Szukam dobrego i taniego ubezpieczenia assistance w UE na 7

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • actchris
    Drive
    • 2014
    • 53

Witajcie
    i mnie dopadl podobny problem. Jedynie czego nie doczytalem, czy wycieraczki szaleja Wam na wszystkich biegach czy tylko na pozycji 0?
    U mnie wyglada to tak, ze na wszystich biegach dziala dobrze, regulacja predkosci tez dziala. Problem zaczyna sie gdy probuje je wylaczyc. Za bardzo nie chca sluchac i dalej sie bujaja. Czasem sie zatrzymaja poprawnie, a czasem w polowie szyby. Jak wlacze 1 machniecie to zas szaleja. Jesli w tym czasie wrzuce na regulowana predkosc to sie sluchaja i zwalniaja, jak przelacze na szybsze albo najszybsze to rowniez robia co im sie kaze, ale wylaczyc sie nie da. Czasem odpala sie samochod i same sie wlaczaja. Czy to nie bedzie problem ze stykiem w manetce? Jesli to bylby silnik albo przekaznik, to mysle ze na wszystkich biegach bylby problem. Co myslicie?
  • majuDJ
    Rider
    • 2012
    • 464

Szukam dobrego i zarazem taniego ubezpieczenia Assistance w UE na 7 dni. Czy jest wśród naszych kolegów jakiś multiagent , który by doradził. W weekend majowy wybieram się do znajomych trasa Warszawa -Groningen (Holandia) -Warszawa. Auto to Skoda Octavia 1 1.9TDI 110KM w wersji L&K z 2001r Jedzie 4 osoby.

Moje preferencje:
    - Transport kierowcy i pasażerów do celu/domu w razie wypadku/awarii.
    - Hospitalizacja za granicą kierowcy i pasażerów
    - Holowanie pojazdu
    - Naprawa na miejscu zdarzenia (po wypadku lub awarii)
    - Sprowadzenie pojazdu z zagranicy (minimum 800 km)
    - Samochód zastępczy po wypadku lub kradzieży
    - Samochód zastępczy po awarii

Proszę o podanie limitu na holowania, usługi, naprawy oraz koszt takiego assistance na 7 dni lub dłuższy okres.
    http://www.euromove.pl

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

majuDJ, a pytałeś tam gdzie masz polisę OC? nie spotkałem się jeszcze z taką ofertą żeby moża było sobie krótkoterminowo takie assistance gdzieś wykupić, ale może jeszcze słabo znam rynek

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

majuDJ, zapytaj kolegi maxpaynemm

on się zajmuje ubezpieczeniami i okolice Warszawy, więc nie będziesz miał daleko jakby co :szeroki_usmiech
        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• majuDJ
          Rider
          • 2012
          • 464

Zamieszczone przez zajas
          majuDJ, a pytałeś tam gdzie masz polisę OC? nie spotkałem się jeszcze z taką ofertą żeby moża było sobie krótkoterminowo takie assistance gdzieś wykupić, ale może jeszcze słabo znam rynek
          Jeszcze nie pytałem, ale zapytam. Mam samo OC w AXA Direct

[ Dodano: Wto 11 Mar, 14 18:43 ]
          Nadal aktualne.

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

Zamieszczone przez majuDJ
            Zamieszczone przez zajas
            Jeszcze nie pytałem, ale zapytam. Mam samo OC w AXA Direct

[ Dodano: Wto 11 Mar, 14 18:43 ]
            Nadal aktualne.
            ostatnio w CUK w Poznaniu, Pani mi zaproponowala Gothear czy jakos tak - cena kolo 150-200 (nie pamietam) ale za 30 dni (mniej nie mieli) wiec jak najbardziej takie ubezpieczenia istnieja

Komentarz

• Wally
              RS
              • 2012
              • 3790
              • Volkswagen

majuDJ, a pytałeś już kolegi maxpaynemm

pisałem post wyżej
              Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
              => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
              => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
              "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• majuDJ
                Rider
                • 2012
                • 464

Zamieszczone przez Wally
                majuDJ, a pytałeś już kolegi maxpaynemm

pisałem post wyżej
                Tak pytałem, nie zajmuje się samymi ubezpieczeniami assistance, jak coś to tylko w pakiecie.

Komentarz

• jacki64
                  Drive
                  • 2010
                  • 82
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jak masz konto w m-banku to sprawdź http://www.mbank.pl/indywidualny/ube...tance-auto24h/ możesz podziękować po miesiącu. Koszt 21 PLN na całą UE.

Komentarz

• crazykoko
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 140

Przede wszystkim należy wziąć pod uwagę wiek auta. Większość ubezpieczycieli np: mbank, proama itp. oferują sam assistance, ale tylko i wyłącznie w przypadku kiedy wiek auta nie przekracza 10 lat. Ja wybieram się na wakacje w czerwcu więc tez jestem na etapie poszukiwania takiego rozwiązania. Niestety moja skoda ma 12 lat, więc kilku ubezpieczycieli od razu z miejsca mówiło, że nie mają dla mnie oferty.

