Niepotrzebne zgłaszanie niebezpieczenstw w Yanosiku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jleonik
    Classic
    • 2014
    • 10

mac_aaron, Sprawdzales jaki ten opor ma byc ?? Musisz dobrze trzymac szybe zeby ja zblokowac, a i tak szyba bedzie jechac.

Te silniki sa naprawde mocne, co widac w zimie jak ciagnie szybe ktora jest przymarznieta od wewnatrz na uszczelce.
  • Wosho
    Rider
    • 2012
    • 328

Zakładam że wielu z użytkowników forum korzysta z Yanosika inaczej by już nie mieli prawka
    Od którejs aktualizacji pojawiła się możliwosć zgłaszania niebezpieczenstwa na drodze..
    I teraz wytłumaczcie mi dlaczego ktos zgłasza wszystko co sie da???
    Stoi samochód na poboczu bo się zepsuł/złapał gumę/ kierowca sika w lesie, niebezpieczenstwo..
    Rozumiem zgłosić wypadek, rozkraczonego tira na drodze, czy jakies większe utrudnienia ale takie cos?
    Mnie osobiscie tylko irytuje bo zdejmuje noge z gazu i wypatruje czegos a to znowu na poboczu stoi usterka..

Komentarz

• blitz1916
      Classic
      • 2014
      • 36

Na poboczu stoi usterka, ale w momencie zgłaszania może był korek i facet stał na środku drogi, np. za zakrętem?
      Była: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83896

Komentarz

• Tinky
        Drive
        • 2010
        • 73

Wg mnie wprowadzili to po to, żeby właśnie każdy sikający w polu nie był zgłaszany jako wypadek. Tak było wcześniej - jadąc z Katowic do Wawy pewnego razu co kilkanaście minut były zgłoszenia o wypadku. Nie było ani jednego - albo sikający, albo zmieniający gumę, albo korzystający z Ssaków Leśnych. IMO to zmiana na plus.
        Tak samo jak zmiana zgłoszenia "Policja" na " Kontrola prędkości". Teraz jest trochę mnie zgłoszeń o policji pod KFC czy innym MacDonnaldsie.

Komentarz

• Wosho
          Rider
          • 2012
          • 328

No ok ale po co to zgłaszać?
          Niech sobie stoi na poboczu co mnie to interesuje?
          Jakie to zagrożenie?

Komentarz

• czernobyl
            L&K
            • 2008
            • 1276
            • Octavia III (5E3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

idea nie jest odpowiedzialna za ludzi, którzy ją popierają* (cytat czyjś)

niektórzy muszą se poklikać, żeby zaistnieć, potrollować itp itd.
            tak jak z cb radio - przydaje się, ale trzeba odfiltrować 95% informacji

ps. tytuł tematu z d**y, jak na wp - sensacyjny headline, a w środku coś zupełnie innego :lol:

Komentarz

• Wosho
              Rider
              • 2012
              • 328

Hehe true, udało mi się

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4720
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Taka mentalność. Na CB nawet jak nie potrzeba to Janusz weźmie w łapę tą gruszkę i pierd...li co mu ślina na język przyniesie. Na yanosiku będzie klikał jak dziecko, że zobaczył stado kóz na na polu po lewej stronie drogi i jest niebezpieczeństwo.

Janusze nie traktują yanosika w kategoriach zminimalizowania ryzyka na drodze, tylko jak gadżet umilający monotnną drogę. Tu kliknę, tam kliknę, pobawię się trochę bo do celu 280km. to co sie będe nudził... :evil:
                Artur

Komentarz

• bishop
                  L&K
                  • 2012
                  • 1430

Re: Niebezpieczny Yanosik...

Zamieszczone przez Wosho
                  Zakładam że wielu z użytkowników forum korzysta z Yanosika inaczej by już nie mieli prawka
                  Od którejs aktualizacji pojawiła się możliwosć zgłaszania niebezpieczenstwa na drodze..
                  I teraz wytłumaczcie mi dlaczego ktos zgłasza wszystko co sie da???
                  Stoi samochód na poboczu bo się zepsuł/złapał gumę/ kierowca sika w lesie, niebezpieczenstwo..
                  Rozumiem zgłosić wypadek, rozkraczonego tira na drodze, czy jakies większe utrudnienia ale takie cos?
                  Mnie osobiscie tylko irytuje bo zdejmuje noge z gazu i wypatruje czegos a to znowu na poboczu stoi usterka..
                  Zmień tytuł , bo Yanosik nie jest niebezpieczny , tylko nie dla idiotów.

Jeżeli jakiś debil, kliknie to komunikat zaczyna się : "niepotwierdzony"...FR , wypadek itd., az ktoś nie potwierdzi, oby nie 2gi debil :szeroki_usmiech

Czasem sytuacja, z naszego punktu widzenia /pasa / wygląda inaczej np. , jechałem dwupasmówką i po przeciwnej stronie, stał sobie sam dostwaczak na poboczu , a Yanosik mówił o wypadku, i właśnie przypomnił mi się temat o burakach na Yanosiku, ...tylko ,ze po pól godziny wracałem właśnie tamtym pasem , i ten dostawczak stał dalej, i dopiero teraz można było się przekonać ,że stał , zajmując 1m pasa ruchu , osobówki jako tako się mieściły , ale TiRy , wskakiwały częściowo na lewy , blokując szybszych i światełka stopu zapalały się nagle wszystkim. Niby ktoś nieprawidłowo zgłosił , ale ja 500m przed wiedziałem ,że coś będzie , wystarczyło przenieść buta nad pedał hamulca, i bezpieczeństwo i komfort jazdy zachowany/wystarczyło hamowanie silnikiem/

Komentarz

Pracuję...