Zamieszczone przez kabanos
Dziwny wpis w dowodzie
Zwiń
X
-
Dziwny wpis w dowodzie
Witam
Chciałbym się poradzić co z takim fantem zrobić.
Mam autko z wpisaną DMC 1900kg , masa własna 1265kg w pozycji O1 jest 1300kg a w O2 ----.
Przyczepkę mam zarejestrowaną jako lekką DMC 750 kg , posiada hamulec najazdowy.
Zastanawiam czy tę przyczepkę mogę ciągnąć ?
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez DarioBlaPrzyczepkę mam zarejestrowaną jako lekką DMC 750 kg , posiada hamulec najazdowy.
Zastanawiam czy tę przyczepkę mogę ciągnąć ?
-w pozycji O2 w d.r. powinien być wpis o dmc przyczepki bez hamulca. Jest to z reguły w octaviankach 650kg.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
według mnie przyczepkę taką , lekką bez problemu możesz targać, bo:
1. DMC przyczepy nie może przekraczać DMC holownika poprostu
2. to jako ciekawostka, poza zagadnieniem : z prawkiem B możesz ciągnąć każdą przyczepę której DMC wraz z DMC holownika nie przekroczy 3500kg, wyjątek to przyczepa lekka ( do 750kg ) którą można dołączyć do holownika o DMC 3500kg + przyczepa lekka, wtedy zestaw może przekroczyć 3500kg ale tylko z przyczepą lekką
[ Dodano: Pon 14 Kwi, 14 23:30 ]
endryu, no i może lepiej, że nie ma, bo przyczepka ma więcej, a taki zapis by tylko mógł wprowadzić w zakłopotanie miśków porównujących dowody wozu i przyczepki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981no i może lepiej, że nie ma, bo przyczepka ma więcej, a taki zapis by tylko mógł wprowadzić w zakłopotanie miśków porównujących dowody wozu i przyczepkiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
aha, nie myślałem, że hamulec najazdowy to hamulec w ścisłym słowa tego znaczeniu...., myślałem, że to właśnie bez hamulca. Ale nie znam się na przyczepkach :P
też cholerka zerknąłem i nie mam O.2 w dowodzie....wrrr. Tzn, że co? mogę ciągnąć tylko przyczepki z najazdowym hamulcem?
a tu Ciebie nie rozumiem...."(dane z tabliczki znamionowej przyczepki)" jak w dowodzie auta, bo o nim mowa, mogą być dane w O.2 zaczerpnięte z tabliczki konkretnej przyczepki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Tzn, że co? mogę ciągnąć tylko przyczepki z najazdowym hamulcem?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DarioBlaMogę jeździć z taką przyczepka
Zajrzyj do środka d.r. autka i spojrzyj na symbole w legendzieO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez sew1981Tzn, że co? mogę ciągnąć tylko przyczepki z najazdowym hamulcem?
Komentarz
-
-
Super
[ Dodano: Wto 15 Kwi, 14 00:05 ]
Samochód był kupiony w salonie w Polsce. Jestem w posiadaniu książki serwisowej w której mam na pierwszej stronie wklejoną informację o moim aucie. Tak jak piszecie będzie tam informacja o jego możliwościach.
Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz