, to zapytaj rzecznika praw ubezpieczonych.
PozdrowieniaGrand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
Nie wydaje mi się. Jeżeli masz w aucie oryginał to nie ma ograniczeń do 3 lat. Niech amortyzują cenę ale od ceny z aso a nie z bazaru.Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
A polisy AC amortyzuje wiekszosc TU - trzeba poczytac OWU ubezpieczenia. W autach 10+ to juz nawet bez dwoch zdan. Czasem bywa ze z 3 lat przesuwaja na 5-6 okres nie amortyzowania czesci.
Z OC tak samo. Powinni wycenic czesc oryginalna, tego nie robia i wciskaja zamiennik, ale bez amortyzacji w tym przypadku.
Komentarz
-
-
Maicroft, dokładnie, dlatego nie czekałbym na cuda, tylko brał ten prawie tysiak, co proponują (zobaczył sam czy naruszone wzmocnienie, bo może nie, a jak nawet to nie droga sprawa też), za pińscet zrobił ten zderzak z lakierowaniem a za reszte nalał sobie paliwa, albo kupił komuś w rodzinie prezent na gwiazdkę :P
chyba, że ktoś ma stalowe nerwy i czas i chce się użerać z ubezpieczalnią długoterminowo, może coś więcej trochę ugra
Komentarz
-
-
Zazwyczaj wystarczy jedno pismo i podniosą wycenę. Ubezpieczalnie zawsze dają niskie wyceny na począek licząc na takich klientów:Zamieszczone przez sew1981nie czekałbym na cuda, tylko brał ten prawie tysiak, co proponują
Powodzenia - a jak byś miał problemy to napisz do mnie PW i podeślij wycenę.
PozdrawiamGrand Scenic 2.0T Initiale 05'
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
MACIEJ55555, o patrz... chyba Cie myślami ściągnąłem bo się właśnie zastanawiałem jak tam twój zderzak się miewa :szeroki_usmiechZamieszczone przez MACIEJ55555broni nie składam walczę dalej może co nieco więcej da radęSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Komentarz