Będzie dobrze. Tylko porządnie zaślep wężyki podciśnienia po demontażu starego kolektora wraz z gruszką sterującą.
Uszkodzenie auta a monitoring
Zwiń
X
-
Uszkodzenie auta a monitoring
W piatek ktos uszkodził mojej żony autko pod szkołą tuz pod kamerą monitoringu ( monitoring szkoły) i oczywiście pojechał.....uszkodzenie jest po całym lewym boku i tylnim zderzaku ( rysy otarcia) wiec raczej nie to że nie zauważył tylko z premedytacją się oddalił :lol: :lol: Jak najlepiej to teraz załatwić? Rozmawiac w szkole zeby mi pokazali materiał? Są szanse ze mi go pokażą? Czy tylko Policja mi zostaje? Ale z drugiej strony nie wiem czy sie coś nagrało ......
-
-
Zamieszczone przez westwi78To dlaczego w piątek od razu tego nie zgłosiliście na policję?
Zabezpieczyła by nagranie, teraz możliwe że się już nadpisało.
Komentarz
-
-
EŁ, Zapis z monitoringu powinien być zachowany przez okres 30 dni.Zawaliłeś sprawe że w piątek nie powiadomiłeś policji ale jest szansa że ci przyjmną zgłoszenie jak im powiesz o monitoringu.Na nagraniu jest data i czas nagrania tak że powinno się udać z nimi to załatwić.Próbował bym jeszcze pogadać z dyrektorem szkoły może udostępni nagranie i może będzie widać sprawce(marka auta,nr.rejestracyjny) i może to być np.mama,tata jednego z uczniów.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
wiesz chyba nie do końca....byłem rozmawiałem, w srode zobacze ten fragment......znajomemu dureń na pasach zabił ojca.....dureń twierdził ze pieszy mu wtargnał pod koła.....znajomy wypatrzył obok monitoring w jakiejś firmie......tego samego dnia obejżał film na którym jego ojciec .....schodził z pasów a nie wchodził......tak wiec nie zawsze......zreszta jak nie pokażą to nie........niech mi tylko potwierdzą ze na nagraniu widac moment kolizji......bedę miał z czym iśc na Policje......bo tak to szkoda mi czasu bo i po co?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁbedę miał z czym iśc na Policje......bo tak to szkoda mi czasu bo i po co?
Komentarz
-
-
Na zgłoszenie wykroczenia jest 1 rok od daty popełnienia
Jedynym minusem zwlekania jest to że nagranie może zostac nadpisane :roll:
Tylko jest jeszcze jeden szczegół tej sprawy
Jaki status ma droga pod szkołą?? Co to jest?? Droga publiczna,droga wewnetrzna,strefa zamieszkania a moze parking???
Bo niestety od statusu drogi zależy jak bedzie kwalifikowane to zdarzenieNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
westwi78, w tym sęk,że to nie jest obojetne :roll:
Bo jeżeli jest to droga gdzie obowiązuje Prawo o ruchu drogowym to naprawę pokrywa ubezpieczyciel sprawcy.
jeżeli jest to np teren prywatny to jest to uszkodzenie mienia i wchodzi w gre tylko droga cywilna :|NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
monitoring ,policja - marna sprawa.
mnie koleś przejechał po aucie i zbiegł.była policja ,protokół,dochodzenie,monitoring miejski i co? i gó..no!
pan policjant powiedział mi żebym sobie popytał sąsiadów,poszukał auta sprawcy itp. sam bo oni nie mają czasu :shock:
miałem spisane blachy gościa ,okazało się ,że albo pomyłka w spisaniu albo trefne blachy, co by wyjaśniało czemu sprawca zbiegł pomimo tego,że widział iż jego nr rej. jest spisywany przez świadka. pan policjant poinformował mnie również,że nawet jak im doprowadzę sprawce to i tak go nie może ukarać za bardzo, bo kolizja miała miejsce poza drogą publiczną. jednym słowem mamy państwo przyjazne i jakże sprawiedliwe......a w garażu "zielona kura"...
Komentarz
-
Komentarz