Jak wygasla skoro prawo jazdy jest zamowiony w wytworni papierow, chyba nie byloby zamawiane bez decyzji?
Zamówienie prawa jazdy w wytwórni to nie to samo co wydanie decyzji. Co do zapisu w systemach do których ma dostęp policja - zapis świadczący o braku uprawnień bo np. nie miałeś nigdy, zabrali za %, zabrali za pkt itp. to inny zapis niż informacja o tym, że masz PJ do określonego dnia i stąd może wynikać błąd w odpowiedzi na Twoje pytanie przez policjanta. Cała ta sytuacja to luka w prawie, jak jest luka to każdy interpretuje przepisy po swojemu, z tego co mówisz w W-wie mandat 50 zł. i pokwitowanie. U nas są za to mandaty 500 zł. Pamiętaj żeby patrzeć na to szerszym kontekstem - mandat zapłacisz i po bólu ale np. pokrycie roszczeń ofiary wypadku bo ZU odmówił wypłaty z powodu braku ważnych uprawnień to już zabawa często na całe życie.
uprawnienei nie zostaly odebrane( cofniete) tylko waznosc dokumentu wygasla. Na 7 dni pokwitowanie pozwoli na jazde autem. Po 7 dniach klepiej nei siadac choc pewnie skonczyloby sie mandatem 50 zl.
Powróciłem
W tamta strone dalem prowadzic Narzeczonej i wszystko ok, ale z powrotem była juz zmęczona i od częstochowy ja jechałem zgodnie z przepisami 120
Komentarz