Proama AC / peknieta szyba czolowa / Odmowa wyplaty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lszlachta
    Drive
    • 2012
    • 97

Zamieszczone przez mka
    100% racji. Jeśli ktoś wyrządziłby mi szkodę i miał OC w Proamie to bez wahania wzywałbym na miejsce policję, choćby sprawca prosił mnie na kolanach żeby tylko spisać oświadczenie.
    Proama to jedno z najgorszych towarzystw ubezpieczeniowych jakie są na rynku, dziwię się, że są ludzie którzy wierzą w agenta Tomka i 70% zniżkę
    Ja sie nie dziwie temu, ze kazdy chce zaplacic mniej. Wg mnie w ograniczony sposob dziala tu zasada im wiecej zaplacisz tym lepsza usluge otrzymasz. Kazdy ubezpieczyciel jesli moze sie do czegos przyczepic to przyczepi aby nie wyplacic odszkodowania. Oni nie sa od tego aby wyplacac odszkodowania ale aby zarabiac.
    W moim przypadku moze rzeczywiscie popelnilem blad i dalem podstawe do odmowy wyplaty odszkodowania nie stwierdzajac jednoznacznie, ze uszkodzenie spowodowala przyczyna ktorej nie podwazy OWU. Jesli masz jakis ranking ubezpieczycieli to chetnie go zobacze bo w zaleznosci od sytuacji zawsze mozna powiedziec, ze to a to towarzystwo jest do d......
    Tak czy inaczej odchodze z Proamy.
    Pozdrawiam / Łukasz
    Była : O2FL 1.8tsi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70860
    Obecnie: VW Passat 2.0 TSI
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81552

Komentarz

Nie mam rankingu ubezpieczycieli i wątpie by taki ktoś miał, mam z nimi często do czynienia z racji wykonywanej przeze mnie pracy. Oczywiście nie jest tak, że są ubezpieczyciele źli i Ci zupełnie kryształowi, którzy zawsze potraktują dobrze klienta. Unikać należy zdecydowanie Proamy, Link4 i MTU. Polecić mogę natomiast Goather (miałem w ciągu ostatnich trzech miesięcy doświadczenie z dwiema szkodami z AC i obie wyszły na plus), PZU i Allianz.
      OC możesz wykupić w czymkolwiek natomiast przy wyborze AC powinieneś już kierować się renomą firm.

Komentarz

Zamieszczone przez mka
        Nie mam rankingu ubezpieczycieli i wątpie by taki ktoś miał, mam z nimi często do czynienia z racji wykonywanej przeze mnie pracy. Oczywiście nie jest tak, że są ubezpieczyciele źli i Ci zupełnie kryształowi, którzy zawsze potraktują dobrze klienta. Unikać należy zdecydowanie Proamy, Link4 i MTU. Polecić mogę natomiast Goather (miałem w ciągu ostatnich trzech miesięcy doświadczenie z dwiema szkodami z AC i obie wyszły na plus), PZU i Allianz.
        OC możesz wykupić w czymkolwiek natomiast przy wyborze AC powinieneś już kierować się renomą firm.
        Z tym OC to nie do końca się zgodzę, dużo osób mówi, że przy OC liczy się składka a później problem z wypłatą odszkodowania. Jeśli jesteśmy sprawcą to jeszcze ujdzie ale jeśli nam przyjdzie likwidować szkodę z OC lipnej firmy to wtedy może zacząć się problem.
        Moja rada przed zgłoszeniem szkody warto przewertować OWU do ubezpieczeń nie obowiązkowych.

Komentarz

• mka1
          Classic
          • 2014
          • 6

Mylisz pojęcia. Nigdy nie korzysta się z własnego ubezpieczenia OC - ono jest dla tych komu wyrządzisz szkodę. Dlatego jeśli jesteś oszczędny albo po prostu hipokrytą możesz OC wykupić gdziekolwiek. Każde ubezpieczenie OC ma ten sam zakres czy to kupione za 700 zł czy to za 300zł. Gwarantuje ono sumę 1 mln euro na szkody majątkowe i 5 mln euro na szkody zdrowotne.
          www.pomocdrogowakalemba.pl Laweta Wieluń

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mka
            W OC mają być zmiany......teraz chcą zrobić coś takiego, ze z własnego OC będzie się naprawiać, a firma już sama będzię ściagać od firmy sprawcy. Widać chcą doprowadzić do tego, zeby najwieksze firmy zostały na rynku....- dobrem niby klienta.
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Ekspert_Link4
              Classic
              • 2011
              • 3

Wysokość składki jest ustalana indywidualnie i jest uzależniona od wielu różnych czynników (m.in. wieku kierowcy, roku produkcji samochodu itp), dlatego na taki sam pojazd każdy może mieć inną wysokość składki.

Zachęcam do skorzystania z naszego kalkulatora: http://link4.pl , dzięki któremu można wyliczyć dokładną wysokość składki, a dodatkowo za zakup polisy online można uzyskać 7 proc. zniżki.