Poniżej firmy, które osobiście sprawdzałem:

Proama
                    Mbank
                    Starter24
                    PZMot

Ja zdecyduję się na PZMot. Jak dla mnie najbardziej opłacalna.

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

• majuDJ
                      Rider
                      • 2012
                      • 464

Ja też myślę na SOS Pzmot pakiet podstawowy na kraj + 10 dni zagranica po 2,5zł za dzień wychodzi niecałe 100zł, z tym, ze zastanawia mnie ile ta składka klubowa wynosi. Bo żeby wykupić to ubezpieczenie trzeba wnieść składkę członkowską.

Myślę też nad starter24 na 15dni za 160zł, ale coś czytałem złych o nich opinii na necie.
                      Zmieniamy oblicze car assistance zapewniając wygodną obsługę klienta w najlepszej cenie.

Jeszcze tylko zadzwonię do swojego AXA Direct w sprawie Assistance Midi Europa, czy moge dokupić do swojego OC bo podoba mi się opcja odholowania auta 800km (mniejsze koszta naprawy w Polsce niż np w Niemczech)

Moja Skoda ma 13lat

Komentarz

• crazykoko
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 140

Podstawowy pakiet krajowy (na 1 rok) kosztuje w PZM 71,44 zł i zawiera już w sobie opłatę członkowską. Do tego dokupujesz sobie pakiet zagraniczny za 2,50 na dzień. Czyli za 95 zł masz assistance krajowy przez rok i zagraniczny przez 10 dni

AXA oferuje holowanie do 800km? A nie przypadkiem do 250 km?

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

• majuDJ
                          Rider
                          • 2012
                          • 464

Zastanawiam się też nad droższą ale bogatszą opcją z PZU.

Na stronie AXA Direct pisze Sprowadzenie pojazdu z zagranicy do 800km

Mam propozycje od jednej miłej Pani agentki

"
                          Składka za roczny assistance na Europę z limitem w holowaniu 700 km za granicą i bez limitu w holowaniu na Polskę wynosi 204 zł./rok, ale jeśli ktoś jest ich klientem (tzn. ma przynajmniej w PZU oc lub minicasco).
                          Jeśli nie ma Pan żadnego z tych ubezpieczeń w PZU to składka wzrasta do 402 zł.
                          Jest możliwość zawarcia w PZU razem z assistance produktu minicasco (taka okrojona wersja pełnego autocasco, która nie obejmuje szkód z innym pojazdem i szkód parkingowych).
                          Przeliczyłam tak wstępnie minicasco na Pana samochód:

Wartość samochodu -11 400 zł.
                          udział własny zniesiony
                          skladka-185 zł.

Czyli w PZU za kwotę 389 zł.ma Pan roczny assistance na Polskę i Europę oraz ubezpieczenie minicasco.
                          Możemy również zawrzeć minicasco z udziałem własnym lub na niższą wartość samochodu i wtedy składka będzie niższa."

Tak więc myślę kupić miniAC i assistance za te 389zł na rok

Komentarz

Mogę polecić Ci Assistance w PZU tylko znieś sobie limit kilometrów ze 150 na brak limitu. Z ubezpieczenia Assistance możecie korzystać wielokrotnie w ciągu roku. Więc to nie jest też tak że przysługuje z niego jedno holowanie, to naprawdę się kalkuluje. Dodatkowo rozważ opcje samochodu zastępczego na cały czas trwania naprawy.

Komentarz

Zamieszczone przez mka
                              Mogę polecić Ci Assistance w PZU tylko znieś sobie limit kilometrów ze 150 na brak limitu. Z ubezpieczenia Assistance możecie korzystać wielokrotnie w ciągu roku. Więc to nie jest też tak że przysługuje z niego jedno holowanie, to naprawdę się kalkuluje. Dodatkowo rozważ opcje samochodu zastępczego na cały czas trwania naprawy.
                              Tak zniesienie limitu holowania jest ważne przy Assistance poza granicami. Jeśli jest możliwość to bez limitu albo nawet do 1000km.

Komentarz

• parasite
                                L&K
                                • 2011
                                • 1368

crazykoko, czytałem kiedyś regulamin Auto24 w mBanku i nie było mowy o wieku pojazdu, teraz z resztą też nie mogę znaleźć na ten temat informacji. W regulaminie jest tylko, że pojazd musi mieć ważne badanie techniczne i tablice. Wnioskuję z tego, że limitu wiekowego nie ma w mBanku.
                                AGR 112KM, 232Nm
                                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• no_fear
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 504
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez parasite
                                  czytałem kiedyś regulamin Auto24 w mBanku i nie było mowy o wieku pojazdu...
                                  też w OWU nie widzę ograniczeń co do wieku :roll:

Czy ktoś zna kogoś kto miał "nieprzyjemność" korzystania z holowania w ramach auto24 z mBanku ?

Limit 1000zł na holowanie - kwestia czy to wystarczy chociaż na 200-300km w krajach UE... :roll:
                                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

Pracuję...