Najlepszą rekomendację cenową zapewnia nam raport Polskiej Izby Motoryzacji: http://bit.ly/1aHlVhG uwzględniający blisko 1000 cen w 14 polskich firmach. LINK4 uplasował się w nim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o atrakcyjność oferty co oznacza, że oferujemy jedne z najlepszych stawek na rynku.

Pozdrawiam,

Ekspert LINK4
              Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do wysłania prywatnej wiadomości lub kontaktu poprzez formularz na blogu Link4 (www.link4.pl/blog).

Komentarz

• ajoter
                Ambiente
                • 2012
                • 152
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Ekspert_Link4
                Wysokość składki jest ustalana indywidualnie i jest uzależniona od wielu różnych czynników (m.in. wieku kierowcy, roku produkcji samochodu itp), dlatego na taki sam pojazd każdy może mieć inną wysokość składki.

Zachęcam do skorzystania z naszego kalkulatora: http://link4.pl , dzięki któremu można wyliczyć dokładną wysokość składki, a dodatkowo za zakup polisy online można uzyskać 7 proc. zniżki.

Najlepszą rekomendację cenową zapewnia nam raport Polskiej Izby Motoryzacji: http://bit.ly/1aHlVhG uwzględniający blisko 1000 cen w 14 polskich firmach. LINK4 uplasował się w nim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o atrakcyjność oferty co oznacza, że oferujemy jedne z najlepszych stawek na rynku.

Pozdrawiam,

Ekspert LINK4

Powiadasz najlepsza rekomendacja cenowa. A jak to sie ma do jakości i do likwidacji szkody?? Bo direct to wiadomo jak działają.... OC to można wziąć gdziekolwiek nawet w LINK4 , bo i tak dla mnie jako kierowcy nic z tego nie ma. I tak jak napisał

mka1

..Dlatego jeśli jesteś oszczędny albo po prostu hipokrytą możesz OC wykupić gdziekolwiek. Każde ubezpieczenie OC ma ten sam zakres czy to kupione za 700 zł czy to za 300zł. Gwarantuje ono sumę 1 mln euro na szkody majątkowe i 5 mln euro na szkody zdrowotne

zgadzam sie w 101%

[/b]

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ekspert_Link4, nie przesadzaj w zeszłym roku zmieniłem OC na renault trafic z Link 4 na PZU tak PZU bo było o 170 zł tańsze niewiele ,ale to jednak PZU ,ale to tylko dla tego aby w tym roku przenieść OC AC na Octavię ,też od was do PZU i wyszło mi 80 zł taniej znów niewiele, ale to jednak PZU . Ponadto miałem u was 3 auta i stało się tak ,że nie dostałem przelewu a wypompowany byłem na maxa i spóźniałem się ok. tyg z zapłatą drugiej raty,ale następstwem tego był tel od was z nakazem jak najszybszej zapłaty pod groźbą utraty AC . Nie dało rady się dogadać ,a zawsze płaciłem na czas ,szczęściem było że dwa dni po tel. dostałem kasę ,zapłaciłem ,ale wy straciliście dobrego klienta (tak mi się wydaje) bo przeniosłem wszystkie auta .
                  Tacy idealni ,a klienta w mają poprzewracało się już co nie ?
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                  Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• mka1
                    Classic
                    • 2014
                    • 6

Nie wiem czy w nowych polisach OC w PZU dorzucają jeszcze pakiet assistance PZU Pomoc (przy AC na pewno), jeśli tak masz dodatkowo przy OC holowanie w promieniu 150 km i przy niższym pakiecie samochód zastępczy na 3 dni. Możesz zadzwonić na infolinie 222-102-102 i dopytać, żeby być świadomym co przysługuje Ci w awaryjnej sytuacji.
                    www.pomocdrogowakalemba.pl Laweta Wieluń

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

mka1, w 2012 jak ubezpieczałem swojego szkodnika to do OC w standardzie dorzucali PZU AutoPomoc w wariancie komfort, czyli:
                      • holowanie pojazdu
                        naprawa na miejscu zdarzenia
                        pojazd zastępczy
                        nocleg, powrót do domu lub kontynuacja podróży
                        zmiennik kierowcy
                        usługi informacyjne
                        pomoc w razie wypadku dla posiadacza OC lub AC w PZU
                        pomoc w razie awarii dla posiadacza AC w PZU
                        pomoc w razie wypadku dla poszkodowanego
                      رافال
                      Spoty
                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• lukasz3112
                        RS
                        • 2008
                        • 3607

Zamieszczone przez sebastian7905
                        Ekspert_Link4, nie przesadzaj w zeszłym roku zmieniłem OC na renault trafic z Link 4 na PZU tak PZU bo było o 170 zł tańsze niewiele ,ale to jednak PZU ,ale to tylko dla tego aby w tym roku przenieść OC AC na Octavię ,też od was do PZU i wyszło mi 80 zł taniej znów niewiele, ale to jednak PZU . Ponadto miałem u was 3 auta i stało się tak ,że nie dostałem przelewu a wypompowany byłem na maxa i spóźniałem się ok. tyg z zapłatą drugiej raty,ale następstwem tego był tel od was z nakazem jak najszybszej zapłaty pod groźbą utraty AC . Nie dało rady się dogadać ,a zawsze płaciłem na czas ,szczęściem było że dwa dni po tel. dostałem kasę ,zapłaciłem ,ale wy straciliście dobrego klienta (tak mi się wydaje) bo przeniosłem wszystkie auta .
                        Tacy idealni ,a klienta w mają poprzewracało się już co nie ?
                        to samo można powiedzieć, że Ty masz w dupie...podpisujesz umowę (OC, AC) i tak samo jak z każdej innej musisz się wywiązać. Skoro miałeś podział na raty to już Twój problem skąd znajdziesz kasę a nie firmy ubezpieczeniowej - ok mogłeś mieć trudną sytuację. OC Ci wypowiedzieć nie mogą ale AC jak najbardziej. Jeżeli nie masz kasy na zapłatę drugiej raty to Ci rozwiązują polisę i tyle. Zawsze potem możesz sobie AC znowu wykupić.
                        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• sebastian7905
                          RS
                          • 2009
                          • 3488
                          • Volkswagen
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez lukasz3112
                          to samo można powiedzieć, że Ty masz w dupie...podpisujesz umowę (OC, AC) i tak samo jak z każdej innej musisz się wywiązać. Skoro miałeś podział na raty to już Twój problem skąd znajdziesz kasę a nie firmy ubezpieczeniowej - ok mogłeś mieć trudną sytuację. OC Ci wypowiedzieć nie mogą ale AC jak najbardziej. Jeżeli nie masz kasy na zapłatę drugiej raty to Ci rozwiązują polisę i tyle. Zawsze potem możesz sobie AC znowu wykupić.
                          pewnie masz rację ,ale rozmowa i podejście do sytuacji (skoro miałem tam kilka aut jednocześnie oraz terminowe wpłaty)mogłoby być troszkę ludzkie ja wiedziałem że za dwa dni od telefonu będę miał siano no ale cóż ,ja doskonale wiem z czego się muszę wywiązać ,tyle że przez parę lat byłem dobrym klientem i to widnieje w ich systemie . Panowie nie zrozumcie mnie źle bo ja się nie użalam nad tym ,mam w tej chwili 4 auta i przyjdzie mi kupić jeszcze jedno ,a ja znajdę ubezpieczyciela tak czy owak i nie będzie to już LINK4.
                          Sebastian
                          Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                          Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                          Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• trasat23
                            Rider
                            • 2010
                            • 417

Zamieszczone przez PieTrzaK
                            ale jak na złość kamyka złapać nie mogę.

Pewnie złapiesz jak już nową zamontujesz :idea:
                            www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

te firmy i firemki to jedno wielkie dno, przyznam też. Ale każda ubezpieczalnia chce jak najwięcej zarobić i jak najmniej wydać. Metodologia działania w tym celu jest różna. Po kupnie auta chcąc ubezpieczenie przedłużyć w Avivie, gdzie poprzednik miał pakiecik wycenili jednak 200 zł drożej niż w Proamie. A chodziło mi o samo OC w wycenie, chociaż poprzednik miał podobne zniżki do mnie. Co firma, co osoba ubezpieczająca, to inny obyczaj. To jednak znacząca kwota różnicy jak na 12 letnie auto w samym OC. Tną kase jak leci, nie ma zasad, co roku trzeba się orientować na nowo gdzie są lepsze warunki poprostu i cena.

Komentarz

Ja powtarzam, że warto mieć swojego agent który zadba o to żebyś był dobrze obsłużony za każdym razem.

Komentarz

• trasat23
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 417

Zamieszczone przez GWARANT
                                  Ja powtarzam, że warto mieć swojego agent który zadba o to żebyś był dobrze obsłużony za każdym razem.

Podpisuje się pod tym obiema rękami
                                  www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

Zamieszczone przez trasat23
                                    Zamieszczone przez GWARANT

Podpisuje się pod tym obiema rękami
                                    W Warszawie mogę polecić takiego z PZU

Komentarz

• krzys301
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 244
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

jak ma się szkodę najlepiej dac auto do warsztatu, który ma podpisaną umowę, bądz zadeklaruje się,że zrobi to bezgotówkowo. Ubezpieczyciel inaczej rozmawia z warsztatem( który zna lepiej swoje prawa wobec ubezpieczalni) , a inaczej z osobą prywatną, której najchętniej przeleje ochłapy na konto.
                                      Dla przykładu, miałem malowany zderzak z AC , gdzie normalnie to kosztuje z 500 zł, a warsztat wystawił fakturę na 1200 zł ubezpieczalni i było ok.

Komentarz

Pracuję...